Автор |
Съобщение |
igurbev
|
Лакатишка Рила |
|
Не успях да намеря с търсачката да се споменава подобна тема. Не че и аз ще кажа нещо по въпроса, просто исках да пусна снимките от предходната неделя. Ходенето беше скромно, хем се бяхме ошляпали от предния ден, хем не ни се искаше да изпускаме хубавото време.
|
|
|
Пет Фев 24, 2012 12:56 am |
|
|
vaskoo
|
|
|
Страхотно ... може ли повече инфо за Лакатишка Рила?
Откъде тръгнахте нагоре - през реката по баира или по Лакатица?
... че утре сме се засилили ЦПШ-Зелени Рид и обратно, но ако не стане, ми се върти разходка като вашата
Приятни почивни дни
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича |
|
|
Пет Фев 24, 2012 11:03 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
Амии, малко след Говедарци, по един път вдясно, после през реката, покрай някакви постройки, наляво и плавно нагоре . Тракът би следвало да е доста детайлен.
За ЦПШ, имайте предвид, че пътят още долу от селата е доста отвратен, не са си дали много зор да го почистят. Но явно се качват хора, кой с повече, кой с по-малко драма.
|
|
|
Пет Фев 24, 2012 11:14 pm |
|
|
vaskoo
|
|
|
Благодаря! Миналата седмица се докарахме автомобилно до пистата на Говедарци, оттам на хижа Мечит. Шофирането от Мечката до Говедарци ме изпоти доста повече отколкото по баира.
Ще го видим утре
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича |
|
|
Пет Фев 24, 2012 11:38 pm |
|
|
vaskoo
|
|
|
Да дадеме отчет отпреди десетина дни - Зелени рид само го гледахме след час борба почти до Яворова поляна, после обратно на ЦПШ и лека разходка до хижа Мальовица в една мъглива фучавица. В неделята пробвахме трака на Иван - чудесна разходка.
На 200 метра след Говедарци има отбивка вдясно от пътя, пресича реката и вляво от един нов комплекс започва черен (в случая бял път) нагоре и на запад по склона. За 15 минути се излиза на една седловина със страхотни гледки към баш Рила, оттам на север по дерето, и после по Лакатица обратно в Говедарци. Отдавна и се точа на долината на Лакатица - зимна ми хареса. Ще има бира за Гърбев
Сега остава и Ристо да подшушне некое арно вело-маршрутче (крос-кънтри по-скоро) за тая част на Рила.
Апропо - по пътя нагоре мернах зелена туристическа маркировка на няколко места - къде ходи ще проверяваме лятото.
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Последната промяна е направена от vaskoo на Сря Мар 07, 2012 1:08 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Сря Мар 07, 2012 12:58 am |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4315 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
Сря Мар 07, 2012 1:04 am |
|
|