Преди минути прочетох за разходката ви в блога ти.Блога ти е хубав а снимките още повече,поздрави!
Вто Ное 22, 2011 3:19 pm
dido
Здрасти Христо, мерси за снимките и най-вече за видеото
Същия уикенд бяхме на това място, мотахме се около Харамията, езерата, после към Отовица и х. Иван Вазов.
Звуковото изпълнение на езерата беше потресаващо, особено отгоре - все едно си говореха всяко от неговата дупка
... почти ноемврийско - на 3-ти декември, миналата събота - на езерата беше перфектно
Разходихме се леко до Отовица, много лед, голяма красота, песента на езерата продължаваше - Бъбрека говореше непрестанно, Окото издаваше редки, но мощни тътени, Близнака скрибуцаше странно ... това, съчетано с липсата на хора, правеше мястото повече от вълшебно.
Видимостта беше идеална до към 11, отдавна не бях виждал така ясно Купена, Ботев и Кадемлията от шопско , после пушилката се вдигна и скри далечните красоти. Лютият ветрец не позволяваше дълги фотосесии, пък некъв пич го гледахме как катери едни огромни ледени красоти над Близнака.
ето и малко снимки
https://picasaweb.google.com/105435765476763191300/03122011
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Чет Дек 08, 2011 1:13 am
Antoon
vaskoo, все едно че си разказал за моето ходене, но то беше предишната неделя. Всичко съвпада на 100% с изключение на видимостта, която се задържа до към 13,00ч. Последните 3 седмици бяха идеални за езерата, откакто е пуснат лифта не съм ходил и да има толкова малко хора. Не че е пусто, но е несравнимо с лятото...
Чет Дек 08, 2011 11:46 am
ivjordan
Е, явно много хора се били в този район напоследък.
Нашето ходене беше на 04.12.2011 г. Минахме през Харамията, Зелен камък и Дамга. Върнахме се по Сухия чал.
Малко снимки има тук: https://picasaweb.google.com/116168524783202731355/qVyxGH#
Чет Дек 08, 2011 4:24 pm
igurbev
ivjordan написа:
Е, явно много хора се били в този район напоследък.
Нашето ходене беше на 04.12.2011 г. Минахме през Харамията, Зелен камък и Дамга. Върнахме се по Сухия чал.
Малко снимки има тук: https://picasaweb.google.com/116168524783202731355/qVyxGH#
Хубави снимки
Чет Дек 08, 2011 4:35 pm
iozkan
Погледнах заглавието на темата и реших, че си подхожда за разходката, която направих вчера из района. Е, не е ноемврийско, а е октомврийско . Стана чудесно ходене, макар да бях сам. Приятели се отказаха в последния момент и решиха да ходят на Черни връх , какво да му гледам на Черни връх и Витоша. Станах в неделя, вече не ме сдържаше и реших, отивам на Рила. Първоначално мислех да ида до Самораново, да оставя колата там и пеша леко да се разхода до х.Отовица. На Дупница обаче промених решението и продължих към Сапарева баня. В 8.30 бях на Зелени прелап беше -1C, времето ясно, всичко в скреж, боровете и смърчовете в сняг, направо страхотно. Денивелация по целия маршрут малко повече от 900 + 900 в двете посоки. Тръгнах по пътеката за х.Рилски езера, беше заледена от течащата вода, трябваше да се внимава като се върви. На хижата-хотел се помотах 5-10 минути, няма жив човек, лифта празен, направо все едно става въпрос за друго място. Оттам се качих на старата хижа, дотам пътеката също беше доста заледена и това като че ли ме бавеше. Старата хижа си е друга бира, усещането е различно, там имаше момче и момиче, които бяха единствените туристи които срещнах за цял ден. Много хубав чай пих, на пейката пред хижата на слънце, поговорихме си с хижарите. Рибното езеро действително е много зле, половина езеро вече е заблатено. Правени са някакви опити за почистване преди месец на водораслите, но неуспешни засега. Времето напредваше, затова тръгнах нагоре от хижата към Харамията. Между клековете имаше повече сняг. Качих се на върха, направих доста снимки във всички посоки, довечера ще ги пусна, сега няма да остане време. Макар, че след снимките на Бате Борко от Пирин, направо ме е срам от моите . Слязох от Харамията до Чанака и продължих нагоре към Зелени рид. Снимах каквото можах от билото към Урдиния и към Чанаците и продължих към Сълзата. Снегът вече се размекна и сега започна да става мокро и кално. След Бъбрека слязох към х. Скакавица, за да не връщам по същият маршрут. Времето беше толкова ясно, че от едно място слизайки по желоните към Скакавица се виждаше Рила чак до Мусала и Маркуджиците, два от Скакавците, и по насам глеки на Мечита, Лопушки, Попова капа, Купените, та до Орловец и Мальовица. Неземна красота, човек да има крака и очи, с които да го види .
Пон Окт 07, 2013 10:05 am
Stefak
Мечтая си в такова време да отида на Езерата.
Снощи по БТВ имаше документален филм за заблатяването на езерата.Проблема наистина изглежда сериозен,но доколкото за мен успях да си разясня от многото изказани версии за случващото се засега май се оказва -много баби хилаво дете.Подразни ме много арогантността в изказването на собственика на лифта-видите ли лифта бил на три километра от езерата и не спомагал кой знае колко за увеличаване на човекопотока там.Но трябва да се вземат мерки и то крути.
Пон Окт 07, 2013 10:17 am
iozkan
Това е линк към снимките, обещавам да ги надпиша скоро. Само да спомена, че беше голямо пързаляне на слизане в гората, над х.Скакавица, там където свършат желоните и започва лятната марка. Затова който е измислил тояжките, има една почерпка от мен
Добра разходка си направил !
И повечето от снимките са добри !
И аз често решавам в последния момент
към коя планина да тръгна, а на
място често променям плановете.
Е, тази свобода кефи!
(Може би не всички я имат, или по-скоро
не полагат достатъчно воля и усилия, за
да я придобият и радват на резултатите?!)
Езерата са много интересни и когато замръзват,
страшни клипове с издаваните звуци могат да
се направят. Все се каня, но засега не съм бил
там по това време.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети