Документи и материали за каране на ски и ски туризъм.
Здравейте!
Доста начинаещ съм със ските. Едва от месец някъде карам, при това не твърде добре. Започнах, понеже искам да си увелича възможностите за покриване на големи дистанции в планината през зимата.
Голямата ми питанка в случая - може ли и, ако да, къде в мрежата може да се намери информация за техника на каране и ходене с панти?
Не знам английския термин за такива ски, иначе досега да съм изровил де що има по мрежата. А и винаги е добре да се попита някого с повече опит, който вече може би е събрал необходимите документи
Ще съм много благодарен на всякаква полезна информация!
Виж клипчетата в YouTube.
Термина на английски е Ski-touring, в амеранските сайтове Back country skiing, Backcountry Ski Mountaineering и от сорта термини.
Поразрови се и във форума на БАССЕС - http://www.befsa.com/forum/index.php
Организират разни курсове и походи. Виж Facebook: Клуб на пътешественика, Free Mountains Association
Следващата събота и неделя ще ходя на Витоша с първите.
Цена - около 100 лв за 2 дни
На американски е AT skiing или touring, по европейски може да се срещне като randonee skiing. Дай на гугъл AT на латиница и връща всичко нужно по темата.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети