Автор |
Съобщение |
negat1ve
|
|
Еднодневен преход - Витоша |
|
Мисля тези дни да направя една разходка:
Княжево - Златните мостове - Морените - хижа Алеко - Черни връх - Бистрица
Ходил съм групово на повечето места, сега мисля да го пробвам сам поради липса на другарчета. Осъществимо ли е в рамките на ден? Имам спомен, че градски транспорт няма много късни автобуси до Бистрица, така че питънката ми е при едно средно темпо и тръгване ранно сутринта ще успея ли докъм 17-18ч да сляза до селото.
|
|
|
Чет Авг 29, 2013 8:16 pm |
|
|
alexander86
|
|
|
|
Осъществим маршрут е. Последният автобус от Бистрица за София е в 22.57 часа. Информацията е от sofiatraffic.bg
P.S Преди няколко седмици осъществих маршрута Бояна - Черни връх - хижа Алеко - Симеоново за 7 часа от 13.00 до 20.00 с бързо темпо. Тръгвайте рано със спокойно темпо и няма да имате проблеми.
|
|
|
Чет Авг 29, 2013 8:46 pm |
|
|
Алекс.Йо
|
|
|
Напълно осъществимо,без никакви притеснения.
|
|
|
Чет Авг 29, 2013 10:55 pm |
|
|
tanjai
|
|
|
Към Бистрица слизането е бързо. Най-много общо 10 часа да е преходът. Спокойно ще минете цялото даже и за по-малко.
|
|
|
Пон Сеп 02, 2013 1:22 pm |
|
|
negat1ve
|
|
|
|
Някаква идея дали има транспорт до Златните мостове делнични дни? Доколкото знам има маршрутка от Руски паметник (нямам спомен за номера), но тя се качва до там само уикенда. Да съкратя малко първия етап ако е възможно
|
|
|
Вто Сеп 03, 2013 3:06 am |
|
|
tanjai
|
|
|
Май няма в делнични дни. Преди години първата кола на N 10 ходила до Златните делник. Иначе се движи от Банкя до Златните в уикенда.
Последната промяна е направена от tanjai на Сря Сеп 11, 2013 9:22 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Вто Сеп 03, 2013 11:38 am |
|
|
simply
|
|
|
Към Златните няма никакъв транспорт през седмицата, но от към Алеко би трябвало Драгалевският лифт да работи. Но има и почивни дни през седмицата.
Или Симеоновският?
|
|
|
Вто Сеп 03, 2013 2:38 pm |
|
|
Von Blücher
|
|
|
|
Не работят и двата лифта през седмицата! Обаче ако не те мързи съвсем спокойно можеш да се качиш през Симеоново до хижа Алеко и да се върнеш в рамките на деня през Бистрица,Драгалевци или дори Бояна? По лесният маршрут е Княжево - Златни Мостове - село Владая от, където всеки 45 мин има автобус или маршрутка (има и кръчмета )
|
|
|
Вто Сеп 03, 2013 5:53 pm |
|
|
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3367 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
Маршрутът по пътеводител е около 10 часа и половина (в зависимост на избор на пътека за качване и слизане на Черни връх и за слизане в с. Бистрица).
Ако е за съкращаване на маршрута с автобус, може да се вземе номер 66, който върви и в делничен ден, до Бай Кръстьо или до х-л "Морени", но маршрутът ще се видоизмени коренно.
Според мен е по-добре да се хване ранен автобус за с. Бистица и оттам да се качи Черни връх, след което да се слезе до един от крайните квартали на София - "Княжево", "Бояна" или "Драгалевци". В тях градският транспорт върви поне до 23 часа, а при нужда може да се тръгне към главните булеварди, от където да се хване такси. Да не се забравя и малката, но реална възможност от Златните мостове да се хване на стоп някакво превозно средство към София.
Не на последно място - в тази посока Слънцето няма да свети право в очите и снимките ще станат по-хубави.
Надявам се да съм бил полезен. Успех!
|
|
|
Вто Сеп 03, 2013 8:56 pm |
|
|
amdimitrov
|
|
|
|
|
|
Ако е за съкращаване на маршрута с автобус, може да се вземе номер 66, който върви и в делничен ден, до Бай Кръстьо или до х-л "Морени", но маршрутът ще се видоизмени коренно.
|
Това сигурна информация ли е? Защото тук -> http://www.sofiatraffic.bg/bg/news/429/za-transportniia-dostap-do-park пише друго. Аз съм се качвал с кола до Алеко и Бай Кръстьо поне 6-7 пъти през делничните дни това лято и рейс горе не съм виждал...
|
|
|
Вто Сеп 03, 2013 10:49 pm |
|
|
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3367 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
Може би ми е стара информацията, просто винаги съм мислил, че ТРЯБВА все пак да са запазили сутрешния и вечерен автобус в делничен ден. Ако не са - "БРАВО" на кметицата ни, наистина сме "ЕВРОПЕЙСКА" столица!
Ето тук също има информация, има и телефони, най-сигурно е да се обади и да се пита непосредствено преди излета:
http://www.sofiabus.bg/izletni-linii
Иначе аз изобщо не препоръчвам да се съкращава маршрута с автобус
|
|
|
Вто Сеп 03, 2013 11:40 pm |
|
|
Меги
|
Re: Еднодневен преход - Витоша |
|
Използвам тази стара тема ,за да попитам осъществим ли е еднодневен преход-Княжево-Зл.мостове-х.Еделвайс-Ч.връх и слизане с Драгалевския лифт?Интересува ме по-специално отсечката Еделвайс-Черни връх колко отнема/добро темпо/?И има ли маркировка,табели?Благодаря предварително.
|
|
|
Пет Сеп 06, 2013 10:30 am |
|
|
Liubitel
|
|
|
Вчера минахме покрай х.Еделвайс, табели има, няма опасност от изгубване,но за време не мога да ти помогна, не бяхме във форма да ходим до Черни връх, а и всеки ходи различно.
_________________ Всичко е възможно. |
|
|
Пет Сеп 06, 2013 5:11 pm |
|
|
Меги
|
|
|
|
|
Вчера минахме покрай х.Еделвайс, табели има, няма опасност от изгубване,но за време не мога да ти помогна, не бяхме във форма да ходим до Черни връх, а и всеки ходи различно. |
Благодаря ти/вече се питах функционира ли форума/.Щом има маркировка ,ще тръгна.Помня табелата ,от която се отклонява от Еделвайс към Черни връх,но не знаех дали натам е маркирано . Ако някой друг знае колко приблизително е пътя,ще съм благодарна за информацията.
А Еделвайс ми е любима дестинация.Не пропускам прекрасния крем-карамел там
|
|
|
Пет Сеп 06, 2013 7:35 pm |
|
|
stefan_iliev38
|
|
|
Първо: Форумът функционира според предназначението си.
Второ: Според правилата в българския книжовен език - след препинателен знак точка, запетая и друг знак, означаващ край на изречението, се поставя празен интервал.
Трето: За осъществимостта на еднодневен преход кв. "Княжево" - Златни мостове - х. "Еделвайс" - Черни връх - слизане с Драгалевския лифт: Осъществим е с добро темпо, стига лифтът да работи.
Четвърто: За продължителността на отсечката х. "Еделвайс" - Черни връх:
http://lmgtfy.com/?q=%D1%85%D0%B8%D0%B6%D0%B0+%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D0%B9%D1%81+%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8+%D0%B2%D1%80%D1%8A%D1%85
Пето: За маркировката между х. "Еделвайс", х-л "Звездица" и м. Конярника - очакваме Меги да каже дали е подновена и в какво състояние е.
Шесто: Успех!
|
|
|
Сря Сеп 11, 2013 8:26 am |
|
|
|