Интересно ми е как се справяте с влагата по повърхността й (роса/конденз). Подсушавате ли я, и ако да - как? Говорим за трекинг условия, а не къмпинг, т.е. възможно най-бързо пребиране на палатката.
Изтръсквам я колкото мога от росата и капчиците и я прибирам така ,че да не ми мокри вътрешното тяло.
Прибирам я мокра..след ХХч ходене я вадя разпувам я и ако не са същите условия - изсъхва, ако са същите - повтарям докато не изсъхне все някога
Другият вариант е - прибирам я мокра и се прибирам в къщи където я оставям да изсъхне на стаойна температура.
_________________ Know your Body. Know your Mind. Know your Substance. Know your Source
Моята като я разделя на две части и вдигна последователно всяка от тях в ръце, съхне за секунди, ако има вятър и слънце, де. На "Кьошка" под родопския Ком се наложи се да я вдигам като знаме, защото някакъв любопитен добитък се навърташе наоколо и нещо можеше да даде фира - я палатката, я добитъка...
Пет Май 17, 2013 9:51 am
ancient
Като Ристо.
Пет Май 17, 2013 10:35 pm
eazy
интересно ми е също дали има опасност ако си оставя обувките в предверието на сутринта да са мокри от росата или ако е валял дъжд.
Нед Май 19, 2013 7:11 pm
Mariana1000
eazy написа:
интересно ми е също дали има опасност ако си оставя обувките в предверието на сутринта да са мокри от росата или ако е валял дъжд.
Не.
Ако са навън можеш да ги слагаш легнали и по този начин вътре няма да се мокрят от росата.
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети