1. Горният (с червената линия) нали тръгва от Нехтеница и маркиран ли е? То като гледам си е един само път към Сухото езеро.
И това ли е каскадният път?
2. Горският път открива ли се лесно? И нали се тръгва от острия завой между Трещеник и Нехтеница?
3. Жълтият път какъв е - случаен или лека заобиколка да не се ходи много по билото, гледам, че май има урви около най-горния.
Последната промяна е направена от tanjai на Нед Юли 14, 2013 8:56 am; мнението е било променяно общо 2 пъти
Съб Май 25, 2013 7:37 pm
lubitel
Ако ти се ходи родопско в гора - по червената маркировка.
Ако искаш повече панорами - по каскадния път. По горния. И двата маршрута съм ги карал с колело, а имам и едно зимно минаване по каскадния.
Определено по ми харесва той. И не защото е по-караем, а защото е по-панорамен.
Още повече по "червената маркировка" имаше много сечища, трупчийски пътища и немаркирани отбивки. Бяхме с водач като го маркирахме за картата, та не успяхме да се загубим. Та ако изберете него по-добре е да имате Джипиес и БгМаунтийнс.
По трасето за Семково през каскадния път има едно засукано място - точно където свършва пътя трябва да се изминат и изкачат едни десетина-двайсет метра и да се намери пътеката за Сухото езеро /мисля жълта маркировка беше/. Изкачвате се над пътя. Хванете ли я - песен. /Като я хванете не е лошо да отидете до самото Сухо езеро На половин час от там е. /След това по нея ще стигнете една поляна - карате по диагонал - предполагам ще е утъпкано, де. Надолу към Семково вече в гората много добре се следва.
С червени кръгове съм означил края на каскадния път и поляната в ляво:
Ристо, много ти благодаря Много изчерпателно!
Мога да взема да се пробвам за отида по единия път и да се върна по другия. Понеже ще спим в Трещеник няколко вечер.
Ще черпя и снимки и бира!
Нед Юли 14, 2013 7:09 pm
tanjai
За съжалениe дъждът ни провали деня за ходене до Семково (но изпихме бирата в хотела).
Ристо, все пак на път за Грънчар се поразходих малко и по двете.
По долната още в 6.00 се изсипват две коли секачи и почват да действат. Доста шум се вдига. Значи наблизо са и трупите.
Горната пътека, а то си е огромен път си е разкош. Прекрасни гледки... Но я оставихме за друго ходене.
От горната:
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети