Автор |
Съобщение |
eazy
|
|
Как подсушавате палатката си ? (трекинг) |
|
Интересно ми е как се справяте с влагата по повърхността й (роса/конденз). Подсушавате ли я, и ако да - как? Говорим за трекинг условия, а не къмпинг, т.е. възможно най-бързо пребиране на палатката.
|
|
|
Пет Май 17, 2013 1:55 am |
|
 |
Psychosapiens
|
|
|
Изтръсквам я колкото мога от росата и капчиците и я прибирам така ,че да не ми мокри вътрешното тяло.
Прибирам я мокра..след ХХч ходене я вадя разпувам я и ако не са същите условия - изсъхва, ако са същите - повтарям докато не изсъхне все някога
Другият вариант е - прибирам я мокра и се прибирам в къщи където я оставям да изсъхне на стаойна температура.
_________________ Know your Body. Know your Mind. Know your Substance. Know your Source |
|
|
Пет Май 17, 2013 2:56 am |
|
 |
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4324 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
Около бивака все се намират храсти, хвойна, клек или дръвчета - изтръсквам я и после я простирам за кратко време да поизсъхне.
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Пет Май 17, 2013 8:37 am |
|
 |
ivailo.hr
|
|
|
Моята като я разделя на две части и вдигна последователно всяка от тях в ръце, съхне за секунди, ако има вятър и слънце, де. На "Кьошка" под родопския Ком се наложи се да я вдигам като знаме, защото някакъв любопитен добитък се навърташе наоколо и нещо можеше да даде фира - я палатката, я добитъка... 
|
|
|
Пет Май 17, 2013 9:51 am |
|
 |
ancient
|
|
|
|
Като Ристо.
|
|
|
Пет Май 17, 2013 10:35 pm |
|
 |
eazy
|
|
|
|
интересно ми е също дали има опасност ако си оставя обувките в предверието на сутринта да са мокри от росата или ако е валял дъжд.
|
|
|
Нед Май 19, 2013 7:11 pm |
|
 |
Mariana1000
|
|
|
 |
 |
интересно ми е също дали има опасност ако си оставя обувките в предверието на сутринта да са мокри от росата или ако е валял дъжд. |
Не.
Ако са навън можеш да ги слагаш легнали и по този начин вътре няма да се мокрят от росата.
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!... |
|
|
Нед Май 19, 2013 9:38 pm |
|
 |
shantararam
|
|
|
Сря Май 22, 2013 2:45 pm |
|