Ждрелото на р. Ерма
Използвахме неделния слънчев и прекрасен ден да посетим една комерсиална дестинация, а именно трънската екопътека по ждрелото на р. Ерма. Общо взето за около 2 часа завъртяхме кръгчето и се върнахме на паркинга с бирата И снимките https://picasaweb.google.com/rumenjordanov/mmUECF?authuser=0&feat=directlink
Нед Юни 03, 2012 10:03 pm
lubitel
Ждрелото на р. Ерма наистина е красиво и забележително място и заслужава да бъде посетено. Мостчетата предизвикваха леко притеснение, но нямахме проблем с минаването. Има ли някакви признаци, че екопътеката се поддържа?
Пон Юни 04, 2012 12:45 pm
excalibur
lubitel написа:
Има ли някакви признаци, че екопътеката се поддържа?
Здравей, Б......По- скоро не се поддържа тази пътека по р. Ерма. За другата, която продължава по пътя и другата река не мога да кажа. Но по пътя се движат с кросови мотори така, че
Пон Юни 04, 2012 2:02 pm
Сотиров
Добра новина!
От кореспонденцията разбирам, че екопътеката Трън - Банкя (Ябланишкото ждрело) е обновена и се поддържа. Откога ми е мерак, ама пусти транспорт... Чета и за сръбска пътека, 30 километра. Съмнява ме обаче, че може просто да се мине границата. Някой знае ли подробности по формалностите?
Съб Юли 06, 2013 8:21 pm
Vicky
За транспорта..има редовни (мисля) автобусчета/маршрутки София-Трън и обратно, а даже и до разни селца около Трън.
Чет Авг 08, 2013 12:26 pm
igurbev
Re: Добра новина!
Сотиров написа:
От кореспонденцията разбирам, че екопътеката Трън - Банкя (Ябланишкото ждрело) е обновена и се поддържа.
Това дали е точно така. Преди два-три месеца ходихме до Ябланишкото ждрело и какво да видим - изненада, на излизане от селото маркировката обновена, наслагани нови пейки с навеси по трасето за почивка. Само че веднага ни направи впечатление нещо подозрително, самите пейки бяха твърде начесто в самото начало на пътека, едва ли не през няколко метра. След това - йок. Маркировката също, колкото повече напредвахме, толкова повече се разреждаше и изчезваше. По-нагоре, на поляната преди да започнат мостовете наслагани информационни табели, пейка също имаше доколкото си спомням, но с това се свърши. Самите мостове, да ти се разтреперят краката, като стъпиш на тях, изгнили, изкривени, парапетите покрай пътеката също изгнили и паднали. Не мисля, че нещо е пипано там от времето, когато е строено. А повечето от мостовете са на сериозна височина, изобщо не е безопасно.
Да се надяваме, че обновяването наистина предстои и всичко не е приключило с лакирането на входа и замазване на очите.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети