В средата на март направихме излет в околностите на селата Горно Дряново и Ковачевица.
Тръгнахме от с. Огняново по стария път за Лещен и Ковачевица, който в общи линии следи коритото на р. Канина.
Отвори се и гледка към Пирин.
След около 2 часа пресякохме асфалтовия път между Г. Дряново и Ковачевица и скоро достигнахме основната ни цел за деня.
Всичко наоколо бе заледено и трябваше да се стъпа много внимателно. При пресичането на реката, за да снимам от по-различна гледна точка, едва не паднах в нея. Е, риска може би си заслужаваше.
След водопада продължихме по стръмнината към параклиса "Св. Георги", който достигнахме след малко повече от 1:30 часа.
Последва слизане към с. Ковачевица и отново, по обратния път, по тъмно простигнахме в Огняново, където обиколката ни приключи.
Пак си открил чудни места! Поздравления!
П.П. Навсякъде из страната ни има такива чудни кътчета, но колко трудни са за откриване, ако няма кой да ти подаде сламка...
Навсякъде из страната ни има такива чудни кътчета, но колко трудни са за откриване, ако няма кой да ти подаде сламка...
Пълно е с такива места и добре че ги има!
mislesht написа:
Хубав водопад, пък толкова далече от тук...
Някой ден ще сколасаш да се добереш и до него.
martin555 написа:
Читав водопад, колко ли е метров!? Потекоха ми лигите!
Ха ха. Да, това като обект е по твоята част. Пък и е твърде лесно достъпен - на 10 минути от асфалт. Ние разбира се обикаляхме из черните пътища и пътеки няколко часа, за да си удължим максимално пътя до него. И чисто планинската част от прехода, през гората, бе след водопада. Не знам колко е висок точно, но мисля трябва да има 20-на метра.
Докато дойдем в жегата, дали ще остане водопад?
Забележка: Не си описал финала! Само на една ръка разстояние - и бирата и "РАЙ"!
И да остане ще е много малко водата. Поточето е прток на Канина е сравнително маловодно.
Финала бе трамбоване по обратния път общо взето, с разликата че от Ковачевица до разклона за водопада карахме по шосето.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети