ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Липсваща табела х. Козя стена - с. Розино !

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Липсваща табела х. Козя стена - с. Розино !
Автор Съобщение
Trand

Местожителство: Пловдив

Мнение Липсваща табела х. Козя стена - с. Розино ! Отговорете с цитат
Здравей, искам само да съобщя за тези, които ще слизат от х.Козя стена към с.Розино, че в неделя когато слизахме с приятели от х. Козя стена за Розино, изпуснахме отбивката за с. Розино по пътя, който слиза към Христо Даново! Имаше лутане около час!!!Surprised
Защото някой "доброжелателен гражданин" е изкъртил табелката, която се вижда от снимката на Gamina!!! Пътеката е вдясно по пътя, малко след мястото наречено Старата бичкия!!!

Моля Gamina да ме извини, че използвам нейна снимка без да съм я питал!!! Но предполагам, няма да има нищо против!
Надявам се, че сам бил полезен! Exclamation Exclamation
Сря Сеп 05, 2012 9:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
lz1gjd

Мнение Отговорете с цитат
Хах, преди около месец след преход от Карлово-х.Левски-х.Добрила-х.Дерменка-з.Орлово Гнездо-Арката-х.Козя стена исках да сляза в село Розино от х. Козя Стена, знаех че има отбивка за с. Розино но така и не я видях и се озовах в с.Христо Даново ...
Чет Сеп 06, 2012 12:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pelitko

Местожителство: СОФИЯ

Минах оттам в края на месец юли наобратно-от село Розино към х. Козя стена. Отбивката наистина не беше маркирана. Като се върви от поляната Старата бичкия на изток към село Христо Даново отбивката е на около 100 метра вдясно. Пътечката е съвсем тънка и трудно се забелязва. Поляната Старата бичкия е малка полянка до пътя по река Дамлъдере. На поляната има чешма и кът за отдих. Това е чешмата:

Чешмата и къта за отдих:

И поляната Старата бичкия:

Пон Сеп 10, 2012 8:46 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Gamina

Разбира се, че няма проблем за снимката...
Тя тази пътека и без друго е леееко неприятна, доброволно не бих минала отново по нея.

Там имаше още едно криво място - в гората, преди да се слезе на пътя пътечката кривва зад една бетонна постройка. На въпросната постройка имаше стрелка, през лятото обаче доста обрасва и ако не я знаеш - няма да я видиш. Как е там положението сега?
Пон Сеп 10, 2012 4:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
pelitko

Местожителство: СОФИЯ

Може би имате предвид тази постройка.

Това е полуразрушения заслон в местността Равнището /Дюзалан/. При него се кръстосват маркировките от с. Розино за х. Козя стена и от с. Христо Даново за х. Ехо. Когато минах оттам маркировките ясно си личаха, бяха нагъсто и имаше табелки. За това място четох ТУК, че е маркирано допълнително през септември 2011 г. Намира се между река Дамлъдере и билото на Розинска планина.
Или пък имате предвид като се слиза от хижа Козя стена и преди да се излезе на река Дамлъдере. Тогава би трябвало да е тази:

Виждат се две стрелки и табелка. Това не е заслон, а е бивш склад към хижата. Тук може да има объркване и да се продължи надолу по черния път вместо по пътеката. Тогава ще се излезе пак на река Дамлъдере, но доста по на запад.
Пон Сеп 10, 2012 8:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Gamina

Втората, едни другарчета се заблудиха там миналото лято. Донякъде аз бях виновна, защото като ги пратих да слизат към Хр. Даново съвсем забравих за това шмугване в гората и не ги предупредих. Бяха се добрали до селото след известно маане по пътищата, но изпуснаха влака.

Ако не е обрасло не е проблем, но една пролет минавахме в адски шубрак там. Стрелките изобщо не се виждаха.
Пон Сеп 10, 2012 10:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Gamina написа:
Втората, едни другарчета се заблудиха там миналото лято. Донякъде аз бях виновна, защото като ги пратих да слизат към Хр. Даново съвсем забравих за това шмугване в гората и не ги предупредих. Бяха се добрали до селото след известно маане по пътищата, но изпуснаха влака.

Ако не е обрасло не е проблем, но една пролет минавахме в адски шубрак там. Стрелките изобщо не се виждаха.

Права си, всичко точно. Планина е, може да обрасва, в крайна сметка планинаря избира правилния път.

Балкана символ на цял полуостров
Пон Сеп 10, 2012 10:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
lz1gjd

Тъкмо по време на въпросния преход видях тази постройка (бивш склад към хижата?) но не видях маркировката и тръгнах по пътя ... след поне час и половина пътя се раздели още веднъж и след половин час като не видях да ме изкарва на някакво смислено място се наложи да се върна пак до постройката и да търся правилната пътека, която минава точно до нея ...
Вто Сеп 11, 2012 1:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Ми криво е там, факт...
Вто Сеп 11, 2012 11:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
12000

Здравейте,
няколко приятели плануваме преход по тази отсечка, та молбата ми е ако някой е минавал скоро да разкаже каква е ситуацията по пътеката Smile
Благодаря!
Нед Апр 06, 2014 12:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.