не намерих тема в която се дискутира този проблем, та реших да отворя нова такава...
вече трети нокът ми пада за този сезон.порових се малко в нета, поразпитах тук-там...
оказа се,че при затопляне на крака във обувката се създава идеална атмосвера за гъбички,които провокират този проблем.взех един мехлем от аптеката,но без резултат.
моля ако има колеги с подобни проблеми да дадат съвет!
Чет Май 30, 2013 11:04 am
dido
Може би не стягаш достатъчно връзките пред езика на обувките и крака се набива напред, при слизане особено.
_________________ Бутам след осмата бира
Чет Май 30, 2013 11:15 am
trix
Аз се да се намеся и да покажа колко съм умен, безплатно разбира се, защото съм бил имал нужда от внимание и изява .
Хмммм, Дешева, това са елементарни неща: имаш имунна система - нямаш гъби, ядеш захар - нямаш имунна система.
Трябва ти сребърна вода, аз си имам приборче, което си нося в раницата. Пръскаш обувките отвътре и оставяш да изсъхне.
Чорапите да не са от органични развъдници, или ако са, то да са специални - съществува например материя от бамбук, но не я използват за туристически чорапи.
Гъбите са и вътре в тебе, не само на повърхността. Водата може да се пие в големи количества, да се ръси навсякъде.
Ако искаш - ригани, джинджифили, карамфили...
Напии се със сребърна вода, направи си мокър компрес на краката, обработи си обувките и чорапите, не яж никаква захар и това трябва да е достатъчно, но винаги има какво да се добави.
_________________ Враг няма, спокойно. Всичко е вече зомбирано.
Последната промяна е направена от trix на Чет Май 30, 2013 11:34 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Май 30, 2013 11:32 am
Rincewind
Цитат:
Напии се със сребърна вода, направи си мокър компрес на краката, обработи си обувките и чорапите, не яж никаква захар и това трябва да е достатъчно, но винаги има какво да се добави
Е, когато си прав, си прав
Не вярвах, че можеш да надминеш себе си, но - ей на - успя!
Иначе, по темата:
Уважаема Дешева, мисля, че dido е посочил причината, ако иде реч за механично увреждане на пръстите и ноктите. Иначе, ако проблемът са гъбички, той трябва да се диагностицира от специалист. Прочее, причините за онихолизис (това е "научният" темин в случая) може да са поне десетина. Няма как форумът да даде компетентно мнение по бегло описание.
Чет Май 30, 2013 11:56 am
trix
Когато се научих да слагам интервал след точка и запетая, отново надминах себе си. Сега ми остава проблема с членуването и неувереността за някои места на запетайките - трябва ли или не. Но пък напреднах в друго отношение, за чието название нямам точна описателна дума.
И като(гръцко?) започна да пиша по правилата, ще си позволявам малки промени, като "ь" наместо "ъ", промени, които са козметични и украсителни.
Но като заговорихме за козметика в темата, да споменем и за основния и достатъчния - Кокосов орех, Кокосово масло. Също противогъбично, а и имунноподпомагащо средство.
Смятам че проблема не е механичен, но със сигурност и притискането на ноктите е помгнало малко. Благодаря на trix за интересния и надявам се полезен отговор. Относно чорапите, зимните ми са от мерино а по леките(да не кажа летни), памук и синтетика. Следя с интерес темата за чорапите, а за сребърната вода...ще пробвам и ще дам мнение. Благодаря ви за отговорите!
Захарта не вреди, или поне на онези, които я ядат непрекъснато.
Аз бих наблегнал на чистотата на обувки, крака и дрехи. И килими.
Не смятам че е въпрос на хигиена, обувките са нови, чорапи,бельо и всичко което се пере, минава през ютията...По-скоро свързвам проблема с потенето, и запаряването в обувките, създават благоприятна атмосвера за развитие на каквито и да е гъбички. Поставих въпроса, защото предполагам не съм единичен случай. Аз познавам поне 5 човека-планинари с този проблем....
Чет Май 30, 2013 7:41 pm
Rincewind
Цитат:
По-скоро свързвам проблема с потенето, и запаряването в обувките, създават благоприятна атмосвера за развитие на каквито и да е гъбички
Предвид вярната ми служба на Майка България в БНА, преминала в миризливи кубинки с партенки по 16-17 часа на ден, която не ми донесе "каквито и да е гъбички", не бих отдавал твърде голямо значение на подобна хипотеза.
Чет Май 30, 2013 8:43 pm
trix
Само дето не вервам, че в Italy ест сребърна вода по аптеките, щото в Germany и другаде нема. Само тука си имаме.
Но аз не искам да говоря лошо за хигиената на некои хора, щото всеки си има някаква микрофлора-фауна.
Колегата от БНА-то сигурно се е сдружил по някакъв тайнствен и необясним за мене начин със съществата оть кубинките си. Така са били заедно в боя и битието - "ти на мене - аз на тебе".
rady, некои твърдо и безусловно верваме в съобщенията за въздействието на белата захар, която като такава се явява голема бела за телото.
Да обърна внимание, че е неуместно чорапите да струват повече от едни обувки. Както и, че удоволствие от едни прости чорпи трудно се извлича. Но ако настоявате за това, то може да си ги натопите предварително в некое весело вещество.
Чет Май 30, 2013 11:50 pm
Todor
ZCEZBPM написа:
Не струват повече от едни обувки(200лв)
Не са само един чифт Осем броя са за лято и зима, но най често ходя с вълнените бабешки.
Найлоновите боклуци са идеална среда за развитие на микроби затова и само няколко пъти съм ги носил.
Всеки който цял ден е трамбовал цял ден със супер дупер модерни чорапи от куулмакс ще излъже ако каже, че не се вмирисват.
Преди тях не знаех какво е миризма на крака.
На моите крака де, иначе на чужди крака знам.
Ракията е твърде ценна, за да накисвам чорапи в нея.
Абе ти кога ставаш сутрин? Забелязвам, че темите ти са все от ранни часове
На мен от "супер дупер" не ми се вмирисват краката с някой изключения. Например имах на Зайо - чудесни, следващите пак на Зайо - "най-новия модел, с най-много кулмакс...." дето вмирисваха ами се надърпаха, пуснаха топчета и т.н....
Имам лични наблюдения, че храненето също влияе на миризмата на краката - пробвай да изключиш белтъците и ще ти изчезнат всички миризми.
Защо да не ходиш лятото с домашните плетени? Всички местни в Родопите ходят така.
Ракията вярно е ценна, но ако нямам възможност за вечерно измиване ги дезинфекцирам с мокри кърпички или онзи гел за дезинфекция.
По основната тема - и според мен проблема е основно механичен. Имах едни обувки, които просто ми допираха кутретата - усещах ги постоянно добрени до обувката. Всеки път когато ме завалеше дъжд и така хубаво да се намокря, че да джвакам и така да походя няколко часа, особено с голямо спускане - ми потъмняваха и в последствие падаха ноктите на кутретата... Като смених обувките проблемът изчезна.
....."И килими"
Килим като на Тевно ли имаш предвид?
Не. Килимите в дома. Добавям и домашни чехли и джапанки, които в България не подлежат на контрол, нито някой е наясно какво живее в тях. Специално порестите материи са опасна среда за развъждане на бактерии. Гъби не съм виждал... мийте си краката. Дебел човек, който не яде, и миризливи крака, които се мият няма. Ако трябва си ги мийте по 10 пъти на ден, с лечебна цел.
не намерих тема в която се дискутира този проблем, та реших да отворя нова такава...
вече трети нокът ми пада за този сезон.порових се малко в нета, поразпитах тук-там...
оказа се,че при затопляне на крака във обувката се създава идеална атмосвера за гъбички,които провокират този проблем.взех един мехлем от аптеката,но без резултат.
моля ако има колеги с подобни проблеми да дадат съвет!
Отиди на лекар.
Проблемът не е обикновен и решим по форуми.
Всеки си има индивидуална микрофауна и е по някакъв начин в симбиоза с нея. При теб симбиозата е нарушена.
Къде ще ги миеш десет пъти като тръгнеш по пътеката сутрин в 6 и завършиш вечер в 18 часа, а по маршрута я има я няма вода.
Ти па', той ти е казал къде преди две години. :
radi написа:
-1
Намираш вода и се изкъпваш, един или няколко пъти на ден. Има реки, езера... в някакви особени случаи се търсят и други начини. Росата също върши отлична работа, трева по поляните има колкото искаш, също дъждът, а през зимата е ясно, че снегът се ползва доста за да се намали плакненето във водата.
Мокрите кърпи, а дори сапунът, те връщат в синтетиката на цивилизацията.
Наноси от пясък, хума, глина или кал се ползват за миене по съответния начин (пясъчните не стават да си миеш зъбите, примерно, но са чудесни да си измиеш краката съвсем мързеливо без навеждане даже).
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети