Много малко свободно време имам в последните дни и затова все не намирам време да опиша първомайското ни пътешествие.
Искам да ви разкажа само 1 случка от пътешествието, но тя за мен е най - ярката.
Спуснахме се в Медени поляни и влязохме в магазина да си купим хляб и кашкавал. Магазинера каза, че "в неделя не носят..." но сега ще прати едно момче да провери дали не е останал в другия магазин. Излезе навън и прати първото попаднало пред погледа му ~ 14 годишно /може би/ момче, което вместо да го напопържа /както би се случило в някой други среди/ се обърна и тръгна към другия магазин без да каже думичка. След като се оказа, че и в другия няма, въпреки нашите увещания, че "няма страшно - имаме си овес, имаме си бисквити..." с думите "аз хляб от къщи ще ви донеса!" човека си остави магазина и хукна ! Ама оборот в чекмеджето, ама стоки..... - никакви притеснения! Донесе ни 1/2 хляб... Това е. Не просто са любезни тези хора - раздават се. Това е част от магията на Западните родопи.
А това са снимките с кратко описание.
Извинявайте, но нямам време да ги слагам и във фотоалбум - занапред обещавам
Много готин маршрут сте избрали, на красоти сте се нагледали!
Много съжалих, че нямам твой контакт, когато минавахме през твоя град... Пристигаме на стоп в автогарата и виждаме, че много скоро има автобус за Благоевград и с него можем да стигнем до Добринище и да се приберем с теснолинейката. Искам 2 билета, а мъжът на гишето каза " ами за да го хванете трябва да отидете на светофара..." на моето !!!???!!!???? той каза "да, да - ей тук отпред на 1 пресечка е светофара, не се притеснявайте № на автобуса е "еди кой си""
Не мога да опиша смесените чувства които ме обцеха докато търсех светофара. Пресечката "тук отпред" има светофари в дясно и в ляво. Повисяхме малко на десния но много ни се видя съмнително там да спира автобус, затова поехме към другия. За наше успокоение там имаше някакво малко кафене/павилионче, където момчето потвърди, че точно там спира автобуса. /до някаква градинка, в която правеха ремонт/. А едни момчета в гумаджийницата по пътя между двата светофара казаха "не се притеснявайте - като сте по пътя за София, всички автобуси от там минават и махате и те спират- няма проблеми"
Та така де... ако имах твой телефон, щях да се обадя за потвърждение и насоки
Нищо де, другия път като заидвате насам ще свирнете. Иначе хората са прави. Всички автобуси спират на помахване. Много станаха линиите, а пътниците намаляват все повече, така че...
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети