Здравейте, обръщам се с молба да ми дадете идеи къде мога да постоя за около месец-два на пролет на високо в планината с двете си дечица.
Тъй като баткото е на 6 г. и страда от атопичен дерматит ни препоръчаха климатолечение (пробвали сме смея да твърдя абсолютно всичко, което съществува и като лекарства и като методи и техники някакви, и хомеопатия...). Но пък бебето ми е на 1 месец сега, на пролет ще е на около 6 месеца, така че вариант над 1500 м не бих изпробвала. Иначе бих ги завела на Белмекен, поне това знам, но няма как бебе на 2000 м височина според педиатърката ми.
От София съм и търся местенце в околните планини, да е удобно за сама мама с две деца, да има добри условия за живот за малко бебе и да не е много скъпо, защото ще се застоим доста... Каквото ви хрумне, моля пишете ми. В планинарите ми е надеждата
А според мене подобно начинание е леко безсмислено.А ако се върнете след стоенето в планината и алергията пак се изостри,какво?Ще идете за постоянно да живеете на връй Балканя ли(не че е лошо това,но е неприложимо,освен ако не мислите да ставате хижари)?Според мен оставете нещата както са си,с времето тази алергия най-вероятно ще отшуми.Ако е толкоз тежко състоянието-преместете се в някое китно малко градче близо до планината,където въздуха поне донякъде е по-чист(въпреки че вече и това е относително).Мисля че от доста години насам с отглеждането на децата се прекалява като грижи,което води до изнежване.Човешкия организъм макар и да не е предвиден да диша пушеци от автомобилното движение във въдуха и да яде/пие химии ще намери начин да се справи и сам,защото е творение на природата,на което тайните му има да се изучават и след милиони години.Тялото ни е плод на милиарди години еволюция.Някога като сме били лапета сме ровили из калищата,ходили сме по цял ден мокри и мръсни пък оцеляхме всичките и боледувахме рядко.А сегашните деца са преобгрижени и са вечно на една камара хапове,витамини,префинени храни...и болни.Ще стигна и по-далеч-дедо е тръгнал с овцете на 5години.По Балкана.Бос,първите цървули са му ги купили след 5-6години ходене по Балкана.Дотогава-бос.Яли са в едно канче всеки ден попара или мръвки.Първо сипват за тях,ядът квото ядът,после сипват в същото канче попара за кучетата.После го плакнат на реката и довечера пак сядат да ядът в него.Е изкара до 80 и кусур години без да знае какво е това доктор.И картон нямаше в болницата.И не умря нито от болест,нито от старост,а от преяждане. Иначе сигурно и до сто щеше да изкара.И тва при положение че пушеше кат комин-и то само "Дунав" и пиеше кат смок.
_________________ Планини има много,но Балкана е само един!
Ами аз го правя и моето лапе не е със сигурност по-болнаво от останалите.Даже напротив.Не съм го пратил да скита по балканя с овцете,щото просто това време отминало,а и тогава от овчарлък се е препитавал човек добре,докато сега не може.Но и определено не го тъпча със всякакви отрови,така че организма му да заприлича на химкомбинат.
Само да вметна-алергията е несъразмерно силен отговор на имунната система срещу някаква хим.субстанция,която би трябвало да се понесе от организма без да му е дразнител.Примерно имаме алерген в козината от домашен любимец.Най-често при тези болести дори се не разбира кой е алергена.Правят се тестове-дупчат на ръката една редичка от много дупчици всяка отговаряща на определен масов алерген и чакат.Да ама те алергените са хиляди видове и най-често дори и се не разбира точно кой е причината.Или ако се разбира кой е то се разбира дотолкоз доколкото се разбира какъв тип е-примерно мляко или перушина(ама кое точно съединение в млякото дразни-хим-формула нема,и що едно мляко дразни,а друго не дразни?-отговор пак нема).И за да се сборим ние с една неизвестна хим-субстанция която дразни организма и го кара да и отговаря с несъразмерно мощен имунен отговор ние тъпчем организма с нови хилядо други химични субстанции.Щото тя точно тва прави-
Мама на двама написа:
пробвали сме смея да твърдя абсолютно всичко, което съществува и като лекарства и като методи и техники някакви, и хомеопатия...).
при това хиляди хапове,които науката не знае за повечето от тях и 1% от действията им из организма.Алергия може да има към всичко-единствената хим-субстанция,към която не е описвана никога алергия е дестилираната вода.Към всичко друго за коет се сетиш има описвани случаи на алергия.Но това определено не е повод да натъпчем организма с химии!
Спрете хаповете и вероятно детето ви ще се пооправи,а останалото от болестта ще го излекува времето-просто ще я израсте.Пък после пак можете да ходите на планина-но за удоволствие!Кел файда че отиваш там "да живееш на чисто" като ще носиш на път за балкана в джоба си тетраметилдецилнезнамквоси....Оставете си само вкъщи урбазон,вентолин или там нещо за всеки случай ако възникне някакво изостряне изискващо спешна намеса,въпреки че то като гледам проявите са май само кожни така че не може да има кой знае какви животозастрашаващи изостряния.Останалите препарати просто ги спрете плавно и след като спрете ги изсипете в контейнера за боклук.Без да слушате докторите и да пълните касичките им-на тях и на аптеките.Щото така както сте тръгнали като стане на петнайсе може и да сте му излекували алергията,а за сметка на това да има примерно язва или медикаментозен хепатит.И докато от обриви се не мре,то последните две се водят преканцерози.
Около петнайсегодишен имах зловеща алергия-която нито се разбра точно от кво е,нито се излукува с хапове-със зловещи астматични пристъпи,с присинявания на лицето от задух.От тъпкане с кортизоли лицето ми отделно беше подпухнало яко-кат футболна топка.От тях отделно-зловещо дразнене на стомаха,което се овладяваше само с алмагел.От него пък диария....За диарията пък....И така да не изреждам как майка ми пълнеше касичката на аптекара и лекарите,които предписваха едно,после второ което да премахне ефектите от страничните действия на първото,после трето което да премахне страничните действия на второто.Като поотрастъх спрях отведнъж всички хапове,оставих си един спрей само в джоба ако видя зор.След около 2 месеца пристъпите от задух отшумяха от самосебеси.След 3-4месеца изхвърлих и спрея,за последно го вземах в куфара като тръгнах новобранец,там го и подарих на един войник.В момента 20години след това пуша по 2кутии цигари на ден и пристъп не съм имал оттогава.
До Balkandjiq
Уважаеми господине, не те знам ти от какво си боледувал, нито ти знаеш моето дете през какво е преминало, недей да ме съдиш, че съм давала на детето си химии. Ако детето ти попадне в детска белодробна болница (два пъти) и едва диша в ръцете ти и е на по-малко от 3 години ще те видя няма ли да позволиш да му бият урбазон, да го сложат на системи или да го пуснат на вентолин... и адреналин ще позволиш да му бият. Не желая да коментирам здравословното състояние на детето ми... овладяли сме го това вече първо с МНОГО химии, а после с алтернативни методи, именно защото НЕ ЖЕЛАЯ да го превърна в болнаво и натъпкано с какво ли не детенце... Остана скапания дерматит, с който се борим почти откакто се е родил... Е, искам да опитаме това климатолечение, което са ни препоръчали, ДЛЪЖНА СЪМ да опитам всичко, което може да му помогне и ще го направя.
Лекарите препоръчват престой на високо два пъти годишно от поне 2 седмици, аз ще стоя колкото мога... надяваме се след такъв престой да настъпи период на ремисия, а не както ти прогнозираш, че всичко ще се върне отново... Ти твоите деца си ги гледай както е добре за тях, аз с моите правя същото.
Както и да е, на останалите благодаря за всички предложения, мисля, премислям и ще звъня по телефони да разпитвам подробно за условията, заради бебето.
Има време, пишете ако се сетите още нещо, нещо конкретно като място, чета всичко подробно и преценявам плюсове и минуси на всички предложения.
Поздрави
Чет Дек 01, 2011 7:25 pm
albena :-)
Планината носи здраве
Чет Дек 01, 2011 7:49 pm
Balkandjiq
мама на двама написа:
До Balkandjiq
Уважаеми господине, не те знам ти от какво си боледувал, нито ти знаеш моето дете през какво е преминало, недей да ме съдиш, че съм давала на детето си химии. Ако детето ти попадне в детска белодробна болница (два пъти) и едва диша в ръцете ти и е на по-малко от 3 години ще те видя няма ли да позволиш да му бият урбазон, да го сложат на системи или да го пуснат на вентолин... и адреналин ще позволиш да му бият. Не желая да коментирам здравословното състояние на детето ми... овладяли сме го това вече първо с МНОГО химии, а после с алтернативни методи, именно защото НЕ ЖЕЛАЯ да го превърна в болнаво и натъпкано с какво ли не детенце... Остана скапания дерматит, с който се борим почти откакто се е родил... Е, искам да опитаме това климатолечение, което са ни препоръчали, ДЛЪЖНА СЪМ да опитам всичко, което може да му помогне и ще го направя.
Лекарите препоръчват престой на високо два пъти годишно от поне 2 седмици, аз ще стоя колкото мога... надяваме се след такъв престой да настъпи период на ремисия, а не както ти прогнозираш, че всичко ще се върне отново... Ти твоите деца си ги гледай както е добре за тях, аз с моите правя същото.
И именно там ти е проблема.Ти така как мислиш-дали майка ми ме е тъпкала със всякакви химикали от някаква лоша умисъл??Напротив!За съжаление обаче пътя към ада бил постлан с добри намерения. От алергия не се мре.Като изключим редките случаи на анафилактични шокове,алергията е неприятно но не и смъртоносно заболяване.
По принцип жените като психология сте готови за децата си да застанете и кат Матросов на амбразурата.Лошо няма,но руснаците имат един хубав лаф-"престараването ебава мамата на старанието". Има и един много интересен роман на Борис Виан-казва се "Сърца за изтръгване"-там има много за четене по точно този казус(интересен роман,в който една майка водена от желанието си да защити хлапето си от всякакви къде реални,къде хипотетични и въображаеми заплахи напрактика го превърна в затворник в нещо по-страшно от Гуантанамо,някой в една друга тема си диреше книга за четене-е ето).Пределно ясно ми е било че с 99% вероятност няма да се вслушаш в съветите ми още когато съм ги писал(дори и само от факта че си жена).Не ми е и било това целта.Просто се намираме в раздел "Общи дискусии" а аз пиша като човек,който първо е страдал от подобно заболяване,второ има някакво медицинско образование.А тук се чете от много хора-утре някой друг ще попадне на нещата,които съм написал и ще са му от полза.Ако смята че съветите ми може да са му от полза-да пробва да ги послуша.Ако не-да си разчита на "казионната" медицина и да пълни джобовете на дофтори и аптекари.
Акъл насила на никой не съм дал.Много отдавна съм разбрал че в живота насила можеш да вземеш,но не и да дадеш и това важи дори и за даването на акъл...
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети