ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
ЦПШ - Зелени рид - Вазов - Мальовица (16-17.02.2013)
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
ЦПШ - Зелени рид - Вазов - Мальовица (16-17.02.2013)
Автор Съобщение
igurbev

Местожителство: София

Мнение ЦПШ - Зелени рид - Вазов - Мальовица (16-17.02.2013) Отговорете с цитат
Снимки, трак и текст.
Чет Фев 21, 2013 2:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
zahri-emin

Местожителство: Смолян

Мнение Отговорете с цитат
Ех, че си го можете, лудо преживяване и яки гледки. Браво!
Чет Фев 21, 2013 2:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca

Местожителство: Пловдив

Аз съм си го набелязал за лятото този маршрут.
А може ли да попитам къде точно се отклонява пътя от пътеката ЦПШ- х. Вада

Чет Фев 21, 2013 3:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Plamen К

Местожителство: Казанлък

За мен преходът през Додов и Мальовица е респектиращ!

Въпрос: защо трака и зимната пътека /според картата/ леко се разминават ето тук, там май съм виждал някакви колци, маркиращи зимната пътека?

Чет Фев 21, 2013 4:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

peca написа:
Аз съм си го набелязал за лятото този маршрут.
А може ли да попитам къде точно се отклонява пътя от пътеката ЦПШ- х. Вада

Лятото е съвсем различно изживяване.
Въпросното отклонение е на Яворова поляна. Лесно е за разпознаване - има паднала вече беседка и табели, мост, място за пикник. Пътят за Вада завива вдясно и надолу. За Зелени рид се тръгва вляво и нагоре, като първоначално се върви за малко по урдина река. Има синя маркировка. Забелязах, че на BgMountains картата е показана някаква пиратска вариация на тази синя маркировка.
Има трак в поста, може да го разгледаш за подробности.

Последната промяна е направена от igurbev на Вто Фев 26, 2013 10:01 am; мнението е било променяно общо 2 пъти
Чет Фев 21, 2013 4:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
igurbev

Plamen К написа:

Въпрос: защо трака и зимната пътека /според картата/ леко се разминават ето тук, там май съм виждал някакви колци, маркиращи зимната пътека?

Пламене, това което наричаш "зимната пътека", всъщност е лятна пътека, която така да се каже следва зимния вариант за качване на Мальовица (обратно на т.нар. лятна пътека). Склона в горнанта част е широк, което позволява криволичене, не е твърде стръмен и да речем безопасен. В долната част колците се изнасят доста вляво (гледано отгоре) и се набиват стресиращо под вече много стръмния склон на Мальовица. Дадената на картата пътека е обичайния лятен вариант. Проблемът при него е, че се в долната част се образуват навявания по склона (нещо като 3-4 метрови отвесни стени). Следването на колците обаче също е плашещо именно заради пъхането под лавинарниците на Мальовица.
Така или иначе, точно в този раойн ние нямахме никаква видимост заради мъглата (1-2 метра). При подобни стръмни спускания и на ГПС-а не бива да се рачита много, освен ако нямаш добра представа за района. Ние също следвахме лятната "пътека" в долния участък. Имах доста ясен спомен за мястото. Не посмях да се напъхам при колците. Наложи се да подсечем по диагонал една отвесна козирка. Хубаво, че снегът беше стабилен. По трака се вижа, че и малко се лутахме на едно място. Абе не е шега работата.
Чет Фев 21, 2013 4:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
irina

Цитат:
Забелязах, че на BgMauntains картата е показана някаква пиратска вариация на тази синя маркировка.

Аз по нея си вървя, не съм го пробвала варианта първо по Урдина и после горе. Хубави снимки!
Чет Фев 21, 2013 5:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Мнение Re: ЦПШ - Зелени рид - Вазов - Мальовица (16-17.02.2013) Отговорете с цитат
ZCEZBPM написа:
igurbev написа:
Снимки, трак и текст.

Все на хубави места ходите и все не се обаждате.Sad

Това за пикела и котките за онова тясното място пред Раздела Аз го бях споменалSmileSmile
Изглежда наистина безобидно, но именно затова може и да стане опасно.
Съветът беше по-скоро за колегите аджамии.
Въобще всичките ми съвети, които съм давал някога са предимно за хора като мен , които тепърва прохождат в зимната планина, защото както свикнат да ходят в началото така ще е и после.
Докато се дърпат от козирките към Паниците като нищо някой невнимателен може да се изсипе към Урдините, където е доста стръмно.
Ако е заледено и мъгливо става по-лошо.
Има ли вероятност нещо подобно да се случи, то рано или късно се случва и тогава смелостта не помага , а само железата и то ако са на краката и в ръката.

Ам, че специално това ходене и тук беше оповестено. Smile

Иначе и да, и не. Внимание винаги си трябва, а и наистина може да стане непритно на това стеснение при много лоша видимост. Но чак котки и пикел труно могат да влязт в употреба.
Чет Фев 21, 2013 7:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
martin555

Местожителство: Русе

Мнение Re: ЦПШ - Зелени рид - Вазов - Мальовица (16-17.02.2013) Отговорете с цитат
igurbev написа:
Снимки, трак и текст.

Кеф си е да ви следи из късо човек, нощната снимка яко кефи с рязкостта на звездите и омазаният пушек от комичето на топлата сигурно хижа! А ти мръзнеш навън, гледам си вече до толкова запален по нощните снимки, че положението става неудържимо, в което разбира се няма нищо лошо! Спомена остава запечатан, Красота! Smile

Чет Фев 21, 2013 9:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Valio

Местожителство: София, Враца

16-17.02.13г.:

Снимките:
Чет Фев 21, 2013 10:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

И една картинка на маршрута:

Пет Фев 22, 2013 9:01 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Имали сте късмет и с времето-позволило ви е все пак да извадите гаубиците(предполагам и стативите Very Happy )Браво!
Пет Фев 22, 2013 9:20 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
BateBorko

Местожителство: Враца

Чудесно ходене!
Много добри снимки!
Поздрави и най-добри пожелания!
Пет Фев 22, 2013 10:11 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Stefak

Местожителство: Видин

Снимките са като като мехлем за душата.
За връщането през Мальовица Respect
Пет Фев 22, 2013 10:18 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Драка

Местожителство: Казанлък/София

За колко време го взехте от Вазов до Мальовица?
Съб Фев 23, 2013 12:22 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.