Автор |
Съобщение |
Todor
|
|
Преносима метеорологична станция |
|
Ето това нещо си взех от Лидл.
http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/SID-45FA68C5-02076941/lidl_bg/hs.xsl/index_9777.htm
изглежда добре, лек е и работи цената му е атрактивна. Има доста изчерпателно ръководство за работа, декларация за съответствие и ЕМС сертификат в ръководството. Има адрес на производителя /пускащия на пазара/ ..... въобще изглежда солидно нещо с 3 години гаранция.
Сравних показанията му с измервателен уред MASTECH MS8229, който има функции за измерване на температура и влажност. При внасяне в стаята, където е уреда, температурата се отличаваше с 4 градуса, а влажността с 10%. След 40 мин. се изравниха абсолютно. Струва ми се сравнително бавна реакция.
Алтиметърт работи коректно и достатъчно бързо от това, което мога да преценя с асансьора.
Когато имам повече впечатления ще допълня.
|
|
|
Пет Май 27, 2011 10:11 am |
|
|
joropc
|
|
Re: Преносима метеорологична станция |
|
|
|
Ето това нещо си взех от Лидл.
http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/SID-45FA68C5-02076941/lidl_bg/hs.xsl/index_9777.htm
изглежда добре, лек е и работи цената му е атрактивна. Има доста изчерпателно ръководство за работа, декларация за съответствие и ЕМС сертификат в ръководството. Има адрес на производителя /пускащия на пазара/ ..... въобще изглежда солидно нещо с 3 години гаранция.
Сравних показанията му с измервателен уред MASTECH MS8229, който има функции за измерване на температура и влажност. При внасяне в стаята, където е уреда, температурата се отличаваше с 4 градуса, а влажността с 10%. След 40 мин. се изравниха абсолютно. Струва ми се сравнително бавна реакция.
Алтиметърт работи коректно и достатъчно бързо от това, което мога да преценя с асансьора.
Когато имам повече впечатления ще допълня. |
Доста хора си накупиха такива и наистина са доволни.За тази цена...к'во му плащаш?
|
|
|
Пет Май 27, 2011 10:55 am |
|
|
martinov
|
|
Пет Май 27, 2011 5:51 pm |
|
|
vladi
|
|
|
Някои знае ли дали другуде освен в лидал се продават такива станций.Че снощи минах през лидал но бяха свършили.
Или бихте ли препоръчали нещо подобно друга марка която сте ползвали
Мерси!!!
|
|
|
Съб Май 28, 2011 10:27 am |
|
|
Todor
|
|
|
|
Ами аз от доста време се ослушвах за алтиметър.... има вградени в часовници на Canyon за около 140 лв. има и втрадени в ножчета Victorinoks за още повече пари. Виждал съм да носят такива много компактни - колкото една флашка, но все чужбински и знам, че там струват около 100 лв. наши пари. И като видях в брошурата на Лидл за 25 лв. и пратих веднага съпругата в чтв. сутринта да ми вземе, че аз съм на работа по него време. И без малко да не може, че пенсионерите жадни за промоции ги награботили, като ги оприличили на апарати за кръвно, но после като се усетили, че не им трябват, някой ги върнали.
Успях да претегля устройството - 77 грама с връвчицата
|
|
|
Съб Май 28, 2011 11:21 am |
|
|
t.hristov
|
|
|
|
"че пенсионерите жадни за промоции ги награботили, като ги оприличили на апарати за кръвно...
То и в нашия Лидл се получи същото Бяха се свършили още след отварянето на магазина.
Познавайки продуктовата политика на Лидл мога да твърдя, че повторят след месеци пускането на подобни стоки
Така че освен да се заредите с търпение и да следите предстоящите промоции на нехранителни стоки друг избор няма
|
|
|
Съб Май 28, 2011 11:42 am |
|
|
alexvan
|
|
|
И ножките са много готини.
И биноклите също.
|
|
|
Съб Май 28, 2011 8:58 pm |
|
|
petarpstone
|
|
|
Всичките тези функции ги имам в часовника си Casio (много по удобно и по-компактно ). Но и това като идея не е лошо .
_________________ ТПД "Орлови скали"
http://www.orloviskali.eu |
|
|
Нед Май 29, 2011 1:35 am |
|
|
joropc
|
|
|
|
|
|
Всичките тези функции ги имам в часовника си Casio (много по удобно и по-компактно ). Но и това като идея не е лошо . |
Браво!
А часовникът.... 25 лева ли струва?
|
|
|
Нед Май 29, 2011 5:40 pm |
|
|
stoian stoikov
|
|
|
|
|
|
И биноклите също. |
Гледах ги преди малко тия ножки Уж неръждаема стомана,а после в инструкцията за употреба пише да се подсуши преди да се прибере за да не ръждяса.
|
|
|
Нед Май 29, 2011 5:57 pm |
|
|
stoian stoikov
|
|
|
|
|
|
|
|
Гледах ги преди малко тия ножки Уж неръждаема стомана,а после в инструкцията за употреба пише да се подсуши преди да се прибере за да не ръждяса. |
Хубавите ножки се познават по това, че ако не се поддържат добре, след време ръждясват. Може ножките да ръждясат и без да са хубави, но ръждата не е нещо по което да съдиш за качеството. |
Не мога да се съглася с това твърдение.Щом е неръждаема стомана не трябва да ръждясва.Досега не съм виждал хубав кухненски или месарски нож да ръждяса,а особено вторите са постоянно мокри.
|
|
|
Нед Май 29, 2011 9:20 pm |
|
|
alexvan
|
|
|
|
|
|
|
И биноклите също. |
Гледах ги преди малко тия ножки Уж неръждаема стомана,а после в инструкцията за употреба пише да се подсуши преди да се прибере за да не ръждяса. |
Никъде не пише, че са от неръждаема стомана.
За 6,99лв е повече от превъзходно качеството.
|
|
|
Пон Май 30, 2011 1:12 pm |
|
|
stoian stoikov
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
И биноклите също. |
Никъде не пише, че са от неръждаема стомана.
За 6,99лв е повече от превъзходно качеството. |
Пише си Stainless steel !!!
|
|
|
Пон Май 30, 2011 6:39 pm |
|
|
petarpstone
|
|
|
|
|
|
|
Всичките тези функции ги имам в часовника си Casio (много по удобно и по-компактно ). Но и това като идея не е лошо . |
Браво!
А часовникът.... 25 лева ли струва?
|
НЕ но и разликата в качеството е ТОЧНО ТОЛКОВА КОЛКОТО И РАЗЛИКАТА В ЦЕНАТА .
_________________ ТПД "Орлови скали"
http://www.orloviskali.eu |
|
|
Пон Май 30, 2011 8:01 pm |
|
|
alexvan
|
|
|
|
|
Пише си Stainless steel !!! |
Имах предвид, че не пише, че целият нож е от неръждаема стомана - само острието е.
|
|
|
Пон Май 30, 2011 8:21 pm |
|
|
|