Хижи в БГ
Опитвам се да разбера кой стопанисва хижите и чия собственост са (предполагам на БТС) каква е нормативната уредба в тази насока, как е уредена собствеността ако изобщо е по някакъв начин, как и по какви критерии се отдават за стопанисване. Респективно следващите въпроси са как се правят подобрения (евентуално пристройки нови хижи и тн) при положение че хижите се намират в национални и природни паркове т.е едва ли може да бъде издадено разрешение за строеж
Пет Сеп 14, 2012 3:37 pm
Emil
Относно БТС виж тези линкове:
http://www.btsbg.org/informaciq-za-bts.html
Относно самата собственост, никой не е виждал с какъв нотариален акт са.
Предполагам, че от едно време още са с АДС (Акт за Държавна Собственост)а някой най-вероятно нямат и актове, като знам, колко немарливо са се отнасяли едно време към тези неща. Тогава никой не си е и представял, че може да има друга собственост на хижи, освен държавна.
Трябва да се види и каква е точно юридическата форма на дружеството, че малко не ми става ясно. Предполагам минава и за второстепенен разпоредител към министерството.
Относно разрешенията за строеж и ремонт е една друга тема.
В БГ по-лесно се строи без документи, затова и така се прави.
Винаги може да се направят подобрения ако има сериозна воля на управляващите горе.
А на теб, защо ти трябва такава информация?
Имай предвид, че по първия въпрос за собствеността, няма кой да ти отговори адекватно освен евентуално ако имат юристконсулт или съответната дирекция към съответното миснистерство, която отговаря за Държавната Собственост и Дружествата към министерството.
Пет Сеп 14, 2012 4:17 pm
virgen
Като гледам какви хора стопанисват хижите и в какво състояние са (няма да цитирам конкретно) взех да се замислям защо е такова положението, и дали не може да се направи нещо в посока да се се подобрят условията, не говорим за някакво масивно строителство и тн, та първото което ми дойде в главата е каква е нормативната уредба по този въпрос.
Аз лично много обичам да ходя на хижа Плевен. Уникална обстановка
Съгласен съм, от 28 години съм на това мнение.
Преди 10 ина години ходих. Много ми хареса. Предполагам, че и сега е така.
Преди 8 дена бях там, т.е. на 19 Октомври. Никаква промяна - приветливи усмивки, добре дошли, какво ще обичате, приятен път. Нищо пвече не е необходимо, а х.Плевен има още много не изказани неща.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети