ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
х.Вихрен-х.Синаница-х.Вихрен

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
х.Вихрен-х.Синаница-х.Вихрен
Автор Съобщение
andimit

Местожителство: София

Мнение х.Вихрен-х.Синаница-х.Вихрен Отговорете с цитат
Здравейте!
През уикенда решихме да пообиколим любимата ми Пирин и речено-стореноSmile
Оставихме колата на х.Вихрен- цял късмет е паркирането там!
После нагоре през Муратово езеро, Бъндеришка порта, Спано поле и Синанишка порта, стигнахме х.Синаница за около 4,30ч.Smile
Имаше места както в хижата, така и на палатките от вън, от което аз се възползвах без колебание- знаете какво е в общата стая след традиционните вечерни купониSmile
На следващият ден по обратния път, но при по-лоша видимост- като цяло времето беше идеално за ходене!
Поздрави!
И малко снимки, разбира сеSmile
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=280316
П.П. Препоръчвам при връщане към София особено в неделя, да се хване от Дупница пътя за Самоков, и преди него през Ярема и Бистрица да се влезе в С-ф.
Пон Сеп 01, 2008 12:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Мнение Отговорете с цитат
Свърши отпускарския сезон и вече може да се паркира спокойно на х. "Вихрен". Laughing Хубаво ходене сте спретнали!

Вто Сеп 02, 2008 1:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Ганди

Мнение маркировка Отговорете с цитат
Има ли маркировка от х.Вихрен до х. Синаница? Може ли човек,който минава за пръв път да се оправи? Sad Някой може ли да ми каже? Благодаря предварително.
Пон Окт 06, 2008 1:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Kat

Здрасти,
доколкото се сещам - маркировка има, жълта на цвят. Дали ще може да се оправиш - това е въпрос, на който не мога да отговоря. Или по-скоро ще отговоря така - зависи от това до колко се оправяш в планината и по карта. Според мен не е трудно.

П.П
И още нещо, най-отгоре на страницата, под логото на Планинарски форум, има търсачка. Използвай я, за да намериш всичко за Синаница, според мен тъй ще можеш да се ориентираш по-добре, от описанието на хората.

Поздрави

Пон Окт 06, 2008 2:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
dido

Маркировката е синя. Започва от х. Вихрен и стига до х. Синаница. От х. Вихрен докъм Бъндеришка порта върви заедно със жълтата маркировка за хижа Яне Сандански (т.е. от х. Вихрен трябва да следиш комбинирана жълто-синя маркировка докъм портата).

Да стигнеш по маркировката до Синаница няма да ти е проблем, нещата са доста ясни. В момента обаче има около 20-на см сняг в района и ако нещата се задържат или влошат, маркировката няма да е видима под снега Wink

Пон Окт 06, 2008 2:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Kat

Опс, пардон. тра-ла-ла
Тая жълтата съм я запомнила от последното мотаене около Бъндеришката порта...
Ганди, извини ме, не исках да те обърквам... Rolling Eyes

Пон Окт 06, 2008 2:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Мавруд

Според тази карта може да се върви по жълтата маркировка през спанополските езера след което да се хване червената. Може ли да се разчита на тази червената ?

И имам друг въпрос ? Колко време е от Синаница през Георгийските и Влахините езера до Вихренски преслап ? Има ли опасност от изгубване, тъй като явно няма маркировка ...

Сря Юли 25, 2012 2:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dido

Мавруд написа:
Според тази карта може да се върви по жълтата маркировка през спанополските езера след което да се хване червената. Може ли да се разчита на тази червената ?

И имам друг въпрос ? Колко време е от Синаница през Георгийските и Влахините езера до Вихренски преслап ? Има ли опасност от изгубване, тъй като явно няма маркировка ...

Не е червена, а кяфява. Има я между з. Спано поле и х. Синаница. Но е яко обиколна като за ходене от х. Вихрен до х. Синаница. Първо губиш височина, после трябва да качваш обратно до Синанишка порта.

Сря Юли 25, 2012 5:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
NikTod

Мавруд написа:

Всички маркирани пътеки по посочената от теб карта са напълно надеждни.
Ако държиш да минеш за Синаница през Спанополските езера трябва да знаеш че така ще дигнеш натоварването. По синята маркировка не губиш височина и маршрута е по-лек.

Мавруд написа:

По описания маршрут маркировка има но е с пирамидки и не е официално сертифицирана от FIA Smile
Опасност от изгубване теоретично има дори и по полето Very Happy , но ако сте наблюдателни и осторожни % за грешка намалява. Значително ще подобрите комфорта на пътешествие ако разполагате с ГПС. Във Раздел Литература ..............ГПС ресурси на настоящия форум има всичко необходимо. Времето ще ви стигне в рамките на светлия ден да стигнете от х. Синаница до х. Вихрен.
Принципно пълен кръг също може за един ден да се направи спокоино, но все пак не знам техническите възможности на групата. В крайна сметка ако имате възможност го направете за 2 дена.
Сря Юли 25, 2012 6:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Мавруд

Много благодаря за отговорите. Всъщност решението ми е такова:

1ви ден вървим х. Вихрен - Бъндеришка порта - Синанишка порта - Спано поле (групата ми миналата седмица взехме х. Вихрен - Башлийска порта - Мозговишка порта - Тевно езеро за около 8 часа) - мисля, че за около 6 часа можем да вземем този маршрут по данни на сайтовете, тъй като не съм го минавал.

2ри ден планиране да вървим: Спано поле - Спанополски езера - Бъндеришка порта - Муратово езро (за около 3 часа с почивки) и след това през Влахински превал - Кабата и магистралната пътека към х. Вихрен - но не знам колко време би ни отнело това - доколкото виждаме има изкачване от около 300-350 м. денивелация - мисля, че 2 часа ще ни оправят. Дори има вариант за изкачване на вр. Вихрен по желание на групата. Целта е да стигнем до колата към 7-8 (при тръгване сутринта към 7-8, ако е нужно и по-рано).

Приемам съвети и препоръки всякакви. Smile

Чет Юли 26, 2012 8:47 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Владимир

Мнение Re: маркировка Отговорете с цитат
[quote="Ганди"]Има ли маркировка от х.Вихрен до х. Синаница? Може ли човек,който минава за пръв път да се оправи? Sad Някой може ли да ми каже? Благодаря предварително.[/quote]

Може .Следваш синята маркировка и няма да имаш проблеми.Аз с жена ми го направихме този преход за 1 ден.х.Вихрен-х.Синаница-вр.Синаница/там не препоръчвам качване особено при лошо време/-х.Вихрен.Общо време около 10-11ч. с почивките и шкембе чорбата на Синаница.
Нед Авг 05, 2012 10:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.