ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
цпш-Стр.ез.-Купените-Ловница-Злият-Орловец-Еленин-Р.манастир
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
цпш-Стр.ез.-Купените-Ловница-Злият-Орловец-Еленин-Р.манастир
Автор Съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Мнение Отговорете с цитат
Това с раницата Confused
Толкова ли не можа да спуснеш този участък с лице към скалата и раница на гърба?
Концентратите при мен /80-100гр. на екс/ вършат приспивни чудеса Laughing

Последната промяна е направена от Ристо Туристо на Пон Юли 23, 2012 9:05 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Юли 23, 2012 9:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ПАВЕЛ

Взел си добра доза адреналин ! Добре , че фотото не е било в раницата......Рамата успя ли да я възстановиш ?

п.с. Оти снимка беге Confused ?

Пон Юли 23, 2012 9:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Valio

Местожителство: София, Враца

Мнение Re: цпш-Стр.ез.-Купените-Ловница-Злият-Орловец-Еленин-Р.мана Отговорете с цитат
ZCEZBPM написа:
...Минах край Орловец чудейки се какъв ще да е този праг който е отбелязан на картата.
Не изглеждаше особено страшен, но няма къде да се хванеш добре и реших да си пусна раницата , за да не ми тежи.
Чувал съм че така правят хората и аз вдигнах крака като жабата.
Отдолу има лек наклон като вляво е пропаст, а вдясно е много стръмната пътека...

Ако си спомняш, когато се засякохме на връх Мальовица миналата година /31 август/ аз продължих към Елени връх, Петлите, Орловец а ти към Рилските езера. Тогава заваля страшен дъжд, който премина в град точно в този участък преди Орловец. Трябваще да стигна до Рибни езера още същия ден, така, че с пределна концентрация преминах този участък...
Пон Юли 23, 2012 9:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ДИАНА

Местожителство: ПЛОВДИВ

Поздрави, най-после го видя!
Сигурно е било страшно Страшното, щом си хвърляш раницата из пропастите?
Раница се купува, преживяното остава!

Пон Юли 23, 2012 10:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

Каквото и да се говори, този маршрут си е разнообразен, интересен но и малко опасен.
Важното е че си жив и здрав. Извода май е, че човек трябва да си е починал добре и да се е наспал, за да е по-сигурно, че ще е в кондиция. Very Happy
Наздраве!!! Croc
Пон Юли 23, 2012 11:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Мнение Re: цпш-Стр.ез.-Купените-Ловница-Злият-Орловец-Еленин-Р.мана Отговорете с цитат
ZCEZBPM написа:
...

Адреса на снимката от snimka.bg e както е указано тук - http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?p=34011#34011

Вто Юли 24, 2012 12:17 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
irina

Laughing И аз бях в същата маршрутка...верно си е екшън в събота сутрин! Браво, че си сбъднал таз мечта за тоз маршрут!
Вто Юли 24, 2012 1:22 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гунди

Местожителство: Стара Загора

Сега се връщам от работа и притеснението ми изчезна-моят "зает" сенсей(Z...) Very Happy се завърна отСтрашното Shocked Добре дошъл!Майтапа настрана,но както казва Емо най-важното е ,че си жив и здрав! Даа, лоша комбинация е недоспиване и умора от прехода!Но всичко е добре,когато завършва добре! Croc
п.с. Снимките са много хубави!

Вто Юли 24, 2012 6:34 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
irina

Цитат:
Аз бях седнал точно до човека с кученцето

Оооо, там в края въобще нямах видимост, аз бях правостояща близо до вратата, това куче даже се изненадах като го видях и то милото пътувало... Laughing
Вто Юли 24, 2012 10:34 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

По принцип при лошо време/мокро/ Орловец може да бъде /казвам СРАВНИТЕЛНО безопасно/ заобиколен както от север така и от юг. От север си има специална "пътечка" с пирамидки, по която от БАК се ходи да се катери Иглата на монаха, трудното/хлъзгава скала/ при нея е в самото начало, после преминава по широката тераса под северната стена и излиза право на премката с Големия петел.От юг е малко по-лесно, но за сметка на това има повече големи туфи, които ако са мокри може също да породят проблеми. Считам, че онова стъпало в западния кулоар на Орловец в мокро време може да бъде не по-малко опасно от южното ръбче на Злия зъб - и на двете места при подхлъзване лесно ще дадете фира. Разликата е, че на Орловец няма рапелни клинове за осигуровка и откатерването на това стъпалце може да не е технически сложно, но е много по-опасно. Коментарът ми е цели не да ви отказва от ходене на Орловец, а да имате едно наум, и ако сте на траверса, а времето не е наред, да не се връщате, а да имате алтернативни подходи.
Вто Юли 24, 2012 3:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

ЕЕЕ,пак избачка готин викенд+пътепис!!!Пък после"..нямало спреведливост..." Razz
Да ти кажа преспивателното"работи" само до някое време при мене(може да е от рутината)-към 2-3ч. най-късно се оцъклям и в комплект с жаждата(резултат от лечението) няма заспиване Very Happy
А раницата ако не стане-заведи я на чикръкчия или в Павел Баня на санаториум Laughing
Колебанията в силата тоя път са били някъде м/у джедай мастър и тъмно-зелена нинджа... Cool
Не знам защо и двамата с vladofff говорите за подсичане на Орловец-аз като го минавах наобратно подсичаща пътечна не видях,колкото и да ми се искаше тогава и да се оглеждах,та се наложи да му се почеперим отгоре... Very Happy
За зъба-провери във "веритикален свят"-няма начин да нямат организирани качвания...

А пътеката за манастира верно повече върви ПОКРАЙ и по-малко ПО Дългия рид...преди гората и аз я изтървах-тръгнах към дерето(беше утъпкано) че после голям зор да я "пресрещна"настрани и леко нагоре...не подзирах за широчината и дълбочината на способностите си за псуване... Twisted Evil
Вто Юли 24, 2012 6:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Да-това е върхът!
Пишеш "..минах КРАЙ орловец,чудейки се...."-затова помислих че си го подсякал Very Happy явно си имал предвид заслона...
Вто Юли 24, 2012 7:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

ZCEZBPM написа:
fena73 написа:
Да-това е върхът!
Пишеш "..минах КРАЙ орловец,чудейки се...."-затова помислих че си го подсякал Very Happy явно си имал предвид заслона...

Ти пък за буквите се хващашSmile Smile
Тези моите писания ги чети с едно на ум че винаги нещо ще объркам в обясненията и често приказвам леко наизуст дет се вика.
Ще го променя това *край Орловец*

Вече ше се хващам за снимките а не за буквите! Very Happy поздравления-мн готин траверс!!!
п.п.ако намериш някой дето да ни овърже като паяци,та да качим"оня с кариесите"-свиркай-да делнем стотачката... Razz
Вто Юли 24, 2012 8:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

Не мога да разбера защо искате и пари да давате за накакви камъци. Вземете на заем отнякъде една връв, първия дето ще се качи да научи булин как се връзва, а другите - пак булин на прусеци и самозатягащи възели и минавате отвсякъде. Откатерването обратно, когато се осигури с парапет и булин е елементарно, после изтегляте прекараното двойно през халката въже и кой от където е. Поне моят пръв път там беше с един 15 м прусек и се качих без проблем по кариеса. Не че имаше някаква полза от връвта, защото беше къса, но уж психически ти действа успокояващо. Относно Орловец, неред с описаните заобиколки от север и юг, смея да твърдя, че има и още два "туристически" способа за върха - единият е отляво на северната стена, по нещо като кулоар, ронливи камъни, но всъщност доста по лесно от кулоара откъм Петлите. Другото интересно преминаване е по кулоара, започващ от върха на североизток към дъното на циркуса - характерен каменен улей с много голям камък, запънат по средата му. Всъщност ключовия момент е преодоляването на камъка. ние го слизахме, което е по трудно, но на качване смятам, че ще е доста по-лесно. Изобщо на Орловец бъка от безстенни варианти, стига желание да има човек.
Сря Юли 25, 2012 8:59 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

И аз се чудех дали да не взема едни 15 метра 8-ца с няколко карабинера и да качим Злия съб, но май инвентара е по Варна. Sad
Тази събота мислим 5-6 човека да минем същия маршрут в един ден с пътуване от и до София. Ето една снимка от преди две седмици в района.
Само дано да има облачета.Very Happy Very Happy Very Happy

Сря Юли 25, 2012 12:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.