Автор |
Съобщение |
Jirko
|
Лудница в Балкана. Джулай морнинг край х. Левски и х.Рай |
|
Направих едно класическо преходче в балкана - Карлово-х.Левски-х.Рай-Калофер.
На някои от тези места ми беше сефте, за съжаление улучих лошо време за снимки и голямата навалица
Карловското пръскало
Райското през нощта
Ето и цялата статия
http://ivanmiladinov.com/blog/raisko_pruskalo/
|
|
|
Пон Юли 30, 2012 8:14 pm |
|
|
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
|
|
Ходенето до тоалетна в пълен мрак в тунела в тясната кабинка на влака е за предпочитане пред това да беше изчакал качването на тези с жадно вперените в раницата очи.
Представям си как я оставяш раницата за съхранение при тях докато отсочиш до кенефа и ме напушва един смях.
Само си представи физиономиите им когато ги помолиш да ти я пазят за малко.
“аа нидей ма нийдей ши та убия бъ!
Това го чета няколко пъти и всеки път прихвам.
На ниско и лесно достъпни са повечето от хижите ни за съжаление.
Простотията е обратно пропорционална на надморската височина. |
Откакто измислиха хитрите машинки като АТВ-та и по-"кастрираните"им братя на 2 крака,респ.-коУеУа-тази зависимост вече не важи!!!
|
|
|
Пон Юли 30, 2012 9:05 pm |
|
|
joropc
|
|
|
|
|
|
.. като АТВ-та и по-"кастрираните"им братя на 2 крака,респ.-коУеУа-тази зависимост вече не важи!!! |
Ти "коУеУа"- та с ATV-тата ли сравняваш?
|
|
|
Пон Юли 30, 2012 10:03 pm |
|
|
zezo
|
|
|
Брех, добре, че не отидох тогава! Една от групичките палаткуващи ме покани, но имах някакво предчувствие, че Сульо и Пульо ще "отидат в рая" да посрещат джулая и предпочетох да се набутам в баховския царевичак да снимам слънчогледите
Обаче и аз не очаквах такова стълпотворение, както го описваш Въпросната група като се върна само възклицаваха, колко било вълшебно там
|
|
|
Пон Юли 30, 2012 10:18 pm |
|
|
IvayloG
|
|
|
Елате на Планинските извори - там пък няма никой а и от Тетевенска баба има бая хубава гледка
|
|
|
Пон Юли 30, 2012 10:47 pm |
|
|
fena73
|
|
|
|
|
|
|
.. като АТВ-та и по-"кастрираните"им братя на 2 крака,респ.-коУеУа-тази зависимост вече не важи!!! |
Ти "коУеУа"- та с ATV-тата ли сравняваш? |
Става дума за АТВ на 2 крака-демек-мАтор!!!
|
|
|
Вто Юли 31, 2012 8:55 am |
|
|
fena73
|
|
|
|
|
Елате на Планинските извори - там пък няма никой а и от Тетевенска баба има бая хубава гледка |
Няма и хижа,обаче...ама има конье,мухи и л**на...
|
|
|
Вто Юли 31, 2012 8:57 am |
|
|
mislesht
|
|
|
Jirko, ти си мазохист бе човек! В тая жега с 25 кила багаж...
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Вто Юли 31, 2012 10:31 am |
|
|
Jirko
|
|
|
Хаха е мазохист не, не, по-скоро съм малко глупав. Трябваше просто да се кача в Пирин вместо да се занимавам с тея водопади които и без това бяха пресъхнали. Но много ми беше мерак да ида там понеже на Райското не бях снимал още, а обикалям планини вече 4 години и в Балкана все не стъпвам. Иначе за багажа какво да ти кажа, техниката си тежи доста, няма как, а като взема и палатка и чувал, и храна за 4 дни да съм независим и то раницата свършва....
|
|
|
Вто Юли 31, 2012 1:30 pm |
|
|
meco puh
Регистриран на: 18 Яну 2011 Мнения: 1865 Местожителство: обл.Разград |
|
|
Вто Юли 31, 2012 10:21 pm |
|
|
meco puh
|
|
Вто Юли 31, 2012 10:23 pm |
|
|
meco puh
|
Re: Лудница в Балкана. Джулай морнинг край х. Левски и х.Рай |
|
|
|
...и голямата навалица ... |
А защо не треъгнахте в някоя друга част на Балкана, след като искахте усамотение? На мен например ми хартесва "навалицата". Не ми пречи ИВА, която тръгнала да прави навалица, със своите четири годинки, които не можеше да ми каже на чист български език и ми ги показа с четирите си пръста.
http://media.snimka.bg/s1/0847/027937089.jpg?r=0
Освен че не ми пречеше, правеше ми удоволствие да виждам такава "навалица", например, навалицата на krasy. Да са живи и здрави децата и родителите,които правят "навалица".Ето една "навалица", която ме зарадва на вр.Мусала:
http://media.snimka.bg/s1/0846/027937016.jpg?r=0
Омръзнало ми е да виждам самота, искам посещение на българските планини, като преди няколко дни на вр.Мальовица:
http://media.snimka.bg/s1/0847/027937088.jpg?r=0
Моята молба е, аз ви моля, не правете "навалица" ако не можете да я търпите. Много е просто.
_________________ Kom Emine 1987
Kom Emine 2011
Ком Емине 2013 на седем десет без седем
Балкана символ на цял полуостров |
|
|
Вто Юли 31, 2012 11:04 pm |
|
|
Jirko
|
|
|
Тук може да поспорим. Първо аз не съм търсел усамотение, това се разбира ако прочетете статията, исках просто да направя снимки на спокойствие, без да ми се натрапва зарята и чалгата. И второ, ако прочетете текста в статията, преди да пишете тук ще разберете че думата "навалица" използвам под друг контекст, но просто не искам засягам никой. Посещаемостта на планините е хубаво нещо, но и тук във форума много пъти е обсъждано, колко е добре това когато ситуацията ескалира и се превърне в тази която е на 7те езера в момента или пък както беше този уикенд на х.Рай.
А забитите места на които хора не ходят ги знам много добре, основно ходя по такива, но все пак и аз искам да видя х.Рай или 7те езера.
|
|
|
Сря Авг 01, 2012 9:40 am |
|
|
t.hristov
|
|
|
|
"Омръзнало ми е да виждам самота, искам посещение на българските планини"
Напълно подкрепям meco puh.
Радвам се когато има навалица по пътеките в планината. Дай Боже и за напред да е така в нашите планини.
|
|
|
Сря Авг 01, 2012 11:55 am |
|
|
mislesht
|
|
|
|
|
|
|
"Омръзнало ми е да виждам самота, искам посещение на българските планини"
Напълно подкрепям meco puh.
Радвам се когато има навалица по пътеките в планината. Дай Боже и за напред да е така в нашите планини. |
Никой не е против навалицата и това хората да се забавляват, но това там е било гмеж от курбанджии.
Содом и Гомор.
Това аз дето преживях на Добрила където за да излеза сутринта се наложи да прескачаме повръщаното абе нямам думи. |
Добре че дядо ми не знае какво става там, ще се обърне в гроба! Поне х. Рай трябва да се опази някак си, това е символ!
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Сря Авг 01, 2012 4:12 pm |
|
|
|