Дестинация близо до Пловдив - излет/разходка
Чудех се къде да пусна темата, става дума за местенце в близост до Пловдив сред природата, за разходка/пикник с девойка
Не съм от Пловдив (но ще ида за 1-2 дни) и не знам къде е подходящо (тя не е планинарка, та аз ще "водя", от нея е превоза) .
Има налична кола и желание
Благодаря
ПП: На Родопите има ли вече тур. карти?
_________________ - Ядрото на човешкият дух се изгражда с новите преживявания.
Сря Май 15, 2013 1:55 am
Rincewind
Re: Дестинация близо до Пловдив - излет/разходка
taurus написа:
Чудех се къде да пусна темата, става дума за местенце в близост до Пловдив сред природата, за разходка/пикник с девойка
Не съм от Пловдив (но ще ида за 1-2 дни) и не знам къде е подходящо (тя не е планинарка, та аз ще "водя", от нея е превоза) .
Благодаря
1. Относно карти на Родопите - има, напр. това. Пиши в Гугъл "туристическа карта на Родопите" и ще видиш и още.
2. "Местенце близо до Пловдив" е понятие много относително и разтегливо, особено ако си с кола. Предложения може да получиш десетки. От мен следните:
- Белинташ - на 45 км ЮИ от Пловдив, в Родопите, с кола се стига недалеч от местността, след това има и мегдан за разходка
- Араповски манастир - на 30 км ЮИ от Пловдив, в равнината, на чудесно място - вкл. за пикници в околността
- хижа Марциганица с изходна точка с. Добростан (в Родопите, около 45 км до селото с кола и около час път пеша до хижата); впрочем не зная дали самата хижа работи (беше дълго в ремонт), но така или иначе няма да спите там, а продукти за пикникуване може да си занесете и сами.
Приятно изкарване, където и да идете.
Сря Май 15, 2013 7:45 am
Ilko
Моето предложение е съвсем банално, с кола до х. Здравец, оттам може за 1-1,5 ч. да се отиде до х. Чернатица, или пък за същото време до летовище Студенец, там има много хубави поляни.
Ако не искате в Родопи, предлагам Хисаря, има мин. вода, плаж, и тн
Сря Май 15, 2013 9:30 am
Todor
Re: Дестинация близо до Пловдив - излет/разходка
Rincewind написа:
taurus написа:
Благодаря
1. Относно карти на Родопите - има, напр. това. Пиши в Гугъл "туристическа карта на Родопите" и ще видиш и още.
2. "Местенце близо до Пловдив" е понятие много относително и разтегливо, особено ако си с кола. Предложения може да получиш десетки. От мен следните:
- Белинташ - на 45 км ЮИ от Пловдив, в Родопите, с кола се стига недалеч от местността, след това има и мегдан за разходка
- Араповски манастир - на 30 км ЮИ от Пловдив, в равнината, на чудесно място - вкл. за пикници в околността
- хижа Марциганица с изходна точка с. Добростан (в Родопите, около 45 км до селото с кола и около час път пеша до хижата); впрочем не зная дали самата хижа работи (беше дълго в ремонт), но така или иначе няма да спите там, а продукти за пикникуване може да си занесете и сами.
идеи разни
Айде и от мен нещо. Три идеи:
Първа и класическа: Качвате се с колата на х. Скални мостове , след Хвойна отбивката вдясно за Забърдо,(асфалта е до нея), разглеждате Чудните мостове и ако ви се ходи малко пеш, отивате до х. Кабата ( местноста е Слънчеви поляни), Цирикова църква и обратно за около два часа или до х. Персенк 3-4часа отиване и връщане.
Втора: На Хвойна вляво и през Павелско та до х. Пашалийца (асфалта е почти до хижата). Зад хижата и недалеч има полянки и интересни пещерички.
Трета: С колата през Пампорово и покрай новата църква по асфалта до Мечи чал. Оставяте колата на края на асфалта и тръгвате наляво по червената маркировка в посока х. Изгрев (горси път). За има-нама 30мин стигате параклиса Свети пророк Илия - чудесни полянки, маси, пейки и вода ако знаеш как да я намериш .
Приятна разходка!
_________________ ТУРИСТ - ЗДРАВИ КРАКА, ШИРОКА ДУША, РАНИЦА НА ГЪРБА...... И ПРАЗНА ГЛАВА,..
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети