Mission Impossible 4 по-скоро е било по Друшлявишката гора.
Тя пътеката там никога не е била, кой знае колко широка и добра, но като гледам как е обрасло .......
А част от снимките в гората са като от Зоната на Здрача, сигурно "то"-то те е преследвало до края на гората
Пораженията от лавините ги гледам само на снимки от няколко години, явно е сериозно зимата там.
А Урдините ако искаш да ги видиш всичките си трябва един пълен оборот идвайки от по Урдина река и да излезеш на Зелени Рид накрая чак, за да кажеш че си видял почти всичко.
Пряка пътека до ЦПШ от Яворова поляна няма. Трябва да се качва, това е десерта.
Аз другия път като ходя там мисля да целя пътеката през Ушите, която излиза малко над бараката на краварите в долината на реката. Минава се през хижата и после вдясно, но дано я нацеля де, че една ли е само.
Абе добър преход си е това, което си направил. Рядко някой ги минава заедно тези места по обясними причини.
Пон Авг 06, 2012 8:53 pm
Plamen К
Ти не си човек, а упорит Терминатор Да си смениш псевдонимът тук в форума. Направо немея - да отидеш от Ст. Загора до Рилски манастир /предполагам за по-накратко през София/ за да направиш еднодневен преход.
Поздравления за упоритостта, за хубавите снимки и за веселото описване на преживяното.
Вто Авг 07, 2012 3:35 pm
Emil
....Ни дума, ни вопъл, ни стон ...
Не човек а терминатор.....
Аз другия път като ходя там мисля да целя пътеката през Ушите, която излиза малко над бараката на краварите в долината на реката. Минава се през хижата и после вдясно, но дано я нацеля де, че една ли е само.
Пътеката я има на картата на гпс-а..ама колко спестява-не мога да кажа-много ниско слиза/тръгва в Урдината долина...отатък след Ушите не знам-пак ще има сЛИЗАНЕ... а има и клекинг като гледах на места....
Сря Авг 08, 2012 8:50 pm
tzezko
пътеката
И аз ще се пробвам да я нацеля в събота. Получих уникални инструкции освен от Emil и от един доайен на туризма, чийто баща е основател на ТД "Планинец", както и карта на Мальовишкия дял. Мисля, обаче, в Урдиния циркус да се изкача и малко по-нагоре.
[quote="fena73"]Брав,браво!!Аз не бих пътувал 3 пъти повече време, от колкото ще вървя пеша...трябват здрави нерви за това...
Другият вариант е на човек да му хлопа нещо.[/quote
То тва важи за всички нас..ама на някои май им хлопат повечко неща... жив и здрав и все така "хлопащ" и нахъсан!!!
Чет Авг 09, 2012 9:24 pm
bubo
Браво!!!Радвам се ,че има още такива пичове като теб
Пет Авг 10, 2012 1:39 pm
Malama
Добре дошъл в клуба на пощурелити по Друшлявица! Както казва старият лаф - не е нужно да си луд, но помага. Много се радвам, че още някой се зариби за каузата! Сега разбра ли защо търся минаване по Дългия рид и наляво? Не можеш да си го представиш, докато не видиш. Дерето е способно да изцеди всичките ти душевни сили и да ти скърши волята, затова малко хора се забиват там. По Дългия рид и наляво е по-дълго, но със сигурност е по-бързо, особено за такива като мен, дето моторът им е по-стар модел.
Когато минах отдолу нагоре по реката, вървях по десния бряг, на места имаше ясна пътека, на места нищо. Минаването наляво не го видях, защото бях 20-тина метра над реката. Но се слиза долу при реката точно на водослива на Малка Друшлявица и там трябва да е и обратното минаване от левия на десния бряг нагоре. На тази снимка се вижда как пътеката по десния бряг слиза долу до реката. Може да прехвърлиш и другите няколко снимки - показват нещото като пътека и ходенето диагонално нагоре и наляво по бруталния склон. За този терен най-вероятно е частите от пътеката, които липсват, просто са отнесени от лавините.
За Рилски манастир няма успешни комбинации. Вземаш рейса в 10 без 10 от Овча купел и малко преди един си там. Най-добре някой приятел да те остави там с кола, ама рядко се случва.
Бях на почивка без интернет в последно време и затова чак сега пиша, но като се върнах, първо това видях.
Пон Авг 13, 2012 6:03 pm
Malama
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети