Много чуждици бре, човеко!
Хиперлайтър, камел бак, хипероптимум ... хубаво, ама има дъх на нещо нередно. Но трябва да призная, блогът изглежда много професионален, защото виждам думички които не съм научил, а авторът е. Извод - знае повече от мен, не е кой да е
Хипернякой е.
Вто Сеп 15, 2015 11:37 am
DHG
Това за някякви богаташи ли е писано специално? 10 000 лв за екипировка, верно ли?
Е, сигурно за някой швейцарец с 15 000 евро аванс е ок.
Вто Сеп 15, 2015 2:41 pm
niki_testa
Благодарение на моите спонсори съм имал възможност да тествам в последните 10 години екипировка на стойност над 100 000 лв от най-известните фирми на света като Haglofs, Black Diamond, Mammut, MCR, Berghaus, The North Face, Ortovox, La Sportiva, Millet, Scarpa, Montane и други... Сега искам да споделя своя опит с вас безплатно...
Цените са за нови стоки без отстъпки. Същите артикули могат да се купят на половин цена при сезонни намаления. Тогава общата сума ще е около 2500 евро. В цената е включен и професионален фотоапарат, който може да бъде заменен с любителски. Тогава сумата ще бъде около 1500 евро. Ако все още сумата е прекалено висока, може да закупите планинско оборудване на по-неизвестни фирми. Някои от тях са много качествени. Тогава цената ще е около 750 евро. Ако закупите цялото оборудване на старо, цената може да е около 400 евро Това е сума, която много хора, които наистина искат да са в планината, могат да си позволят.
Няма значение колко сте платили за Вашето оборудване, важното е да бъдете в планината!
Вто Сеп 15, 2015 11:50 pm
dido
niki_testa написа:
Благодарение на моите спонсори съм имал възможност да тествам в последните 10 години екипировка на стойност над 100 000 лв от най-известните фирми на света като Haglofs, Black Diamond, Mammut, MCR, Berghaus, The North Face, Ortovox, La Sportiva, Millet, Scarpa, Montane и други... Сега искам да споделя своя опит с вас безплатно...
Цените са за нови стоки без отстъпки. Същите артикули могат да се купят на половин цена при сезонни намаления. Тогава общата сума ще е около 2500 евро. В цената е включен и професионален фотоапарат, който може да бъде заменен с любителски. Тогава сумата ще бъде около 1500 евро. Ако все още сумата е прекалено висока, може да закупите планинско оборудване на по-неизвестни фирми. Някои от тях са много качествени. Тогава цената ще е около 750 евро. Ако закупите цялото оборудване на старо, цената може да е около 400 евро Това е сума, която много хора, които наистина искат да са в планината, могат да си позволят.
Няма значение колко сте платили за Вашето оборудване, важното е да бъдете в планината!
Това всичко добре, но защо говориш за себе си в трето лице ? Това дава доста комичен оттенък на сайта ...
А ако го закупите от 2 употреба ще ви легне 20-50 евро.Е,иска се късмет и постоянство(а понякога и нахалство) а освен това не се знае колко от мембраните ще "работят"ноо-за сиромаси хора е повече от добър вариант-личен опит и тестове на почти всички от изброените по-горе марки, без да имам сайт,блог и т.н...
Проби на неща на старо ще се радват на голям интерес. То има и друг здрав смисъл освен цените - като нови всички неща работят, различават се по разни дреболии, информация за които има навсякъде. Виж, за стари - няма.
Сря Сеп 16, 2015 9:35 am
Stanev
Това за трето лице и аз бях го питал преди време, но не отговори нещо. Ако някой друг му списва (да има такава дума) сайта, е приемливо иначе си е чиста проба скитцо, no offense please.
Аз не разбирам, каква е целта на сайта, така да се каже не схващам концепцията. Тестваш екипировка, организираш треккове, снимаш, кое по-точно? Или всичко на куп?
_________________ "...Some people have systemathic approach on nothing..."
Проби на неща на старо ще се радват на голям интерес. То има и друг здрав смисъл освен цените - като нови всички неща работят, различават се по разни дреболии, информация за които има навсякъде. Виж, за стари - няма.
начи викайте ми fena_testa-правя блог и почваме
п.п.търся спонсори(и аз...)
Сря Сеп 16, 2015 2:01 pm
vladofff
fena73 написа:
radi написа:
начи викайте ми fena_testa-правя блог и почваме
п.п.търся спонсори(и аз...)
А знаеш ли колто тестери на свински пържоли с червено вино в планинска/хижна обстановка ще се намерят само от тоя форум/естествено без природосъобразнолюбителите/. Тоя направо ще остане без работа.
Сря Сеп 16, 2015 2:16 pm
dido
Сайта е забавен иначе де. Погледнах го в детайли да разбера за какви 10К лева говорите. Сумите са доста хвърчащи, в списъка има бая странни моменти.
Колкото и да е невероятно -- сандвичите, четката и конците за зъби, сапуна, лепилото и кръпките, кинкалерията - фотото Оли Ом, очилата, часовник, бутилка за вода, GPS, отделно карта, геесема, монокъла Версаче - правят всичко 3410 евра от общо 5120. Ся, ясно е, че можем да ги свалим от 3410 на 200 примерно, карайки го със стар геесем с камера + гпс, цаки за 10 лева с УВ, паста Поморин за лев и двайсе, безплатно шише от Горна баня с вода за 8 часа. Можем също гигантически да надскочим 3410-те евра с канонче за 7000 евра, Ролекс за 12000, цаки Майбах като на Никола Груевски за 30000 евра и т.н.
Затова махаме излишъците. Останалите 1710 за същинската екипировка, намирам за завишени с поне 50%. Та колегата Stanev е прав - какъв е смисъла всъщност на целия сайт, щото всеки е виждал обувки, мембрана, щеки и челник?
_________________ Бутам след осмата бира
Сря Сеп 16, 2015 3:11 pm
Insight
Има хубави снимки ... иначе си е един странно комично-нарцистичен блог.
Абе шарен свят, а Ники Теста е един от по-крещящите цветове
Сря Сеп 16, 2015 3:32 pm
EXIIIT
АПТЕЧКАТА ми направи впечатления .....кво ли съдържа за 100 еврака.
Сря Сеп 16, 2015 3:36 pm
caffeine
На мен също ми е интересно това, особено след като прочетох следното:
Цитат:
Аптечка – Лекарствата са скъпи и не можете да ги купите без рецепта. Носете всичко, което Ви препоръча личния лекар.
Сря Сеп 16, 2015 3:40 pm
Kent
EXIIIT написа:
АПТЕЧКАТА ми направи впечатления .....кво ли съдържа за 100 еврака.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3Следваща
Страница 1 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети