Здравейте, нов съм а пък скоро ми се налага да правя преход из Рила и проблема е че трябва да нося фотоапарат + тежък обектив + статив, и ми трябва раница в която да има отделение за фототехника. Нещо като раниците на F-Stop ама толкова пари немога да дам. Ако някой има някаква идея ще съм благодарен.
Чет Авг 02, 2012 8:22 pm
Joro
Чанта по апарата, която, ако ти е удобно и свикнеш, виси отпред, а останалото В раницата, или закачено отвън, според модела и. Желателно е това отпред в даден момент, ако е необходимо, също да може да се прибере в раницата. Дано след прехода останеш все още ентусиаст, с желание за повтаряне на комбинацията. С моя инат карам все още, но докога ... В края на юли бях 7 дни из Рила, от Белмекен до Рилски манастир. Апарат + два обектива, общо над 3 кг. Тази комбинация я повторих и съвсем наскоро, на Гран Парадизо, в Италия /4061 м/, и нещо ми се отщява вече.
Съб Авг 18, 2012 6:37 pm
sergey_v
Joro написа:
Апарат + два обектива, общо над 3 кг. Тази комбинация я повторих и съвсем наскоро, на Гран Парадизо, в Италия /4061 м/, и нещо ми се отщява вече.
Купих си голямо варио - 18-200 мм. Така поне не сменяш оптиките и намаляваш джаджиите в торбата.
Съб Сеп 15, 2012 11:50 pm
Joro
Да, с този обектив може би е най- удачния вариант, поне за NIKKOR- при преходи. И компактна чанта през рамо- с апарата и обектива. Опцията със статив малко усложнява- тъй или иначе се спира, и за това ми се струва, че статива трябва да е в раницата- максимално компактен и лек. Още повече, че се очаква той да се ползва най- вече сутрин или надвечер, преди или след дневния преход. С моя BENRO A1691T, въпреки че е компактен, теглото му с калъф си е достатъчно за размисъл- около 2 кг, а го дават travel. Не съм се пробвал с него за многодневни преходи.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети