|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4324 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
Доволен съм от... |
|
Идеята на тази тема е всеки, който желае да сподели с останалите за ползвана туристическа екипировка, от която е много доволен.
Аз съм много доволен от:
- трисезонните обувки за зима Bestard Nepal - този ще им е 4-ти зимен сезон,
- трисезонните комбинирани вело/туристически обувки Shimano MT91 - 2 сезона зверска експлоатация,
- панталоните с мембрана за зимния сезон на Salewa - този ще им е 4-ти сезон,
- ръкавици с Gore Tex, скиорски на Dynastar - от 2003-та ги ползвам всяка зима,
- ски-маска SMITH с работещо още вентилаторче, че съм с цайси - от 2003-та всяка зима,
- горно термобельо на Ortovox, мерино 180 - тази ще му е 3-та зима,
- горно термобельо на Zajo мерино - ползвам го през топлото полугодие - 2 сезона,
- долно термобельо на Bars летно найлон - 3 сезона зверска експлоатация,
- газовото котлонче на MSR модел Rocket - 3 години и половина експлоатация.
- снегоходки TSL 227 - този сезон ще им е 5-ти?,
- щеки Leki - 3 години зверска експлоатация,
- раница High Peak Sherpa 65+10 - 3 години и половина експлоатация,
- GPS приемник Garmin 60 Csx - 2 години експлоатация,
- котки Camp Ice Rider - този ще им е 5-ти сезон на ползване
- палатка Trimm Xtrimm D - 3 години и половина. Спали сме в нея трима, дори на ледник,
и др. ама тези най-често ги ползвам и за най-дълъг период от време.
Това е екипировка, която си върши на 120% работата. Безпроблемно.
Вие сте.

_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки
Последната промяна е направена от Ристо Туристо на Сря Ное 30, 2011 6:53 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
Нед Ное 27, 2011 8:53 pm |
|
 |
geagleiam
Регистриран на: 04 Юли 2011 Мнения: 216 Местожителство: С. Дагоново |
|
|
Нед Ное 27, 2011 9:55 pm |
|
 |
Gamina
|
|
|
|
Термобельо Bars - горно и долно. Три години и кусур "зверска експлоатация" както казва Ристо. Не е мръднало, пера го в пералнята 
|
|
|
Пон Ное 28, 2011 12:50 pm |
 |
 |
albena :-)
|
|
|
|
...
Последната промяна е направена от albena :-) на Пон Дек 19, 2011 4:29 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Пон Ное 28, 2011 2:15 pm |
|
 |
igurbev
|
|
|
Поларени ръкавици от Лукойл за 5 лв.
|
|
|
Пон Ное 28, 2011 2:24 pm |
|
 |
petarpstone
|
|
|
- Три сезонни обувки Сolumbia - предимно зимата ги нося (4 години сухи крака ),
- Три сезонни обувки (лятото на планина) - Тhe north face DHAULAGIRI II GTX (втори сезон - невероятно удобна обувка с много динамична подметка - един проблем почна да изпуска мембраната при много мокро),
- Ниски обувки за по-леки преходи по равното Сolumbia(charming columbia trail hiking shoes brown) и Merrell Chameleon,
- За града зимата само с кубинки (повече от 15 години винаги сухи крака - при всякакви условия),
- Три сезонни панталони с мембрана - Нaglofs climatic (с протектори на колената и седалището и с кевларени протектори на глезените - невероятно удобни и здрави панталони (това лято ги вкарах за 3 часа в нощен клек и след здраво падане и суркане - никакви поражения )),
- Летен панталон от нилонова материя на Вeyond (мисля че така се пишеше ) - неизвестна малка по принцип но ги нося от повече от 10 г. из планините всяко лято и са още здрави (мокрят се но съхнат за 5 мин .),
- Летен панталон Jack Wolfskin - лек и удобен
- Ръкавици Тhinsulate (ултралеки и много топли),
- Зимата само с вълнени чорапи (плетеше ми ги баба ми - сега за радост моя се научи и и жената да ги плете ),
- Зимно яке Тhe north face GTX (7-8 сезона без проблеми),
- Полари на Тhe north face, Salewa (със и без ръкави) и Sherpa (топли и здрави - трябва да се пазят само от жив огън , иначе слагаш емблеми тук и там ),
- Зимна шапка Тhe north face BLUES II BEANIE TNFBLACK/GRAGR - мека, топла и удобна,
- Лятна шапка - тип идиотка с по-широка периферия на Rossignol (с много добро проветряване),
- Лятна риза на Сolumbia със страхотна вентилация е направена ,
- Щеки Ferrino - рядко ги ползвам, но винаги помагат на някой от групата ,
- Раници на Ташев (от старите - повече от 10 г.) - Алпинист 80+15 и Рок игъл 30 - винаги с мен на различни континенти и никога не са ме предавали,
- Чанти Ташев Front bag ® (удобна е поставена отпред на раницата) и Tiny (за документи в определени моменти),
- GPS приемник Garmin GPSMAP 62s (второ година - никакви забележки ),
- Часовник Casio Pathfinder PAW1200T-7V (много доволен),
- Газово котлонче Vango ultralite - много леко, компактно и мощно,
- Самонодуваща се постелка Vango Ultralite Full - една от най-леките в класа си + Самонадуваща се възглавничка Vango,
- Палатка Eureka! Spitfire Solo - втора година се ползва - много лека и здрава палатка (при почти всякакви условия пробвана ),
- Алуминиева бутилка на TCM с протектор + Пластмасова Nalgene - без съд за вода не става,
- GSM Nokia 3720 - в планината ти трябва здрав и издържлив телефон,
- Сгъваем трион Samurai - много полезна вещ ,
- Ножове (много) но основно ползвани са: Fallkniven f1 и Victorinox camper,
и т.н. и т.н.
ААА - щях да забравя - БЕЗКРАЙНО СЪМ ДОВОЛЕН от фотоапарата ми Сanon powershot sx 10 is - в комбинация със зарядни батерии Sanyo Eneloop XX 2500
Сега ми става ясно защо всеки път като тръгна раницата ми е около и повече от 20 кг .
Но за качеството на всяко от описаните неща гарантирам на 100% (след много и чести ползвания мога да го твърдя )
_________________ ТПД "Орлови скали"
http://www.orloviskali.eu
Последната промяна е направена от petarpstone на Пет Дек 09, 2011 9:50 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Вто Ное 29, 2011 2:18 pm |
|
 |
Kubineca
Регистриран на: 03 Ное 2011 Мнения: 165 Местожителство: Народна Република България |
|
|
|
Доволен съм от:
- Кубинки или кожени туристически обувки "Младост"
- Вълнени плетени ръкавици от БНА
- Летен клин на БНА или къси гащи купувани нейде от пазара
- Тениски от моето Туристическо дружество или от пазара (памучни)
- Военна камуфлажна риза от 90-те - памучна (пази като захладнее отдолу с тениска, а и може да и се запретнат ръкавите)
- Зимен военен комплект на БА - съвременния (шуба с подплата и клин с подплата - много удобни и топлят, даже и потен, свободно движение)
- Военна раница на Бундесвера (много съм доволен от нея, здрава, удобна, с функционални джобове, 50лв. с доставка от Германия)
- Противогазна торба (удобна, побира дрехи и храна, има деления, има кръстен колан за да не се движи по тялото, катерене и тичане свободно)
- Плащ-палатка на БНА за дъждобран (може да се използва като постелка, одеало и ред други функции... )
- Манерка от Китайската Народоосвободителна Армия с ремък (1л., алуминий)
- Потници и тениски от памук за бельо
- Вълнени чорапи през зимата и тънка вълна през лятото или памук
- Нож, фенерче, комплект прибори са хранене и др.
- Джапанки от 3лв. за ходене в хижите и къпанее
Вие сте.
_________________ Екипировкaта не прави туриста, само помага... |
|
|
Пон Дек 05, 2011 11:51 am |
|
 |
lubakich
|
|
:) |
|
а па тоя тема няма как да не напиша колко доволен съм от раницата която си взех за 10 лв от т-маркет и вече две години интезивно ходене я тъпча и не ме е предала, а марката е куча
|
|
|
Пон Дек 05, 2011 8:26 pm |
|
 |
Kent
|
|
|
|
Радиотелефони AEG Funcy 50. На пет или шест години, много полезен комплект. Ако има видимост, да не се дереш или ръкомахаш, ако няма пак става на неголеми растояния.
|
|
|
Пон Дек 05, 2011 8:31 pm |
|
 |
albena :-)
|
|
|
|
Василе, стига бе нещо те мързи да пишеш май 
|
|
|
Вто Дек 06, 2011 10:40 pm |
|
 |
ПАВЕЛ
|
|
|
Сря Яну 25, 2012 10:45 pm |
|
 |
joropavet2
|
|
|
на 67 години съм,а турист-от 53 години.И винаги съм скитал,с обувки Dachstein!!не признавам други,и не ме интересуват никакви реклами на другите!Dachstein съществува поне от един век-а това е опит,който другите никога няма да придобият.Затова ми е малко смешно,като чета толкова разнопосочни отзиви за другите марки!Залагайте на немското и няма да съжалявате,но...това,което е ПРОИЗВЕДЕНО В ГЕРМАНИЯ,а не,по разните филиали в чужбина!Благодарение на DACHSTEIN,мога да се похваля със сравнително запазени крака на тази възраст!Приемете го както искате,дори и като реклама-те си заслужават!А ,ако сте толкова големи патриоти и за обувките-купете си от Пещера и вижте,дали патриотизмът Ви, ще Ви помогне!Хайде,със здраве!
_________________ ВСИЧКО Е РАЗРЕШЕНО,НО НИЩО ПРЕКАЛЕНО! |
|
|
Пет Май 25, 2012 8:45 pm |
|
 |
kibik
|
|
|
|
Поредният, който смята че всичко започва и свършва с неговия собствен мироглед
Хайде няма нужда.
НЕ ОБОБЩАВАЙ!!!
|
|
|
Пет Май 25, 2012 10:06 pm |
|
 |
iavkata
|
|
|
Яке Patagonia с мембрана,ветровка Ред Рок, палатка Camp Minima 2 SL, обувки Boreal Atlas, чорапи Mund, термо клин Барс.
|
|
|
Сря Фев 26, 2014 6:12 pm |
|
 |
zezo
|
|
|
Яке Gelert Hercules и поло (термобельо) Zajo Norman Zip Top Legion
|
|
|
Сря Фев 26, 2014 6:20 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|