Есен край хижа Иван Вазов
В началото на октомври направих един приятен тридневен преход около Иван Вазов. Качих се на повечето от връхчетата наоколо, времето прекрасно за разходки и кофти за снимки, но какво да го правиш няма пълно щастие. Хижата е много приятна, най добрата в околностите според мен, препоръчвам я на тези които още не са били там.
Минах по зимната маркировка на връщане
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=vigavhbaiffchfpt - ето трак
Замислям зимно ходене натам, когато падне снега. В тази връзка ако някой е минавал натам в сняг, бих се радвал да сподели мисли или някое тракче. Нямам много опит в тая част на Рила през зимата и ще се радвам да го дискутираме.
Поздрави!
Пон Ное 12, 2012 4:16 pm
ДИАНА
Jirko, снимките са чудни и много романтични с розовия цвят.
Погледът от Дамга към Мальовишко е една от най-вълнуващите гледки в Рила, на яве и на снимка...
Там като разпериш ръце е като в онази култова сцена от филма на носа на кораба Титаник. - Океан от върхове!
Не мисля, че пътя от Пастра е повод много хора да хукнат към „Иван Вазов” точно оттам.
Той е екстремен, не е за всяка кола, шофьор и пътник. Това лято един чичка пристигна с джипката недалеч от Калинските езера.
Според него това бил най-живописният път в БГ, но малко хора като него се навивали с МПС-то да минат след Винтчето надолу
към Карагьол. Аз поне на такъв терен предпочитам да разчитам единствено на краката си.
Поздравления за снимката с изгрева от Отовица! Не всеки ще тръгне от хижата призори заради това.
_________________ Жена се милва до зори, планина се до пладне минава.
Човек със знанията си прави от планината или приятел, или враг.
Вто Ное 13, 2012 12:25 pm
Emil
Много хубави снимки са станали.
Ремонта докъде е стигнал на Вазов, че с Венци неможем да се видим два месеца?
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети