Много пъти сме се качвали до топилата, но само август. Може ли някой да ми разкаже, какво е положението с влажноста на земята и друго малко по рано. В края на юни, на път от топилата към рилския манастир.
_________________ izkachvam se na gore
Пет Фев 22, 2013 6:05 pm
joropc
Re: Планината в различните сезони
kinadobreva написа:
Може ли някой да ми разкаже, какво е положението с влажноста на земята .
Миналата година в края на август се спуснахме по рида баучер. След граден кладенец (конската чешма и викам) имаше доста прахоляк, а по надолу след първата горичка се разминахме със натоварени коне, които щяха да си изпотрошат краката в дълбоките бразди. Та ако се случи по влажно се чудя дали 6 годишното ми дете ще може да премине, мого ли е кално? Няой може ли да ми покаже или разкаже как е в този район през юни понеже сме запланували тогава пътешествие.
Благодаря, но снимите малко не ми са ясни. А що се отнася до калта, от нея се опасявам най много и след още малко проучване. Ако се окаже, че няма надежда в края на юни да е поносимо сухо ще се наложи промянааа!. А как ли ще е по дълги рид(става дума за спускане) в края на юни?
Аз пътешесвам с деца, а това предполага големи неприятности с калта. Що се отнася до пързалките малката ми дъщеря винаги е вързана с въже за съпруга ми. До сега обикаляме алпийските части на планината все през август, но от тази година съм решила да променя малко тактиката. Казват, гледките са по ясни, а хоризонта много по далечен.
Проклет да е Цеко!
Името на Топилата идва от големите мочури, които се образуват при топенето на снега. Там мястото е доста равно и затова водата се оттича бавно. Само Рогатият обаче знае, как точно ще изглежда мястото след 4 месеца. Засега снегът е малко, но има още време. Зависи и каква ще е пролетта.
Калта е главно козметичен проблем, т.е. не много съществен. За други неща човек би трябвало да се притеснява повече през юни. Например, нестопените преспи по склоновете, както и честите гръмотевични бури. Тези неща са наистина страшни.
_________________ И отстъпи от колеца,
Наведе се леко,
Камък зе, фърли и рече: "Проклет да е Цеко!"
От тогава край туй място
Кой мине, замине,
Се същите думи казва,
Се същото чини.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети