ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Акция "ВиК" - Водопади и каньонинг

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Акция "ВиК" - Водопади и каньонинг
Автор Съобщение
martin555

Местожителство: Русе

Мнение Акция "ВиК" - Водопади и каньонинг Отговорете с цитат
Месец април започна толкова ударно, че неусетно ме повлече във водната стихия на топящите се снегове и ме помете с масирана серия от посещения на множество трудностъпни и красиви водопади. Последните дни от месеца не предвещаваха кроткия му завършек! Напротив! Преддесертно повторихме водопад Тъжанско Пръскало над село Тъжа, с откриване на палатковия сезон, както и допълнихме графата 'опасни занимания' в дружеството, което на майтап основахме от лаф на лаф - "Водопади и Каньонинг"! Smile По картите, както огледахме имаше някои напълно девствени дерета, а информацията за тях в Гугъл не отчиташе нищо. Така с колегата Росен се набутахме в едно от тях в ранното утро. Целта беше да извършим малко каньонинг и водопадинг. Това неизменно е съпроводено и от трънинг, и глиганинг! Smile За да не бъдат обхождани и снимани, дадени дерета са определимо труднодостъпни и очарователно диви. Каскада след каскада, завой след завой, планината ни повежда нагоре в дебрите на един див, неподправен и стряскащо суров свят. Свят на диви животни, каменни полета свличащи опасно всяка стъпка върху нестабилните камъни, почти отвесни склонове необезопасени с корени, за които да се хване човек. Всяко едно падане от невнимание може да струва доста скъпо.

Водопадите на Тамардере.

Началото, още с първото вирче беше ясно едно, ще се гази! Smile

Рекичката в началото с нищо не показа суровия нрав на следващите участъци.

Камъните са големи, вировете ледено студени, прохладата в горещината на априлското утро е гарантирана.

Кристалната вода действа зареждащо по напеченият терен.

Поредното предизвикателство, в най-общи линии до тук беше и по-лесната част, въпреки страничния наклон - придвижвахме се някак.

Изчаквам Роската да ми пусне въжето, с което да се осигуря и се наслаждавах на неподправената красота.

Магичните вирове ме обладаха, бях като хипнотизиран.

Каньонът ни предложи и един от любимите ми напоследък елементи от неконвенционалния туризъм - газене в дълбока и студена планинска река. Водопадите се подават зад всеки завой и даряват с наслада всички сетива.

Над всеки водопад също се случваха интересни сюжети. Водите политат стремглаво в непокорната клисура и образуват феерична приказка от замазана вода.

Да се самозадържа човек снимайки и да се катери по хлъзгавите камъни - абе, хич не е лесно.

Каскада след каскада навлязохме в дебрите на планината.

Пейзажът не преставаше да се изменя секунда след секунда.

Този кадър спрямо горният с леко изместване показва разликата. На метри гледните точки подновяват композицията, изникват нови и нови вирове. А сега от къде?! Smile

На излизане от една гора видяхме тези убавици.

Чет Май 02, 2013 9:14 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Emil

Местожителство: Sofia

Мнение Отговорете с цитат
Еее, Марто много хубави снимки с много хубави цветове си направил.
В тази жега, докато ги разглеждам направо се разхладих. Very Happy
Чет Май 02, 2013 1:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.