Много живо ме интересува има ли си я маршрутката за Бухово и дали въобще и изобщо има превоз от Йорданкино към София.
Писна ми от витошки вятър та реших да го сменям с мургашки
Пон Апр 28, 2008 4:33 pm
goro_levskara
Значи си се объркал(а) нещо. Витошкият вятър е къде къде по приемлив от онзи там. Като се обърне към тебе всичко от Кремиковци ще започне да те лъха.
За маршрутката не знам, но според мен и с рейса е същото. Хващаш си го от автогарата дето е на Ботевградско шосе и право в Бухово. Имаш вариант да хванеш и рейс за Желява. Оттам качването на Мургаш е по-бързо, а според мен и по-приемливо. Но и в двата случая си вземи повечко вода, че почти никъде няма. А освен това бъди нащрек за мотористи и всякакви други с различните превозни средства, които напоследък не са рядкост за района.
Пожелавам ти успех!!!
Бъди здрав(а) !!!
Жоро
Пон Апр 28, 2008 7:53 pm
Gamina
О, добре го познавам Мургашкия Ама като не съм ходила от години натам - да сверя малко часовника с превозите. Мислех качване от Бухово и слизане в посока м. Хемус, но като нищо ще сменя посоката
Пон Апр 28, 2008 8:02 pm
Gamina
Мерси Жоро, в крайна сметка се качихме от Желява, макар и с околосветско пътешествие. Един чичко ни каза да хванем асфалта та се озовахме на паметника на Мерова поляна, оттам къде през билата, къде по газопровода и до пътя. Върнахме се през Бухово, бях забравила колко е ужасен тоя чакълест път, още не си усещам подметките
А хижата на нищо не прилича... нали уж я ремонтираха, на мен ми се струва че я доразглабят, изглежда са и достроили един етаж, а иначе си е изкорубена отвсякъде.
Нед Май 04, 2008 8:54 pm
goro_levskara
Здравей, трябваше да драснеш откъде си решила да тръгнеш - щях да ти дам една, две идеи.
Но нищо, следващият път след няколко години може би . И все пак си можела да се качиш на първенеца на Софийска планина - вр.Готен, откъдето са ми казвали, че по реброто се стига директно до Бухово. Аз лично съм качвал върха, но не съм слизал оттам.....може и да пробвам някой ден. А освен това щях да ти кажа откъде да хванеш долината на реката, с което щеше да спестиш доста и да излезнеш почти на асфалта. Но нищо следващият път
И все пак ЗАЩО точно този район избра? Аз лично харесвам природата там, но въздухът от Кремиковци явно винаги се е обръщал срещу мен и затова избягвам да ходя натам.
Бъди здрава!!!
Жоро
Пон Май 05, 2008 11:57 pm
Gamina
Ами защото не бях ходила от 6-7 години и нещо ме теглеше към Мургаш. Ние всъщност не стигнахме съвсем до върха, понеже излизайки от гората след хижата ни посрещна дъжд. Повъртяхме се и се върнахме. Така че в най-скоро време ще се върна и тоя път до горе.
А за качването - в последния момент реших да е през Желява, оказа се че няма транспорт от София до Елешница.
п.п. Въздухът от Кремиковци беше благосклонен Северен вятър - изпрати всичкия смог към София
Вто Май 06, 2008 11:22 am
goro_levskara
Ами ако Мургаш ще ти е целта намери някакъв транспорт до прохода Витиня. Оттам за около пет часа спокойно ще се качиш до върха. Маршрутът е интересен, въпреки че почти изцяло е през гора. Последните метри до върха се катерят по източното ребро, по което се откриват добри гледки. Но пак ти казвам има и много по-добри места за разходка
Бъди здрава и само ЛЕВСКИ!!!
Жоро
Вто Май 06, 2008 9:53 pm
Gamina
Левски отече
Сори, не се стърпях
Това от Витиня ми звучи доста интересно, преполагам по Ком-Емине (Емине-Ком в случая) се върви
Сря Май 07, 2008 12:13 pm
goro_levskara
Ами да, по маркировката Ком-Емине се върви, като на мен от Витиня ми отне пет часа, но при положение, че бях вървял също толкова преди това. Тъй че с пресни сили ще го минеш по-бързо. Почти няма къде да объркаш, защото в повечето време се върви по черен път в гората. Както ти казах най-готино е като излезнеш по откритото ребро преди върха, откъдето ще има какво да видиш. Но все пак изчакай да стане денят по дълъг за да можеш да си подсигуриш връщането по светло, като имаш в напредвид, че ще имаш поне девет часа само ходене, без да включвам почивките.
Успех!!!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети