Автор |
Съобщение |
ivondera
Регистриран на: 10 Яну 2008 Мнения: 114 Местожителство: София / Плевен |
|
Въпроси за Попова капа и Купените? |
|
В Събота мисля да ходя по маршрута: ЦПШ - Йончево езеро - вр. Попова капа - Купените - БАК - ЦПШ. Някой да е ходил скоро да каже дали става за ден, колко сняг има? Котки снегоходки и пикел ще се носи. Нещо друго специфично ако се сетите ще се радвам.
|
|
|
Вто Фев 11, 2014 3:34 pm |
|
|
heidentum
|
|
|
|
неделя пробвах да кача мальовица но уви метеорологичните условия бяха повече от ужасни и стигнах само до еленино езеро
иначе снега не е мн но ако имаш снегоходки е препоръчително да ги вземеш
за един ден става без проблем стига да случиш на хубаво време
поздрави и успех с
|
|
|
Вто Фев 11, 2014 10:34 pm |
|
|
JWalker
Регистриран на: 21 Авг 2007 Мнения: 282 Местожителство: Ботевград |
|
|
|
|
|
Може да промениш първата част от маршрута.
По-красив е маршрута от цпш-хижа Мальовица-Страшното езеро отколкото цпш-Йончево-Попова капа.
По-добре е да се спи на Страшното и отпочинали и трезви да тръгнете на другия ден през Попова капа и т.н.
Не знам много хора да минават през това Йончевото зимата.То през Страшното където е доста по предпочитан маршрут и през Попова капа към Кобилино като съм ходил само моите следи съм виждал пък през Йончево сигурно никой няма да е минавал и ще газите и ще се скапете още в началото преди черешката на тортата от Попова капа нататък.
За тази втората част на прехода част чакам с нетърпение описание и малко снимки че от там не съм си и помислял да минавам досега. |
Ето снимки, но са летни.
_________________ Щастие за всички даром и никой да не бъде пренебрегнат!
Редрик Шухарт
http://www.redmine.org |
|
|
Чет Фев 13, 2014 7:04 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4315 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
Не само изглежда - Е.
Още повече, че сега с малкото сняг някой лесно би се подлъгал, че е по-безопасно, би подценил траверса и... недай Боже.
Във всеки случай котките - на краката, пикела - в ръката, въжето - за следващия/предишния през целия траверс, независимо от условията към момента.
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Чет Фев 13, 2014 7:40 pm |
|
|
Ристо Туристо
|
|
|
|
|
Хич и не мисля да го правя зимата Ицо.
Знам си лимита на възможностите.
Само ми е интересно да го видя на снимки или на видео такова едно преминаване. |
И аз не съм, авторът на темата по моя преценка е още по-неподготвен, та към него беше насочено предишното ми мнение.
Разбира се, ще се радвам и аз на снимки от приключението.
|
|
Чет Фев 13, 2014 7:59 pm |
|
|
ivondera
Регистриран на: 10 Яну 2008 Мнения: 114 Местожителство: София / Плевен |
|
|
|
Хората нещо се уплашиха и се чудя дали да го правя сам това..... Ако до утре няма желаещи може да го отложа, не ми се иска ама ще видим. Ако ходя ще има снимки в понеделник
|
|
|
Чет Фев 13, 2014 11:31 pm |
|
|
Ристо Туристо
|
|
|
|
|
Хората нещо се уплашиха и се чудя дали да го правя сам това..... Ако до утре няма желаещи може да го отложа, не ми се иска ама ще видим. Ако ходя ще има снимки в понеделник |
Сам?!?!
Само ако владееш СИЛАТА.
MTFBWY!
|
|
Чет Фев 13, 2014 11:37 pm |
|
|
Emil
|
|
|
|
|
Може да промениш първата част от маршрута.
По-красив е маршрута от цпш-хижа Мальовица-Страшното езеро отколкото цпш-Йончево-Попова капа.
По-добре е да се спи на Страшното и отпочинали и трезви да тръгнете на другия ден през Попова капа и т.н.
Не знам много хора да минават през това Йончевото зимата.То през Страшното където е доста по предпочитан маршрут и през Попова капа към Кобилино като съм ходил само моите следи съм виждал пък през Йончево сигурно никой няма да е минавал и ще газите и ще се скапете още в началото преди черешката на тортата от Попова капа нататък.
За тази втората част на прехода част чакам с нетърпение описание и малко снимки че от там не съм си и помислял да минавам досега. |
Половината траверс е това и точно така се прави без нощувка. Ходенето до хижата и от там до Страшното удължава пътя.
Аз бих казал, че почти сигурно ще има партина и от двете страни на Йончево, но и да няма, 'кво от това.
Маршрута става за един ден, стига човек да е подготвен обаче.
Сам обаче, не става въпрос дали човек може а дали трябва.
|
|
|
Пет Фев 14, 2014 3:59 pm |
|
|
|