Извинявам се предварително, че нямам време и желание да изчета всичко за пазаруване от чужбина.
Накратко - харесал съм си спален чувал от каталога на фирмата, но този модел го няма в бг магазини. Посъветвайте ме какъв е пътя да се снабдя с такъв модел.
За този модел става въпрос.
Извинявам се предварително, че нямам време и желание да изчета всичко за пазаруване от чужбина.
Накратко - харесал съм си спален чувал от каталога на фирмата, но този модел го няма в бг магазини. Посъветвайте ме какъв е пътя да се снабдя с такъв модел.
За този модел става въпрос.
Звъниш на 0885552300 - Страхо се казва човека и се разбирате. Ще ти достави стоката.
Работи в магазин Спотчето /София, ул. Паренсов 12 ( в двора на пицария Парма ) 11ч до 19ч от Понеделник до Петък/, които са официални вносители на Marmot.
Успех!
Todor,
Това е летен чувал от пух. Не препоръчвам, ако ще спиш с него отвън, а не по хижи. Лете има влага, пухът се мокри и спира да топли. Вземи си за лято синтетичен чувал. С този ще береш ядове. Отделно е скъп и се подържа много трудно.
Ако го мислиш за зимен, по-добре размисли. Всичко, което няма екстрем към -30*, т.е. комфорт около -10, не е точно зимен чувал. Пухът става за зима, защото при минусови температури влажността на въздуха е нула. Единственото, от което страда пухчо зиме, е влагата, която отделяме, докато спим.
, поздрави!
Чет Авг 23, 2012 12:04 pm
Todor
Не - мисля го за летен.
Зимен вече имам и съм много доволен. Но пък е 1,8 кг. Не ми се мъкне.
За лятото имам ферино кухи влакна 1,1 кг. /по спецификация, реално почти 1,3 кг./ с подобни та този мармот характеристики.
Този ако наистина е 600 грама.... ще си го нося вечно, - хижа, заслон, палатка.
Явно остарявам и не ми се носи тежко вече - гледам да се отърва от всеки възможен грам
Чет Авг 23, 2012 12:56 pm
Todor
Yassen написа:
Todor,
Това е летен чувал от пух. Не препоръчвам, ако ще спиш с него отвън, а не по хижи. Лете има влага, пухът се мокри и спира да топли. Вземи си за лято синтетичен чувал. С този ще береш ядове. Отделно е скъп и се подържа много трудно.
Ако го мислиш за зимен, по-добре размисли. Всичко, което няма екстрем към -30*, т.е. комфорт около -10, не е точно зимен чувал. Пухът става за зима, защото при минусови температури влажността на въздуха е нула. Единственото, от което страда пухчо зиме, е влагата, която отделяме, докато спим.
, поздрави!
Вчера отделих още 1-2 часа да прочета дискусии "Пух срещу Синтетика", до които се добрах и забелязах, че става въпрос най-вече за намокряне на пухен чувал по време на прехода. Не виждам как може да се случи, ако се вземат подходящи мерки. В палатката - също ми се струва трудно намокрянето. Тази пролет ходихме из Родопите на практика в почти постоянен дъжд /почва-спира влажност ~ 100%/ 4 дни - 3 нощувки. Бяхме си с пухените чували - никакъв проблем не сме имали освен, че на мен ми беше горещо и се чувствах презаран да мъкна почти 2 кг. като мога да мина с 1 кг. или дори по-малко. Във висока Рила също влагогомера през нощта в палатката показваше Hi, което значи, че е над 95% и пак не съм усетил проблем... Скоро имахме случай, в който не избрах удачно мястото за палатка на паркинга на Бъндерица. Като заваля и около и под нас се събра около 5 см. вода/все едно бяхме на водно легло/. Аз си бях с тънката синтетика, но съпругата ми беше с пухения чувал и въпреки конденза, който се образува по пода отвътре, бяхме много далеч от намокряне и от какъвто и да е дискомфорт.
Всъщност истинския проблем е цената - много е скъп, но ако мога да си го позволя - ще си спестя 0,5-0,6 кг.
Пет Авг 24, 2012 8:53 am
bozdugan
ре
Препоръчително е пухените чували да с Гортекс мембрана,макар това да ги оскъпява още,особенно ако катерите в Хималайте, етц.,поради изключителните ветро/влаго устойчиви характеристики на гортекса.Синтетичните чували определено тежат повече, но могат да поемат повече влага без влошаване топлинните си качества.В нашите планини рядко има студове които да налагат пух.....Имам -40С чувал на Мармот,гортекс, пухен,носил съм го Аконкагуа и в Хималайте.,спиш като БЕбе. За тук обаче е прекалено топъл и обемист.Аз лично нося само гортекс бивак сак на Норт Фейс без чувал лятно време и спя прекрасно с дрехите в него.Говорейки за Ферино,проверете за двойния им синтетик модел, до минус 30,bag in а bag, два чувала в едно за около 260$,осигуряват ви функционалност,вътрешният няма качулка.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети