Що за племе сме или " За пожарите"
Здравейте!
В събота се поразходих из Осогово, където при възможност не пропускам да се насладя на девствените букови и борови гори над с. Мирово, но веднага щом излязох над гората се натъкнах на шокираща картина, а именно тотално и скорошно опожарен клеков и тревен пояс!
Направо ми се прирева като гледах лунната и апокалиптична гледка на иначе това вълшебно място.
За щастие пожара не успял да обхване и гората на долу.
Та по въпроса- що за диваци, продажници и мърша сме за да унищожаваме безогледно всичко около нас само за пустата печалба или просто за " Кеф".
П.П. По въпроса за прослувутите ни националните черти и достойнства само ще попитам знае ли някой на чия страна сме се били на прочутата КОСОВСКА БИТКА, от която е зависила съдбата на Балканите за векове наред???
Ако някой има съмнения в отговора- НА СТРАНАТА НА ТУРЦИТЕ, разбира се
Всичко най!
Последната промяна е направена от andimit на Пон Дек 12, 2011 5:58 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Нед Дек 11, 2011 8:49 pm
Сотиров
Такива сме, за жалост!
andimit написа:
Та по въпроса - що за диваци, продажници и мърша сме...
На въпроса ти, Andimit, е отговорил дядо Петко Рачов Славейков още през 1875:
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
Не съм баш съгласен.
Има признаци, че нещата тръгват леко по леко да се оправят.
Ти, аз, Албена, Дидо, Спиди /да ме извинят тези, които пропускам!/ оборваме твоето твърдение
Не и баш така както беше преди 15 години примерно.
Само трее здрава ръка.... и спазване на закона.... и честни съдилища.
Ама това е една тема, дет няма край....
Не споделям ристовия оптимизъм. Преди 15 години будните хора бяха повече, бяха неизброими, сега може да им се направи списък.
Утешението знаете какво е - че ако нещо в историята и битието ни не е за харесване, много други "велики" на наше място и това нямаше да постигнат. Да просъществуват, примерно, дори само като останки от народ. То това е и надеждата. Днес е ден, утре вечер, ще секне високомерието на високомерните.
Турците имат и лошо, и хубаво. Англоимпериалистите, австрийците или французите са цвете за мирисане?
Повече от мн други места населението в Бг е изперкало, а държавата я няма да поддръжа ред при рези предпоставки за анархия и така ще бъде занапред. Пожари, простотия, чалга, ефтини забавления.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети