Понеже подметките от вибрам , знаете,много се пързалят,а не на всяко заледено камъче и участъче
може да се гъзи човек и да слага котки,то дали това няма да спаси ситуацията?
Има по-подсилен вариант,който е на високата обувка.
Дали ще държи на скъсване се чудя този"durable natural rubber bleng for flexible fit".
Има ги и в БГ , 59 лв.Май ще ги взема...Кажете нещо.
Мерси.
Вто Ное 20, 2012 7:03 pm
Mitko
Здравей,
Не ми е ясно какво смяташ да правиш с тези 'котки'. Ако ще се разхождаш из парка и пред блока, или из горички - стават. Ако ще ходиш в планината зимата, ще качваш склонове с лед и твърд сняг - забрави да ти свършат работа. С това чудо не виждам как ще се задържиш на твърд сняг, а за лед да не говорим, рискуваш да се вкараш в доста неприятни ситуации с риск от падане, додхлъзване, невъзможност да слезеш склон, който някак си успяваш да качиш преди това.... Още повече, ако са 59 лв, по-добре да дадеш още 20-30 и да си вземеш истински котки..
Сря Ное 21, 2012 2:19 am
corrector
Зрасти.
Аз си имам котки,но когато още не става за тях,а е пълно със заледени стъпки,камъни,участъчета-тогава вибрам подметките + тежка раница много изненадващи и кофти подхлъзвания са ми причинявали,най-малкото постоянно супер внимане изисква ходенето...
Това ми е мисълта,дали ще издържат тези...
Сря Ное 21, 2012 4:49 am
Mitko
Aah.. ок сега разбирам - за сезона с малкото сняг преди зимата говориш . Не знам дали си струва да дадеш толкова пари за нещо, което не се знае дали ще ти свърши работа.. Аз в такива условия разчитам много на щеките като допълнителни опори при ходене по камънак с малко сняг и лед, а ако знам че ще се минава по по-стръмни участъци си нося и пикела.. а защо не и котките да си вземеш, за всеки случай..
Пет Ное 23, 2012 12:01 am
corrector
Мен ме притесняват тесни стръмни пътечки,където има разни заледени участъци.Не можиш да сваляш раница,вадиш котки,стъпваш с тях на камънака(!),слагаш раница и щък-щък,за 2 метра и обратна процедура.А при 20 такива участъка?!Като се топи през деня и се събира и заледява на места само и баш където не трябва.Мислех в началото да ги слагам тези и през цялото време с тях,но няма да издържат по камънаците...За 12.50 лв.бих пробвал,но 60 лв...
Мерси за съветите.
Пет Ное 23, 2012 8:05 am
Gamina
Е, ако можеш да си закачиш котките на всякакви обувки си решаваш проблема... вадиш, слагаш, сваляш, прибираш - преживява се.
Пресен пример - от вчера се чудя, ако утре тръгна по пиринските ръбове какво да правя - да повлека зимните "кютюци", които ще ме измъчат без сняг и тежат сто кила, но мога да им сложа котките ако се наложи или да перкам с трисезонките, но без котки
Слава богу, сетих се, че у нас има едни чужди "обикновени" котаци от тоя тип, които са твърде негодни, но ще спасят положението...
Иво, ти не си ли с пълен автомат също.. не ти ли е терсене с бореала през юни?
Пет Ное 23, 2012 1:26 pm
Gamina
Мислех, че си с котки автомат, затова
Точно такива 65-левови седят вкъщи от март месец, на един приятел са. За тях се чудех дали да не понеса, ако тръгнем утре нагоре /едва ли, нещо сме болни /. Щом казваш, че стават - екстра, реши ми дилемата
Ако ще ходиш сега на Черни връх - можеш и по маратонки Не ти трябват нито котки, нито зимни обувки.
В зимно време - също не ти трябват котки, според пропускливостта на обувките и количеството сняг решаваш с кои
Пет Ное 23, 2012 6:49 pm
Mitko
ZCEZBPM написа:
Я кажи да не ровя, като се качва човек на Черни връх(Витоша) трябват ли му котки?
И Булнеса ли да обувам или трисезонните.
Ако се качиш до Черни връх с котки в момента, ще те чакам с каса бира на площада в Драгалевци, ще си първия за сезона сигурно . Горе няма грам сняг, може би само в някоя дълбока сянка на Резньовете да има мъничко. Но по стандартната пътека-път Алеко-Черни връх в момента никакви котки не ти трябват, камо ли пък за по-ниските части на Витоша, остави си ги вкъщи, сняг още няма
Даваш ми добра идея иначе, утре май ще е идеално за едно бързо ходене на Витоша
Пет Ное 23, 2012 6:51 pm
Gamina
Може ли да дойда.. за бирата, сам ще му е трудно да я изпие. Ако трябва и котки ще нося!
Пет Ное 23, 2012 7:02 pm
Mitko
Gamina написа:
Може ли да дойда.. за бирата, сам ще му е трудно да я изпие. Ако трябва и котки ще нося!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети