ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Samsung B2700 - като резервен GSM
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Лафче Предишната тема
Следващата тема
Samsung B2700 - като резервен GSM
Автор Съобщение
lz1fw

Местожителство: София

Мнение Samsung B2700 - като резервен GSM Отговорете с цитат
Леко несериозна тема, ама да не дава Господ да опрeм сериозно до проблема. Та вчера си взех леко употребяван, но запазен - почти като нов, мобилен телефон Samsung B2700. Ако издържи домашните тестове ще го сложа за резервен телефон в раницата. Аз си нося допълнителен GSM за зор заман. Телефона е доста туристически на пръв поглед - има електронен компас, крачкомер и висотомер.

Компаса работи сравнително добре. Показва вярно и бързо посоките.
Крачкомера си мери едно към гьотуре, ама досега не съм видял свестен крачкомер. Разстояние от около три километра го покава като километър и половина... Кой знае, може и нещо с настройките да съм объркал.
Висотомера май работи вярно. Предстои да го сравня на открито с висотомера на GPSmap 60CSx. На закрито показанията се разминават... Ама след като преди седмица GPS-а след включване си смени височината с 60 метра за 20 минути, пък аз си стоях на едно място не бързам с изводите.

А има и радио, това понякога е полезно в планината.

В момента резервния ми е Siemens ME75. Железна машина, мислех, че вече няма такива докато не зърнах Самсунга.

Ето тук са сравнени двата:

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=2507&idPhone2=1324
Съб Ное 05, 2011 11:24 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
schism

Мнение Отговорете с цитат
Към кой оператор смяташ да вържеш тая машинка?
Аз също се замислям за телефон с такава цел и наблюденията ми са ,че Виваком се справят най -добре в планината.

Съб Ное 05, 2011 2:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ferdi_mruvkata

Мнение Re: Samsung B2700 - като резервен GSM Отговорете с цитат
lz1fw написа:
Висотомера май работи вярно. Предстои да го сравня на открито с висотомера на GPSmap 60CSx. На закрито показанията се разминават... Ама след като преди седмица GPS-а след включване си смени височината с 60 метра за 20 минути, пък аз си стоях на едно място не бързам с изводите.

на брега на морето ГПС -а ми показваше към 50-60 метра височина? сигурно вземят някое друго морско равнище

Съб Ное 05, 2011 8:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
lz1fw

schism написа:
Аз също се замислям за телефон с такава цел и наблюденията ми са ,че Виваком се справят най -добре в планината.

Винаги имам SIM карти поне на два оператора. Предпочитам различните SIM карти да са в отделни телефони, а не да сменям карти в един и същи апарат. При смяната на SIM карти в полеви условия вероятността да загубиш едната е доста голяма.

Оптимална двойка оператори са Виваком и Мобилтел. При мен основния телефон е на Виваком.
Съб Ное 05, 2011 9:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
meco puh

Местожителство: обл.Разград

lz1fw написа:
schism написа:

Винаги имам SIM карти поне на два оператора. Предпочитам различните SIM карти да са в отделни телефони, а не да сменям карти в един и същи апарат. При смяната на SIM карти в полеви условия вероятността да загубиш едната е доста голяма.

Оптимална двойка оператори са Виваком и Мобилтел. При мен основния телефон е на Виваком.

Благодаря ви за осведомяването, тъй като на планина вървя с три телефона на три оператора. Сега вече съм убеден, и сам се убедих от опит, че VIVA KOM е най коректния оператор. Заявявам, че не съм рекламен агент на никой оператор.

Балкана символ на цял полуостров
Съб Ное 05, 2011 10:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
didogen

Местожителство: kleta majka balgariq

lz1fw написа:
Леко несериозна тема, ама да не дава Господ да опрeм сериозно до проблема. Та вчера си взех леко употребяван, но запазен - почти като нов, мобилен телефон Samsung B2700. Ако издържи домашните тестове ще го сложа за резервен телефон в раницата. Аз си нося допълнителен GSM за зор заман. Телефона е доста туристически на пръв поглед - има електронен компас, крачкомер и висотомер.

Компаса работи сравнително добре. Показва вярно и бързо посоките.
Крачкомера си мери едно към гьотуре, ама досега не съм видял свестен крачкомер. Разстояние от около три километра го покава като километър и половина... Кой знае, може и нещо с настройките да съм объркал.

А има и радио, това понякога е полезно в планината.

Честито и със здраве да си го ползваш. Телефонът е за основен, не за резервен в планината. Аз ползвам модела В2100, който е малко по-различен. Н е натоварен с толкова измишльотини. Има си и диодче, което е доста силно, но яде патерията като суджук. Батерията държи около 7-8 дена, като последните три на една чрта на заряда. Телефонът е ударо устойчив на падане от 2 м. на бетон. Макар това да не ми се струва достоверно много.Има IP57 защита от прах и вода, като във вода може да издържи до 30 мин. до 1 метър дълбочина. За тези пари (нов) е екстра. Разгледай менюто, има опция проследяване. Демек, ако ти го откраднат сам праща съобщение на два подадени от теб номера, номерът на новопоставената карта. Без новият собственик да подозира. Има и опция SOS, която е подходяща само ако хората получаващи съобщението знаят на къде си тръгнал или в кой район се намираш. Но пак е нещо. Почти всички производители имат такива телефони, но този е с най-добри отзиви. Има и производители специално на такива телефони, но цените са малко по други.
Пон Дек 19, 2011 2:03 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

ferdi_mruvkata написа:
....

на брега на морето ГПС -а ми показваше към 50-60 метра височина? сигурно вземят някое друго морско равнище

Off Topic
На Мусала колко ти показва?
Предполагам ок. 2970м. и малко?
Колкото е реалната надморска по WGS, а не по балтийската /руската система/
Там за геоидите...

Последната промяна е направена от Ристо Туристо на Пон Дек 19, 2011 7:10 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Дек 19, 2011 2:28 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Ристо Туристо написа:
ferdi_mruvkata написа:
....

На Мусала колко ти показва?
Предполагам ок. 2970м. и малко?
Колкото е реалната надморска по WGS, а не по балтийската /руската система/
Там за геоидите...

Я, стана ми интересно... миналата зима подарихме на едно другарче часовник с висотомер и някви други "-мери", та като го питахме колко е часа (бяхме на Мусала), той съвсем сериозно отговори "29 и 76"... И после все си "избързваше" с някви 50тина метра.
Пусни някъв линк, моля Smile
Пон Дек 19, 2011 6:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
igurbev

Ха, аз се движа точно със същия телефон, но казано честно изобщо бях забравил, че има алтиметър и компас. Обикновено го изключвам като съм в планината, но ми се е случвало няколко пъти да го забравя и явно батерията му се държи доста добре за дълго време без обхват(мисля, че това е основното за телефон в случая). Не си споменал, че има и фенерче Laughing .
Колкото за часовниците с много опции, имам един Canyon с хиляда такива, но определено освен за часа, за друго не го използвам. Високомера сериозно се разминава, термометъра по спецификация мери вярно само ако не ми е на ръката, това дето предсказва времето може би е най-надеждното - в смисъл досега веднъж не съм го засякъл да познае, така че с голяма вероятност мога да разчитам на обратното на предсказваното.
Пон Дек 19, 2011 6:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Ристо Туристо

Gamina написа:
....
Пусни някъв линк, моля Smile

Off Topic
Цък. Razz
Са да не се връжеш и ти Laughing
Апропо - в.Митикас е по WGS
А нашите титани и по пиринско са по балтийската.
Та Тангра е по-бог. BG
Не ти ли е направила впечатление новата табела на връО до старата?

Последната промяна е направена от Ристо Туристо на Пон Дек 19, 2011 7:12 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Пон Дек 19, 2011 6:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Laughing
ма кат не знам ко да диря Twisted Evil

По връО табелите не ги гледам, май никога не съм ги чела Oops
Пон Дек 19, 2011 7:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Ристо Туристо

Gamina написа:
....

Off Topic
2971,48 м.

Пон Дек 19, 2011 7:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

off: Ясно Smile
Пон Дек 19, 2011 7:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Ристо Туристо

Gamina написа:
off: Ясно Smile

Тука е лафче, бе - просто маркирам, че поста ми не е по темата. Wink
Да нИ сЪ увличаме...

Пон Дек 19, 2011 7:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Ристо Туристо написа:
Gamina написа:
....

Off Topic
2971,48 м.

Off->Off Мусала 2925.4 е мерено по българската Височинна система 1929 г (изходна точка “нулата” на варненския мариограф). Смята се също, че нулите на Черно, Мраморно и Егейско море са еднакви. Т.е. гръцката височина на Олимп и българските на Мусала/Вихрен да са спрямо една и съща нула.

Пон Дек 19, 2011 9:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Лафче Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.