Здравейте опитни планинари! Имам следната питанка: очертават ми се 2-3 свободни дни в Габровско през първата половина на м.май. Много искам да пробвам някой от по-поносимите за начинаещ пишман-турист маршрути. Набелязал съм следните : Габрово(кв. Смирненски)-Узана, Узана-Шипка-Бузлуджа-Кръстец(по Ком-Емине), Шипка-Соколски манастир-Етъра, Бузлуджа-кв. Ябълка. Много моля да споделите кои от тях са удачни за по-неопитен, но ентусиазиран планинар - например качване до Узана и после по билото докъде...или пък да се кача към Шипка и Бузлуджа и после до Кръстец. Предварително благодаря и приятен ден на всички!
Чет Апр 05, 2012 3:38 pm
svetli_yo
Здр.
Шипка-Сок.манастир-Етъра е приятен, има и какво да се види. За един ден е а и си слизаш до Габрово.
Узана - Кръстец също ми е любим но е за 2 дни, разбира се има голям избор къде да се спи на Бузлуджа, оттам нататък има гаден участък с мнооого вятърни перки но после около г.д Българка до Кръстец е добре. Аз бих предпочел сп. Бъзовец вместо Кръстец понеже там по ме кефи. Има и параклиси.
Общо взето всички които си посочил съм ги минавал и който и да избереш няма да сгрешиш.
Не се изисква кой знае каква подготовка....а само желание!
Приятно изкарване!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети