Автор |
Съобщение |
Драка
Регистриран на: 23 Дек 2012 Мнения: 103 Местожителство: Казанлък/София |
|
с.Скобелево - х. Мазалат - х. Тъжа - с. Тъжа |
|
На 3 януари с приятелката ми тръгнахме рано по маршрута...
1 ден: с.Скобелево - Сечен камък - Патарешка поляна - х. Мазалат
2 ден: х. Мазалат - х. Тъжа
3 ден: х. Тъжа - с. Тъжа
Класическа тридневна разходка без особено напрягане. Вторият ден на билото доста ни обрули вятъра, особено на Росоватец. Третия ден заваля така чаканият от всички нас СНЯГ. Качил съм и две снимки на отвратителните дейности, които се вършат на Патарешка поляна. Много ми е болно за това място, няма такава грозотия като ветрогенератори на връх планината, придружено с прокарани пътища и бетон, бетон...
Ето малко снимки:
1 ден
Без коментар!
По ръба на Патарешка поляна. Без коментар!
2 ден
Към Вълчата глава (Куртбашица, Матерхорн ).
Вече на Вълча глава и поглед към вълчия гръбнак.
Дебеделска поляна.
Мъглата, която ни обзе на Росоватец ни пусна чак на Пашовица, преди Гърмящата гора, но вятърът почти не отслабна.
3 ден
х. Мандрата и 6-7 см. нов сняг.
Кадемлийското почти замръзнало.
|
|
|
Нед Яну 06, 2013 7:45 pm |
|
|
Emil
|
|
|
А каква е идеята на тези бетонни обекти?
|
|
|
Нед Яну 06, 2013 8:27 pm |
|
|
Драка
|
|
|
|
|
А каква е идеята на тези бетонни обекти? |
Ветрогенератори.
|
|
|
Нед Яну 06, 2013 8:29 pm |
|
|
Tito
|
|
|
Нед Яну 06, 2013 8:32 pm |
|
|
Emil
|
|
|
Мислех, че вече е спряла тази вълна от перки, но явно не е.
Има къде по-добри начини за добиване на евтина електроенергия, като вортекс турбините, двигатели на стърлинг и тем подобни, но в БГ никой не ги ползва.
Но да не задълбаваме, че ще омажем хубавата тема.
|
|
|
Нед Яну 06, 2013 8:35 pm |
|
|
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
Аа видяхме се значи на Тъжа...вас добре ви е обрулил вятъра а нас и мъглата не ни пусна до Мазалат а и сняг нов погазихме твърде....
От мъглата и новия сняг не се виждаха старите дири и си падна затъване още от Гърмяната гора...и нагоре...
А в неделя-снега беще 50см(новия)на Мазалат и 50 човека се ослушваха кой да тръгне да бие пъртина сутринта (на север) ние си слязохме на юг-по кривата пътека и видяхме голям зор с минаването на Габровница
п.п.ветрогенераторите са собственост на шефа на старозагорската верига бензиностанции Стаза...добре че са само 1-2 не като т.н."парк Ветоком" м/у Бузлуджа и Бедеците...
|
|
|
Нед Яну 06, 2013 10:34 pm |
|
|
Десуна
|
|
|
Ха, разминали сме се- ние на 3.01 тръгнахме от Мазалат на изток ... и още не знам- да съжалявам или да го мисля за късмет, че изпуснахме хубавия сняг, който наваля на 4.01 горе ...?
|
|
|
Пон Яну 07, 2013 11:37 am |
|
|
fena73
|
|
|
Абе май си е било късмет...като се сетя че сте "изпуснали" и ОБИЛНИЯ вятър.. а и снега-беше като пудра-и снегоходки нямаше да помагат...
|
|
|
Пон Яну 07, 2013 1:25 pm |
|
|
Драка
|
|
|
|
|
Аа видяхме се значи на Тъжа...вас добре ви е обрулил вятъра а нас и мъглата не ни пусна до Мазалат а и сняг нов погазихме твърде....
От мъглата и новия сняг не се виждаха старите дири и си падна затъване още от Гърмяната гора...и нагоре...
А в неделя-снега беще 50см(новия)на Мазалат и 50 човека се ослушваха кой да тръгне да бие пъртина сутринта (на север) ние си слязохме на юг-по кривата пътека и видяхме голям зор с минаването на Габровница
п.п.ветрогенераторите са собственост на шефа на старозагорската верига бензиностанции Стаза...добре че са само 1-2 не като т.н."парк Ветоком" м/у Бузлуджа и Бедеците... |
Ха, виж колко малък е светът. Аз пък ви завиждам за хубавата пудра, която наваля събота срещу неделя. А иначе Габровница най-лесно се минава на бос крак и през реката.
|
|
Ха, разминали сме се- ние на 3.01 тръгнахме от Мазалат на изток ... и още не знам- да съжалявам или да го мисля за късмет, че изпуснахме хубавия сняг, който наваля на 4.01 горе ...? |
Ама вие след Нова година направо към Тъжа и Мазалат ли продължихте?
|
|
|
Пон Яну 07, 2013 2:06 pm |
|
|
Десуна
|
|
|
|
|
|
|
п.п.ветрогенераторите са собственост на шефа на старозагорската верига бензиностанции Стаза...добре че са само 1-2 не като т.н."парк Ветоком" м/у Бузлуджа и Бедеците... |
Ха, виж колко малък е светът. Аз пък ви завиждам за хубавата пудра, която наваля събота срещу неделя. А иначе Габровница най-лесно се минава на бос крак и през реката.
|
|
Ха, разминали сме се- ние на 3.01 тръгнахме от Мазалат на изток ... и още не знам- да съжалявам или да го мисля за късмет, че изпуснахме хубавия сняг, който наваля на 4.01 горе ...? |
Ама вие след Нова година направо към Тъжа и Мазалат ли продължихте? |
мда, след НГ се върнахме до тъжа, после мазалат-шипка-бузлуджа...
|
|
|
Пон Яну 07, 2013 2:12 pm |
|
|
peca
|
|
|
Хубаво ходене сте му спретнали.
Това с ветрогенераторите не ми харесва!
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс |
|
|
Пон Яну 07, 2013 7:55 pm |
|
|
alexvan
|
|
|
Колко е разстоянието от Патарешка поляна до х. Мазалат?
|
|
|
Пон Яну 07, 2013 10:47 pm |
|
|
fena73
|
|
|
|
|
Колко е разстоянието от Патарешка поляна до х. Мазалат? |
От Патарешка до Корита е около час и още към 2 часа до Мазалат-вече по билната пътека
|
|
|
Вто Яну 08, 2013 9:01 am |
|
|
fena73
|
|
|
|
|
[ ]
А иначе Габровница най-лесно се минава на бос крак и през реката.
|
Минава се ама лятоска-то тогава не е проблем и по камъните....ама при снеговалеж и температура около и под нулата рискуваш да си оставиш ноктите е в реката...
|
|
|
Вто Яну 08, 2013 9:05 am |
|
|
Драка
|
|
|
|
|
|
|
[ ]
А иначе Габровница най-лесно се минава на бос крак и през реката.
|
Минава се ама лятоска-то тогава не е проблем и по камъните....ама при снеговалеж и температура около и под нулата рискуваш да си оставиш ноктите е в реката... |
Като сложиш вълнения шушон после нямаш си идея как сгрява ходилото.
|
|
|
Вто Яну 08, 2013 9:13 pm |
|
|
|