До вр. Канарата
Колегата excalibur имаше голямо желание да обиколи върховете Канарата, Павлев и Карааланица и беше така любезен да ни покани да се присъединим, за което сме му изключително благодарни.
Началото на разходката поставихме при Ловното стопанство:
След час бяхме на х. Рибни езера и след като поснимахме езерата, поехме към Канарски преслап, където направихме малка почивка. Първата ни цел (оказала се и последна ), вр. Канарата:
Горното Рибно езеро:
и долното:
Докато снимахме, прикапаха първите капки дъжд, а малко след това, стигнахме първия снежник. Тъй като само аз имах "котки", решихме да го заобиколим от по-късата страна. Това се оказа по-трудният път, както установихме малко по-късно: скално катерене:
Без повече перипетии се добрахме до подсичащата пътека и поехме към вр. Канарата. Дъждът се засили, като през определени периоди се редуваше с градушка.
На първата кота:
и от по-ниската:
Пътеката за връщане е някъде зад зъберите.
Над Павлев връх се струпаха тъмни облаци и с голямо съжаление поехме надолу.
Павлев връх и Карааланица останаха за някое следващо ходене.
Синьото езеро:
По пътеката, отзад трябва да са Голям и Малък Мермери:
Времето се пооправи, даже слънцето опита да пробие и за компенсация се качихме на вр. Кьоравица, откъдето се насладихме на чудни гледки във всички посоки.
Смрадливото езеро:
Мермерско езеро:
Върнахме се обратно до разклона за х. Рибни езера и от там до колата.
Всички снимки тук.
П.П. Тъй като сме за първи път в тази част на Рила, може да съм объркал някои наименования, за което се извинявам. Ще коригирам текста.
Ристо Туристо написа:
Охоооо. Тази част на Рила вече си е за налазване
Щом сме изпреварили за този маршрут това лято един от доайените на рилските преходи Както и предполагах Lubitel е по - добър в снимането и описанията. Само да вметна, че Рила ми направи добро кръщене с градушка и дъжд за годината . И малко снимки от мен и благодарност за прехода на моите спътници.
https://plus.google.com/photos/112689911515502721962/albums/5757595581257915665
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети