ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Рахат разходки по Мальовишко.

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Рахат разходки по Мальовишко.
Автор Съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Мнение Рахат разходки по Мальовишко. Отговорете с цитат
С една дружка в началото на юли направихме две еднодневни разходки съответно:
1-ви ден:
ЦПШ-х.Мальовица-Страшното езеро-Поповокапски превал-Йончево езеро-ЦПШ.
Времето разкошно, настроението на ниво, кондицията на ниво. Видимостта беше много добра и направих добри снимки:

Поглед от Страшното езеро на запад към Камилата и "Минералното езеро"

На Поповокапския превал направихме дъъълга почивка, наслаждавайки се на гледките "отвъд":

към Поповокапските езера, Су чал и нататък:

към Погледец:

На слизане от превала пътеката ми разви въображението за каране на колело по нея по разнообразен терен. Доста палав на места. Ще го карам някой ден живи и здрави :

Ден 2-ри:
Цпш-х.Мальовица-Мальово полье/по Заешката пътека/-обиколка през котите на Ушите и слизане на Първа тераса по Овчарския улей-ЦПШ

Заешката пътека се хваща на ок. 10-тина метра преди хижата в дясно и е много добре просечена в клека. Има си и синя маркировка /без двете бели ограничителни линии/:

Минава в основата на скалите - катерачески обекти и по един стръмничък улей 4х4 води до Мальово полье. Бързо се стига, ама ние ич не бързахме.
Мальово полье на мен като релеф много ми прилича на Платото на Музите в Олимп. Разликата е в мащабите и липсата на езера в гръцкото. Естествено нашето ми харесва повече.
На най-долното и най-красивото от трите езера направихме една арна почивка с похапване и блажена дрямка. Лежерно беше и много рахат. След това покрай другите две започнахме да набираме височина и се отправихме към котите на Ушите. Направих няколко фотки от полето и от върха:

и в посока Урдиния циркус:

и на Изток:

Доволни от двете разходки останахме много. И естествено ги поливахме всеки път Croc

Всичките снимки

Послепис: - следата на Заешката пътека я качих в сайта БгМаунтийнс.

Вто Юли 17, 2012 6:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

Мнение Отговорете с цитат
Христо, всеки път си казвам, този път ще вървя бавно, ще си полежавам и т.н. , както това което сте направили вие а накрая все тичам, защото съм поискал да видя още нещо. Предполагам това моето е някакъв вид "лакомия" и трябва да го излекувам. Всяка сутрин в хижата си казвам " А днес няма да ходя никъде, цял ден ще си лежа" и след като си изпия кафето и изям шоколада вече съм на друг акъл .... Very Happy Very Happy Very Happy

Понеже сега като бях този район ни свърши водата и времето напредна и неможахме да стигнем до БАК през Петлите (тръгнахме от Вазов), а слязохме по един улей долу за вода ... .... се заканих да се върна макс скоро там на Петлите и да го направя до Страшното езеро и после обратно до ЦПШ.
Ако искаш ще свирна да се включиш. Ще сме 3-4 човека макс с теб. Само трябва да се появиш в София, другото е наша работа.
Но забрави бавно, лежерно, почивки и дрямки, както тази приятна разходка от темата Very Happy Very Happy Very Happy Ще трябва да препускаме по почти оф-роуд на места Very Happy Very Happy Very Happy
Вто Юли 17, 2012 8:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
dido

Мнение Отговорете с цитат
Ейй Ристе, много зелена тая Рила бре Very Happy
Мерси за трака,ще го добавя в картата

Вто Юли 17, 2012 8:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.