ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Запитване за Мургаш

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Запитване за Мургаш
Автор Съобщение
Demetrii

Мнение Запитване за Мургаш Отговорете с цитат
Привет на всички и от мен. За много години!
Имам едно въпросче относно изкачването на връх Мургаш. И то е следното: От къде къде най-лесно и бързо мога да се кача до горе /Елешница, Бухово, Желява/? Съответно интересува ме такъв маршрут по който да мога на връщане да се пусна с борда/ските на долу, т.е. нещо по-широко и не толкова стръмно.

Веднъж съм бил по този терен до връх Готен през Бухово, но от там ми се видя много вървенето, а и на места е доста равно и не става за каране със борд/ски.
Благодаря предваритено за отговорите. До скоро.
Пет Яну 09, 2009 12:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
kaleeff

Местожителство: Sofia

Мнение Отговорете с цитат
Малко по надолу има доста добре описана тема. Няма ли да ти свърши работа?
Пет Яну 09, 2009 12:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Demetrii

Ами не е много близо до това което искам да правя, за това пускам нова тема. А и все пак говорим за сняг. Нещата може да стоят по-различно сега.
Пет Яну 09, 2009 1:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Gamina

Не знам как е снега там, но подозирам, че от Желява или Елешница няма утъпкана пътека в тоя момент Rolling Eyes
Затова пък пътя от Бухово сигурно е яко експлоатиран от шейни, атв-та и други бръмчалници...
Пет Яну 09, 2009 1:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Demetrii

Ама и аз забравих да кажа навреме... на мен ми трябва неутъпкан сняг. Снегоходките са моята пътека.
Или евентуално да ползвам пътя прокаран от машините, а надолу - където намеря. За това и питам, да ме ориентирате, защото сте били повече от мен в района Smile
Пет Яну 09, 2009 2:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Demetrii

Явно сам ще трябва да си набавя информация Smile
Така де, в неделя тръгнах нагоре, като идеяте беше през Желява да пробвам. Греда!
Мъгла, никакви маркировки, сняг без партина... посъветвах се с местните - ще се объркам, ако не знам района.
Добре, тръгнах през Бухово по познатия път. За жалост не става за каране, повечето път е или равен или с обратен наклон. Не ми стигна и времето да стигна до самия връх, малко преди хижата тръгнах на обратно. А и по билата няма достатъчно сняг, само по пътя можеше да стане някакво спускане и то чак от разклона за Готен.
Ако някой може да ми каже дали има смисъл да пробвам през Елешница или Желен ще му бъда много благодарен.
Пон Яну 12, 2009 4:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.