Автор |
Съобщение |
Trand
|
х.Тъжа - вр. Ботев - х.Левски |
|
На 24,25 и 26.05 мисля да направя с.Тъжа - х.Тъжа - вр. Ботев - х.Левски - Карлово, та въпроса ми е от х.Тъжа до х. Левски ще има ли още сняг и проблемни участъци! Ако някой е минавал скоро да сподели.
|
|
|
Чет Май 16, 2013 9:09 pm |
|
|
pana
|
|
Хижа Тъжа Ботев хижа Левски |
|
Да преди седмица се качвах на Джендем тепе понеже и вие сте от Пловдив го знаете . Оттам се виждаше че само по Ботев има сняг .Чукни на Гугъл хижа Тъжа ще ти излезе информация за телефоните на хижата . Актуални са имат сателитна връзка .Питай Чочо хижара за всичко. На билото може да има малко сняг но след Чала не вярвам . Там е юг и не се задържа .Аз също се каня да ходя на Тъжа но от Мазалат точно заради снега и променливото време планираме тази работа в края на юни.Засега предпочитам Родопите. Ако не се оправиш с телефоните пиши едно лично имам ги записани.
|
|
|
Чет Май 16, 2013 10:17 pm |
|
|
Ilko
|
|
|
На самия връх Ботев сняг няма, проверено е от метеостанциите, пък и има снимки. Но под него, със сигурност има останали нестопени преспи. Повечко внимание
|
|
|
Пет Май 17, 2013 7:55 am |
|
|
pana
|
|
Х Тъжа в.Ботев хЛевски |
|
Ами то какво може да очакваш от тези летни температури. Какво ли ще бъде времето през истинското астрономическо лято. Веднаж четох за покоряването на връх Митика в Планината Олимп .Най-голямо впечатление ми направи че жегата била толкова голяма че водата се оказвала по важна от всичко . Трябвало да носиш не по малко от 4 литра на човек вода за покоряването на върха.
|
|
|
Нед Май 19, 2013 12:13 am |
|
|
Trand
|
|
|
Мерси за отговорите, другата седмица заминаваме с надежда за време без гръмотевични бури и това е, важното е да не сме си вкъщи!
|
|
|
Нед Май 19, 2013 8:31 pm |
|
|
pana
|
|
Х Тъжа в.Ботев хЛевски |
|
Приятно прекарване а как ще стигнете до Тъжа? Една зима мисля че беше на 3 януари непосредствено след нова година аз и един мой набор карловец решихме да отидем до х Рай. Изкарахме голям късмет по шосето ни застигна един камион който ни закара на бързо до гората и на хижата без никаква умора пристигнахме в 14.00. Направо потеглихме и към 17,30 бяхме на върха.Не се учудвайте времето беше прекрасно никъде по пътя нямаше грам сняг . Дори предната нощ някой изтрелял ракета и тревата на върха се беше запалила. Приеха ни много любезно в ТВ центъра особено като казах че съмТВ техник и ние се отстрамихме с бутилка Плиска и стандартната кока кола която носехме.Дори спахме в стаята за гости.На другия ден слязохме в хТъжа едва тогава видяхме една малка пряспа сняг.Но си спомням че на сутринта ни взе един автобус с горски работници който ни закара до с Тъжа. Беше доста далечко. Затова ви питам как ще стигнете до там.Ние сега откриваме сезона в Родопите. После смятаме от Шипка до Рай през дългите дни на юни.
|
|
|
Пон Май 20, 2013 10:54 pm |
|
|
Trand
|
|
|
Плана е следния, с автобуса за Казанлък в 7:00 до отбивката за Тъжа и от там яко маане до х.Тъжа.
|
|
|
Вто Май 21, 2013 9:08 am |
|
|
meco puh
Регистриран на: 18 Яну 2011 Мнения: 1865 Местожителство: обл.Разград |
|
|
Вто Май 21, 2013 10:09 am |
|
|
Trand
|
|
|
Не се натягаме mecho! няма на кой. А за спането където има място там ще спим, важното е да има покрив над главата и готина компания!
|
|
|
Вто Май 21, 2013 7:31 pm |
|
|
pana
|
|
х.Тъжа - вр. Ботев - х.Левски |
|
Нищо друго не ми остава освен да ви пожелая хубаво време . Останалото вие ще си го нагласите .Ние пък откриваме сезона с Лилково, х Персенк, х Скални мостове ,Глухите камъни, х Изгрев ,гр Чепеларе. Пък после ще отчитаме кой го е валяло повече.
|
|
|
Вто Май 21, 2013 8:19 pm |
|
|
Trand
|
|
|
Pana, то че няма да вили няма, надявам се на по - хладно време поне!
|
|
|
Вто Май 21, 2013 8:37 pm |
|
|
pana
|
|
Х Тъжа Връх Ботев Х Левски |
|
Досега през живота ми един път направихме за 4 дни един маршут от х Добрила заслон Ботев Х Рай Калофер как 4 дни капка дъжд не падна не мога да си го представя. Беше през юли.
|
|
|
Сря Май 22, 2013 6:43 am |
|
|
Trand
|
|
|
Разходката мина по план. През първия ден постоянно ни валеше, а на Смесите ни набара яко дъжд с градушка. В темата на Dimo Kolev с който се засякохме на х.Тъжа(по снимките го познах), снимките му от същия ден са толкова слънчеви, че ще каже човек тоя си ги измисля некви .
|
|
|
Чет Май 30, 2013 12:21 pm |
|
|
pana
|
|
Х Тъжа Връх Ботев Х Левски |
|
Това трябва да е било на 24 май. Аз случайно на 23 се свързах с управителя на х Персенк от интерес да питам какво е времето. Той пък направо ми каза да не тръгваме на 24 защото нямяло места за спане.Намаше как отложихме във времето началото .На 25 тръгнахме от Лилково в прекрасно време.Пристигнахме към 13,00 направихме си по един хубав душ в бунгалата .Починахме си малко и почнахме обиколка на района. Излезе малко по силен вятър но не валя на другия ден тръгнахме също в прекрасно време към 14,00 се образува облачност гледахме от поляната Перелик доста заснежен.Но към 15,00 бяхме вече на Изгрев. Вечерта температурите доста паднаха .Изсипа се и един дъжд но ние бяхме на сухо и топло.На другия ден слязохме в Чепеларе носутринта на хижата имаше слана времето пак беше чудесно. Към 14,00 след като обядвахме в едно заведение по една хубава шкембе чорба с бира се качихме на рейса и се прибрахме. Много съм доволен от първото ни излизане.
|
|
|
Чет Май 30, 2013 6:09 pm |
|
|
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
Re: Х Тъжа Връх Ботев Х Левски |
|
|
|
.Изсипа се и един дъжд . |
Май само нас не ни е валяло тоя викенд(ако не се броят10-ната капки около Перелик и по-точно преди качването му)
А сняг си имаше даже учудващо много-повече беше обаче при слизане от Орфей(Широколъшки снежник)-направо си беше заснежено поле
|
|
|
Чет Май 30, 2013 7:21 pm |
|
|
|