Има ли някой снимки от района на вр.Канарата?
Ако някой има снимки на района около връх Канарата или от него в различни посоки, моля да ги качи.Точно там бях преди 4 дена и нещо се "забатачих"...Ще ми се да разбера защо не можах да стигна до Мермерски преслап...мисля, че някъде на разклонението съм била, но там за съжаление имаше само табела за х.Македония, а като погледнах в посока Мермерски преслап видях един кол и то на доста стръмно място.Не ми се видя никак разумно да продължа...Хич не се сетих да снимам, за което сега съжалявам.Отказах се да мина по тази пътека към х.Рибни езера...никак не обичам да се връщам...за "наказание" се качих на върха, слязох както ми показаха паяците до разклонението, където табелите бяха с изтрити надписи.Повървях малко (100м може би) и да, имало табела за х.Рибни езера, но кой да провери...По принцип като не съм сигурна за пътека, вървя малко по нея и гледам за маркировка, после се връщам и вървя малко по другата...защото не винаги са маркирани както трябва в началото си.Преди да се стигне раздела, идвайки от към Додов връх също не е ясна маркировката, имах си чуденка и там...това ли е раздела или не...е след още един кол надолу ми стана ясно...
_________________ Всичко е възможно.
Нед Юли 28, 2013 3:42 pm
lubitel
Благодаря за линка Любител!Разгледах снимките и пак не ми стана ясно.Аз съм си виновна, че не снимах.Ще има още едно ходене до там някой денПо пътеката по която те са отишли до разклона за вр.Канарата - аз слязох по нея за х.Рибни езера.Обаче по картата излиза, че по отсрещната страна на езерото(на снимката на Горното рибно езеро се вижда тази отсрещна страна) трябва да има друга пътека с червена маркировка.На билото трябва да се събират пътеката от вр.Канарата, тази за х.Македония и тази от х.Рибни езера през Мермерски преслап и Зъбците.Идвах от х.Грънчар, стигнах до някакво разклонение, завих наляво по зимна маркировка-колове и излязох на едно широко и почти равно място, което леко се изкачваше нагоре в посока Горно рибно езеро.Имаше табели много, но без надписи, само за х.Македония посоката беше ясна.Отидох до ръба, имаше пирамидка и погледнах надолу(мисля, че жената се е снимала точно до нея).Видях Рибните езера долу, разбрах къде съм - надясно беше вр.Канарата, а наляво би трябвало да е посоката за Мермерски преслап.Само че в тази посока много далеч се виждаше един метален кол и то на доста стръмно място. Може би е трябвало да тръгна в посока х.Македония и там някъде да е имало маркировка за пътеката, която питам?
Поглед към Зъбците от билото м/у Павлев връх и Канарата. Някъде от мястото, дето зимната маркировка от х.Рибни езера - х.Македония след Мермерски преслап излиза на билото:
Пак те почти от Павлев връх:
Мермерски преслап, Зъбците и Канарата някъде от Кьоравица:
Пак те и Канарата от Синьото езеро:
Ето котата, западно от в.Канарата, след която неясната ти пътека се хваща /снимката е от Зъбците/:
Благодаря Ристо Туристо!Трябвало е съвсем малко още да продължа напред....много ме е яд!От друга страна пък, качих връх Канарата и най-вече слизанаето от него (карах на пряко, че не видях пътека)ме подготви чисто психологически да мина онези 30м от пътеката към Страшното езеро, идвайки от Кобилено бранище. Иначе можеше да има Още веднъж благодаря! Радвам се, че всички са много отзивчиви тук и много ми помогнаха да си направя пътешествието из Рила.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети