Събота вечер. Прогнози за времето - мноого лоши. Щяло да вали в неделя. Ми нищо, казах си аз. Вечерта късно заваля и валенето продължи цяла нощ. Легнах си доста късно, всъщност май беше по ранните часове в неделя. Докато заспя слушах как треснаха 2 мноого продължителни гръмотевици, дъжда няма как - шумолеше си напевно отвън. Не спах добре, а на сутринта се чудих как ще вървим в дъжда. Ама тия мисли се изпариха от главата ми като пих едно кафе и хапнах
А и дъжда спря.
Среща - 9ч на Окръжна, после с автобуса до махалата на Никси /бе не знам дали точно там е махалата, ама хайде / т.е. с. Лозен. Оттам нагоре към сградата на БЧК, по улицата имаше яки потоци вода, стичащи се от баира надолу. По-нагоре пътя беше покрит с килим от листа, които не ни позволяваха да затъваме в калта. Вървяхме бавно, но въпреки това беше доста топло + никакъв вятър + висока влажност + мъгла, колкото по-нагоре се качвахме. След манастира започна да се усеща и полъха на вятъра, та метнахме върху главите качулките на якетата. На Половрак задуха яко, видимостта - около 10 м. Направихме дежурните снимки, връх е все пак + снимки на мъгливи борчета, ма няма да ви досаждам със шумни снимки Ще пусна после 3-4 читави.
Идеята беше да слезем на Панчарево.. и натам се запътихме, през Ланина могила. Тоя май беше втория по височина връх в планинката. Разбира се, и там мъгла, но вятъра поне беше по-малко. Докато стигнем до там, вървяхме през една гора, която в комплект с мъглата и влагата изглеждаше страхотна. Упражнявах се с фотото на Стефчо, ама ми липсваше моето, особено като се откри гледка към язовир Искър. ПОсле мъглата отново скри всичко и добре, че момчетата си знаеха къде сме, щото ориентацията ми свърши след Половрак, а след това само вървях и се наслаждавах на мъглите и дърветата. На една ЛОвна хижа, на 45 мин от Панчарево, спрахме да хапнем и доизпием чая / ракията тогава също беше доизпита от Иван / и заслизахме от баира. В Панчарево бяхме на здрачаване.
С Жоро пресмятахме статистиката на ходенията... брей, Жоро от Неврокопско /с. Мусомица ли беше/ бая напред е...
Снимки:
До скоро
Последната промяна е направена от Kat на Пон Ное 19, 2007 10:36 am; мнението е било променяно общо 1 път
Нед Ное 18, 2007 11:00 pm
dido
Хъм 4 броя снимки си е постижение бе. Аз си суша якето за 7-и път през последните 3 дена, така и не успя да изсъхне снощи за голяма моя изненада Баси времето ...
Нед Ное 18, 2007 11:22 pm
Kat
не бе, човек, не са 4, около 60 са. апарата просто пусна много шум на снимките.
Ще изчакам Стефчо да прати фотките, дето направих с неговия апарат, и ще пусна още някоя след ден - два
Нед Ное 18, 2007 11:56 pm
dido
Това е от дъжда, заеби...
Пон Ное 19, 2007 12:19 am
Kat
аре сега, времето виновно..
Като то не иска да се съобрази с теб, ти се съобрази с него. Ако вали - си носи чадър, до голяма степен ще помогне за снимките
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети