Най-вероятно е бил от тях главно заради пушкалото, което по нищо не се различаваше от истинското.
Гледай само какви игри измислят хората.
То като се замисля и Аз бих си поиграл на това.
Преди няколко години имахме една страхотна среща с Ани и група такива кашици, на заслон БАК. Пристигнахме посред нощ на заслона и заварихме група тежковъоръжени хора горе. На другата сутрин тръгнаха да траверсират билото към Страшното езеро по Рупите.
Явно обаче са били от полевите кашици, щото Ани свали един от тях от Ловница и го върна долу на заслона - беше се спекъл от високото
_________________ Бутам след осмата бира
Нед Ное 25, 2012 2:30 pm
Гунди
Регистриран на: 07 Юни 2012 Мнения: 300 Местожителство: Стара Загора
Сигурно си е помислил за мен, че не съм в ред да ходя с тази голяма раница и два полара на гърба.Smile
Хахаха и аз като ходих за 1 ден бях с пълно туристическо снаряжение барабар с щеките,а местните бяха с леки чантички и ме гледаха като изкопаемо Ама да не ти пука
На Черни Връх се ходи без багаж даже
Една година приятели ме изкараха от офиса, в събота и решихме да се качим до Ч.Връх.
Беше слънчев зимен ден и тръгнахме по пътя, който се явява зелена писта, към върха.
Интересното беше, че бях с панаталон с ръб и остри официални обувки. По пътя беше магистрала, скиори надолу, туристи нагоре.
Горе като влязох в кръчмата посиках един чай с коняк а те явно ме помислиха за луд данъчен, качил се на проверка и ми казаха че няма, а то естествено имаше.
Че мисълта ми е, много багаж не трябва, освен яке и вода.Затова са ви гледали странно с големите раници, сигурно са си помислили, че правите Ком-Вихрен или нещо такова
Последната промяна е направена от Emil на Нед Ное 25, 2012 10:41 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Нед Ное 25, 2012 10:16 pm
Гунди
Регистриран на: 07 Юни 2012 Мнения: 300 Местожителство: Стара Загора
[quote="Emil"]На Черни Връх се ходи без багаж даже
Една година приятели ме изкараха от офиса, в събота и решихме да се качим до Ч.Връх.
Беше слънчев зимен ден и тръгнахме по пътя, който се явява зелена писта, към върха.
Интересното беше, че бях с панаталон с ръб и остри официални обувки. По пътя беше магистрала, скиори надолу, туристи нагоре.
Горе като влязох в кръчмата посиках един чай с коняк а те явно ме помислиха за луд данъчен, качил се на проверка и ми казаха че няма, а то естествено имаше.
Че мисълта ми е, много багаш не трябва, освен яке и вода.Затова са ви гледали странно с големите раници, сигурно са си помислили, че правите Ком-Вихрен или нещо такова [/quote
Точно казано!
Че мисълта ми е, много багаж не трябва, освен яке и вода.Затова са ви гледали странно с големите раници, сигурно са си помислили, че правите Ком-Вихрен или нещо такова
недейте да подценявате Витоша, особено зимно време. По-лоши метеорологични условия от зимните по Витошките писти и пътеки рядко съм срещал в други планини, неслучайно и бая народ са си останали горе завинаги . Планината е малка, но си има всички елементи за планинарски приключения и неприятности. Аз днес ходих до Черно от междинна на Бай Кръстьо, търчах като отвързан нагоре, че не бях се качвал на планина скоро... но пак си носех задължителните неща в раницата.. като се застоях горе на Черни връх да снимам мъглите над Рила.. изобщо не съжалявах за допълнителните поларчета, шапка и ръкавици.
Тези голите и с градските дрехи пък са най-редовните клиенти на ПСС.. какви истории са ми разказвали за загубени хора по пътя от Алеко нагоре... като падне истинската Витошка мъгла и стълбовата маркировка изведнъж става доста рядка
Zce п иначе исах ти в псс форума , евала за ентусиазма да поемеш до тука за ден с влаковете! Другия път кажи преди да поемеш към Витоша да те опътим към 'интересните' места
Пон Ное 26, 2012 2:01 am
bobi_bgd
Така както го описваш, съм била по петите ти, макар и на известно разстояние, все пак. Въоръжения младеж го разминах аз малко по-нагоре, на откритото и стръмното, посока към хижата (Академик, Купена или както там се води в момента). С доста спортно темпо се изкачваше и като му направих път, ми благодари момчето.
Поздрави и пак да се наканиш някой ден към Витоша
Пон Ное 26, 2012 2:31 am
Gamina
За малко и нас да видиш... но като не отидохме в Пирин, решихме да се качим поне до Витоша, после се разкашляхме още по-злобно и си останахме на топло
Ама си минал покрай вкъщи
А влакът с килимите е Пловдив - Враца - Пловдив
Пон Ное 26, 2012 1:01 pm
bobi_bgd
ZCEZBPM написа:
Преди хижата минах покрай една туристка седнала за почивка, на самата хижа изпреварих друга
Може би те видях на хижата. Не видя ли някой да тича с раница на гърба.
Може и да сме се видели наистина, ама пусто чудо, не съм физиономистка Иначе около 14.40 часа (документирано с телефонен разговор) дадох отчет на познат човек до къде съм - и тогава бях малко преди хижата, в близост до разклона за Алеко
На хижата не спрях, а само си казах довиждане с човек,с който си бяхме побъбрили малко по пътя.
Що се отнася до тичането - за моето темпо, много хора ми изглеждат тичащи , а и дето казваш на Витоша най-редовно се засичат тичащи и други интересни личности. Аз наистина пуснах не малко хора да ме задминат и признавам си не ги запомних много.
Ако си подминал едра туристка, с черна вълнена шапка, очила(диоптер), черни дрехи , с две щеки да се размотава наоколо - значи може и да вляза в листата на заподозрените.
Пон Ное 26, 2012 1:27 pm
bobi_bgd
ZCEZBPM написа:
Щом си била 14:40 към хижата едва ли сме се разминали, защото 14:44 бях вече в Железница.
То много хора имаше и няма как да се помнят всички.
Ами със сигурност не сме се засекли в този случай, тъй като по тази пътека се включих откъм Ярловската маркировка, без да се качвам към Черни връх, направо свих в посока хижа Академик.
Пон Ное 26, 2012 5:09 pm
Нети Дим
Цитат:
Там някъде между върха и някаква хижа срещнах около 60-65 годишен човек който беше само по шорти.
Никакъв багаж и чисто гол като изключим шортите.
Сега разбирам защо на Витоша има толкова умрели хора.
Беше доста як на външен вид и с тази препаска ми заприлича малко на Кърк Дъглас когато играеше в Спартак, ама като го навали студеният дъжд и духне вятърът и дядото ще даде фира.
Всеки луд с номера си.
Няма да даде фира . Мисля, че се досещам коя от странните птици населяващи Витошките пътеки си срещнал. Ние го срещаме години наред все така само "по препска" и според мен в цъфтящо състояние. Надявам се да не се обиди ако чете форума, но ние с добро чувство му викаме "мазохиста".
Съб Дек 01, 2012 10:54 pm
pohod.eu
Мислех да кача Черни връх този уикенд, но като погледна през прозореца май ще отложа
Пон Дек 03, 2012 11:05 pm
Mariana1000
pohod.eu написа:
Мислех да кача Черни връх този уикенд, но като погледна през прозореца май ще отложа
Че защо? На Черни връх е по-хубаво когато има сняг, отколкото през лятото
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети