Последната промяна е направена от corbin на Пет Яну 04, 2013 1:12 am; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Яну 03, 2013 2:43 pm
Mariana1000
Хубаво ходене сте направили. Това с поглеждането на часовника горе ми е познато - миналата година се стресирах така в пет и половина и такова тичане със затъване му дръпнах към Конярника. Ама замръкнах де, голям страх брах сама в тъмното, че нямаше никой друг луд.
А Кумата видяхте ли дали работи, въпреки че не сте се отбивали? Защото аз миналата година изобщо не си спомням някой да я е намирал отключена.
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Чет Яну 03, 2013 3:17 pm
corbin
Регистриран на: 27 Сеп 2010 Мнения: 84 Местожителство: София, България
Минахме покрай Кабата, но решихме да не губим време (с моето успиване бяхме загубили достатъчно вече). Хижата изглеждаше спретната, видимо обитаема, но следи от присъствие в този момент не видяхме. И аз съм решил другия път да сляза към Кабата, по обратния маршрут, със ски. Оттам към Златните, за маршрутка към София
Чет Яну 03, 2013 10:07 pm
Emil
А защо и викаш Кабата, тя е Кумата?
Чет Яну 03, 2013 11:31 pm
corbin
Emil написа:
А защо и викаш Кабата, тя е Кумата?
Ейии, благодаря за поправката! За първи път минавах оттам, та името ми звучи още ново, незапомнено! Я сега да видя как мога да поправя заглавието...
Пет Яну 04, 2013 1:12 am
Von Blücher
Чудовищна разсипия в сградата на влека" Конярника" гадна работа. Обикновено минавам покрай заслоните на ПССто и те са изоставени и разграбени обаче мислех, че поне някой е заковал вратите на влека?
Пет Яну 04, 2013 11:08 pm
corbin
Von Blücher написа:
Чудовищна разсипия в сградата на влека" Конярника" ...
За жалост, така е. А при липса на съзнателно отношение може и по-зле да стане - засега доста от ламперията си стои по стените и тавана, никой май не е палил огън вътре, има едно напълно функционално спално помещение. Надявам се някой да го вземе мястото, за да се стопанисва.
Нед Яну 06, 2013 2:59 am
Von Blücher
Кумата е любимата ми хижа още от дете. Мястото е изключително красиво и закътано, през годините се стопанисва изключително не съобразно? Доколкото знам собственик е туристическо дружество " Черни връх" И преди 2 години есента имаше някакъв опит за съживяване две момчета направиха някаква скара лятото пуснаха безалкохолни и тържествено казаха: От тази зима всичко ще е /ок!/ обаче гледам всичко си крета по старому? Сега разбрах,че и Боерица е аут вече. А за Конярника просто нямам думи! Доколкото знам за последен път е работил 2003/04 и след това разрушение, не виждам и въжетата? А съм сигурен,че преди 2 години бяха там. Интересно, най-вероятно е собственост на инвеститора " Витоша ски" защото влека на " Ветровала" е техен. Иначе странен начин за/ инвестиране/ като оставиш нещо за разграбване и саморазрушаване....стимулираш спорта,туризма и най-вече възпитанието на младите? А в същото време група клакьори крякат и затварят пътища а по националната телевизия се явява някакаъв предтавител на някакаква организация за регионите ли не знам каква?? И с наднормено тегло,измачкан костюм и бели чорапета започва със сериозен, дори назидателен тон да обяснява колко важни по принцип са /инвестициите/ в нови съоръжения и дрън,дрън....до безкрай! Жалка картина! Направо се радвам,че съм подминавал и пропускал на последък района, по добре да го видиш в сайт отколкото с очите си!
Нед Яну 06, 2013 8:36 am
Emil
Аз съм за закон задължаващ изчистването на всички неизползваеми постройки и строежи в планината и връщането на стария терен на мястото на всяка сграда. Да им се даде 1-2 години гратисен период и ако не се направят инвестиции за качествено стопанисване да ги задължават да ги събарят, товарят и извозват.
Витоша е пълна с такива изоставени хижи и съборетини.
Можеби едно време софиянци са ходели повече по планината и затова са ги построили, но с времето народа е спрял да ходи.
Нед Яну 06, 2013 10:09 am
Von Blücher
Народа си ходи с желание на витоша за това и има този сайт? Има страшно много тънки игри за придобиване на собственост,концесии и най-вече мераклии,които мислят,че от една хижа ще станат милионери за 1/2 сезона? А хижар не е просто кръчмар? Хижар е призвание,познаване на планината,познаване на климата,познаване дори ако щеш на хората идващи при теб.....това сутрин в 7.00 да има топъл чай и запалена печка някои не го разбират? Това е....хижата е за туристите, не за гуляй и соарета! Всъщност Чавдар на Черни връх го прави като по учебник! А мръсниците можеха да отстъпят Конярника на някое учебно заведение или на спортен клуб....всъщност това /беше/ най-малко амортизираният влек не само на Витоша а май в цяла България!
Нед Яну 06, 2013 1:10 pm
korso...
Von Blücher написа:
Народа си ходи с желание на витоша за това и има този сайт? Има страшно много тънки игри за придобиване на собственост,концесии и най-вече мераклии,които мислят,че от една хижа ще станат милионери за 1/2 сезона? А хижар не е просто кръчмар? Хижар е призвание,познаване на планината,познаване на климата,познаване дори ако щеш на хората идващи при теб.....това сутрин в 7.00 да има топъл чай и запалена печка някои не го разбират? Това е....хижата е за туристите, не за гуляй и соарета! Всъщност Чавдар на Черни връх го прави като по учебник! А мръсниците можеха да отстъпят Конярника на някое учебно заведение или на спортен клуб....всъщност това /беше/ най-малко амортизираният влек не само на Витоша а май в цяла България!
И си вършеше работата ,говоря за ,,Конярника".Не съм скиор ,но беше удоволствие да ги гледам по време на кратките почивки към Черни връх.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети