Осеновлаг -Козница и обратно
По идея на един приятел, решихме да качим връх Козница.Итака към 10,30 се озовахме в Осеновлаг.Разпитах един местен с вид на горски за посоката,и човека просто показа клетката на м-тел и каза-Ето там трябва да стигнете.Пътят вървеше право нагоре и въпреки жегата,лекият вятър правеше качването много приятно. Девойката поне в началото,несе оказа много в форма ,та трябваше да спираме често.Добре че аз предвидливо си бях взел биричка.След като минахме през една борова гора,се озовахме на открито място откъдето имаше страхотни гледки на изток.След 20-тина минути се озовахме в букова гора,където пролетта едва бе загатнала зелената си същност.Пътят обаче упорито заобикаляше посоката в която си мислех че е върхът,и след кратък бой със снежни топки, решихме да цепим право нагоре.Озовахме се на едно невероятно красиво плато,което просто не мога да опиша.Оказа се че сме заобиколили върха от към северната страна,и след 15-тина минути изкачване стигнахме до горе.Предварително знех че гледките са невероятни,но за съжаление омарата нени позволи да видим кой знае какво.Снеговете на Витиша едва -едва си показваха очертанията,а на северозапад подозирах Ком.Кратка почивка и право надолу,където сред стръмнина и камънаци се убедихме че с каквито да е обувки по планина несе ходи.Та като две странни патета,докуцукахме някак си до рекичката в селото и (дано несъм изтровил всичката риба) си топнахме подбитите краци във водата.Последва задължителното посещение на чифлика,където сред бирички и разни големи и кълвящи кокошки,окончателно си възвърнахме силите.Жорка благодаря за страхотната идея!!!!
снимки
ModEdit:Оправих линка.
Пон Апр 21, 2008 3:45 pm
goro_levskara
Радвам се, че ви е харесало Усещам как се запалваш все повече и повече и се надявам да правиме още по чести разходки из планините заедно. Обясни ми само откъде цепихте право надолу? От котата на върха, или от на мтел клетката. За обувките ти си знаеш .
Аз в събота се лутах да търся един връх на Витоша и изгубих доста време. Естествено после се оказа, че ми е бил на 20 минути от мен, а аз го открих за 2 часа. Типично в мой стил нали?
Наистина ме е яд, че тази седмица не успяхме да си уцелиме почивните дни, но карай планините няма да избягат. А знаеш, че ни останаха няколко....тъй че стягай се.
Поздрави и на теб и на Калина.
Жоро
Пон Апр 21, 2008 6:37 pm
kkalina
Типични в твоя стил . Поне си го открил от първи опит... слязохме от котата към пътеката, ама леко на пряко-здрав стърминг, затова е проблема с краката
Калина
Вто Апр 22, 2008 8:07 pm
Da Luz
Мм, тва съм го ходил. Само че качихме и връх Щадимо. И слязохме по съседния рид на изток.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети