Samsung B2700 - като резервен GSM
Леко несериозна тема, ама да не дава Господ да опрeм сериозно до проблема. Та вчера си взех леко употребяван, но запазен - почти като нов, мобилен телефон Samsung B2700. Ако издържи домашните тестове ще го сложа за резервен телефон в раницата. Аз си нося допълнителен GSM за зор заман. Телефона е доста туристически на пръв поглед - има електронен компас, крачкомер и висотомер.
Компаса работи сравнително добре. Показва вярно и бързо посоките.
Крачкомера си мери едно към гьотуре, ама досега не съм видял свестен крачкомер. Разстояние от около три километра го покава като километър и половина... Кой знае, може и нещо с настройките да съм объркал.
Висотомера май работи вярно. Предстои да го сравня на открито с висотомера на GPSmap 60CSx. На закрито показанията се разминават... Ама след като преди седмица GPS-а след включване си смени височината с 60 метра за 20 минути, пък аз си стоях на едно място не бързам с изводите.
А има и радио, това понякога е полезно в планината.
В момента резервния ми е Siemens ME75. Железна машина, мислех, че вече няма такива докато не зърнах Самсунга.
Към кой оператор смяташ да вържеш тая машинка?
Аз също се замислям за телефон с такава цел и наблюденията ми са ,че Виваком се справят най -добре в планината.
_________________ "Един воин трябва да се научи да осъзнава всяко свое действие, защото ще бъде тук, на този свят, за съвсем кратко време, всъщност прекалено кратко, за да стане свидетел на всичките му чудеса."
Съб Ное 05, 2011 2:08 pm
ferdi_mruvkata
Re: Samsung B2700 - като резервен GSM
lz1fw написа:
Висотомера май работи вярно. Предстои да го сравня на открито с висотомера на GPSmap 60CSx. На закрито показанията се разминават... Ама след като преди седмица GPS-а след включване си смени височината с 60 метра за 20 минути, пък аз си стоях на едно място не бързам с изводите.
на брега на морето ГПС -а ми показваше към 50-60 метра височина? сигурно вземят някое друго морско равнище
_________________ Not All Who Wander Are Lost
Съб Ное 05, 2011 8:44 pm
lz1fw
schism написа:
Аз също се замислям за телефон с такава цел и наблюденията ми са ,че Виваком се справят най -добре в планината.
Винаги имам SIM карти поне на два оператора. Предпочитам различните SIM карти да са в отделни телефони, а не да сменям карти в един и същи апарат. При смяната на SIM карти в полеви условия вероятността да загубиш едната е доста голяма.
Оптимална двойка оператори са Виваком и Мобилтел. При мен основния телефон е на Виваком.
Винаги имам SIM карти поне на два оператора. Предпочитам различните SIM карти да са в отделни телефони, а не да сменям карти в един и същи апарат. При смяната на SIM карти в полеви условия вероятността да загубиш едната е доста голяма.
Оптимална двойка оператори са Виваком и Мобилтел. При мен основния телефон е на Виваком.
Благодаря ви за осведомяването, тъй като на планина вървя с три телефона на три оператора. Сега вече съм убеден, и сам се убедих от опит, че VIVA KOM е най коректния оператор. Заявявам, че не съм рекламен агент на никой оператор.
Леко несериозна тема, ама да не дава Господ да опрeм сериозно до проблема. Та вчера си взех леко употребяван, но запазен - почти като нов, мобилен телефон Samsung B2700. Ако издържи домашните тестове ще го сложа за резервен телефон в раницата. Аз си нося допълнителен GSM за зор заман. Телефона е доста туристически на пръв поглед - има електронен компас, крачкомер и висотомер.
Компаса работи сравнително добре. Показва вярно и бързо посоките.
Крачкомера си мери едно към гьотуре, ама досега не съм видял свестен крачкомер. Разстояние от около три километра го покава като километър и половина... Кой знае, може и нещо с настройките да съм объркал.
А има и радио, това понякога е полезно в планината.
Честито и със здраве да си го ползваш. Телефонът е за основен, не за резервен в планината. Аз ползвам модела В2100, който е малко по-различен. Н е натоварен с толкова измишльотини. Има си и диодче, което е доста силно, но яде патерията като суджук. Батерията държи около 7-8 дена, като последните три на една чрта на заряда. Телефонът е ударо устойчив на падане от 2 м. на бетон. Макар това да не ми се струва достоверно много.Има IP57 защита от прах и вода, като във вода може да издържи до 30 мин. до 1 метър дълбочина. За тези пари (нов) е екстра. Разгледай менюто, има опция проследяване. Демек, ако ти го откраднат сам праща съобщение на два подадени от теб номера, номерът на новопоставената карта. Без новият собственик да подозира. Има и опция SOS, която е подходяща само ако хората получаващи съобщението знаят на къде си тръгнал или в кой район се намираш. Но пак е нещо. Почти всички производители имат такива телефони, но този е с най-добри отзиви. Има и производители специално на такива телефони, но цените са малко по други.
на брега на морето ГПС -а ми показваше към 50-60 метра височина? сигурно вземят някое друго морско равнище
На Мусала колко ти показва?
Предполагам ок. 2970м. и малко?
Колкото е реалната надморска по WGS, а не по балтийската /руската система/
Там за геоидите...
Последната промяна е направена от Ристо Туристо на Пон Дек 19, 2011 7:10 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Дек 19, 2011 2:28 am
Gamina
Ристо Туристо написа:
ferdi_mruvkata написа:
....
На Мусала колко ти показва?
Предполагам ок. 2970м. и малко?
Колкото е реалната надморска по WGS, а не по балтийската /руската система/
Там за геоидите...
Я, стана ми интересно... миналата зима подарихме на едно другарче часовник с висотомер и някви други "-мери", та като го питахме колко е часа (бяхме на Мусала), той съвсем сериозно отговори "29 и 76"... И после все си "избързваше" с някви 50тина метра.
Пусни някъв линк, моля
Пон Дек 19, 2011 6:04 pm
igurbev
Ха, аз се движа точно със същия телефон, но казано честно изобщо бях забравил, че има алтиметър и компас. Обикновено го изключвам като съм в планината, но ми се е случвало няколко пъти да го забравя и явно батерията му се държи доста добре за дълго време без обхват(мисля, че това е основното за телефон в случая). Не си споменал, че има и фенерче .
Колкото за часовниците с много опции, имам един Canyon с хиляда такива, но определено освен за часа, за друго не го използвам. Високомера сериозно се разминава, термометъра по спецификация мери вярно само ако не ми е на ръката, това дето предсказва времето може би е най-надеждното - в смисъл досега веднъж не съм го засякъл да познае, така че с голяма вероятност мога да разчитам на обратното на предсказваното.
Цък.
Са да не се връжеш и ти
Апропо - в.Митикас е по WGS
А нашите титани и по пиринско са по балтийската.
Та Тангра е по-бог.
Не ти ли е направила впечатление новата табела на връО до старата?
....
По връО табелите не ги гледам, май никога не съм ги чела
2971,48 м.
Off->Off Мусала 2925.4 е мерено по българската Височинна система 1929 г (изходна точка “нулата” на варненския мариограф). Смята се също, че нулите на Черно, Мраморно и Егейско море са еднакви. Т.е. гръцката височина на Олимп и българските на Мусала/Вихрен да са спрямо една и съща нула.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети