Напоследък само сухи редове за хижи и хижари, тая добра, оня лош, друг кодош . Или как да стигнем от точка А до Б....Къде отиде Планината? Ето малко и от нея
Рано сутринта, на Доспат, и от там по пътя на деривацията. Целта е една долина, която е различна от другите наоколо и много ми хареса - Казана на Бяла Места. Цялото Пирин е насреща, много сняг, за разлика от Източна Рила
Мрамора свети, свети
Тази долина, за разлика от Белмекенските , е силно врязана в планината, защото ледникът е бил много мощен. Влизам по приятна пътека, вода, вода...
Пролетно-снежна вода....всеки сезон непреодолимо ме води по това време. Потоци и воден прах, зеленина, цветя...един танц на възраждащият се живот
Нагоре, с височината, потоците започват красиво да се разделят
Още по високо, надничат снежните преспи на Казана, на който е наречена цялата местност
Казана - ограден от 3 лични върха - Орта, Ченгене и Сиври чалове
Тук направих грешка - исках да видя р.Ибър, не бях досега. На билото, мислех че е веднага надолу - не е, 1-2 км на изток е. Тъжно, еднообразно, изровено място, реката сив, безцветен канал. Много по-добре щеше да е да продължа по Казана и да завъртя наобратно по платото под Орта с няколкото езера, както съм правил преди, и да се върна на реката отново по-ниско долу.
Върхах се на красивите, буйни потоци на Казана , с километри весели подскоци на кипящата вода.
Голям, хубав ден. Долината си прилича много с Ропалица. Това според мен са най-хубавите долини на Рила , но пред тях слагам Маринковица. Там са километри цветя, а такива меандри с цветни камъчета няма другаде . Трите най-добри, запазени долини с красиви потоци, проветриви и слънчеви, без комари, но само до 20 юни - след това са пълни с добичета. А аз продължавам в друга, класическа долина
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети