Хижа Безбог, Голям полежан, Газей, хижа Демяница
Здравейте,
Искам да пусна едно запитване за маршрут.
Преди години ходихме по маршрута хижа Безбог, връх Голям полежан, Газейския циркус и се спуснахме до хижа Демяница. Лично на мен ми се видя много тежък и безкраен, да не говорим, че почти няма и маркировка.
Тази година мислим да го променим малко. Да качим Голям полежан, след това Горното газейско езеро и да тръгнем на юг, за да отидем на пътеката от Джангалска порта към хижа Демяница и да спим там.
Та въпроса ми е има ли пътека от Горното Газейско езеро до маршрута Джангалска порта- хижа Демяница, какъв е терена там и дали е маркирана.
Няма маркировка по това направление.
В тази тема е описан един маршрут.
Алтернатива е през Малкия Мангъртепе /Малък Полежан/ да слезете към Джангалска порта по много добре изразеното му ребро в Ю-ЮИ посока. По него няма никакви притеснения за изгубване или забиване в клек/скални блокажи.
Здравейте,
Миналото лято минахме от там, като от Горно газейско се качихме на Малък Полежан почти по права линия.
От върха хванахме пътека, която вървеше по източния склон, но скоро я изгубихме и слязохме до Джангаска порта без пътека,
само по посока. Терена е камънак, на места каменисто тревист, стравнително стръмен. Спред мен не е нещо особено откъм трудност,
а и от върха до портата е не повече от 1.5 - 2км. Колкото до маркировка - не си спомням да имаше, но все пак ние се движихме камо ли не
по азимут.
Това е, ако не държите да се движите по маркировка.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети