Автор |
Съобщение |
asterixs
|
|
Орлово гнездо? |
|
След коледните и новогодишни празници смятам да заведа приятелката за няколко дни някъде в планината, на някое тихо и снежно местенце, без да има много други почиващи. Мисля си че заслона (или както вече много хора смятат - хижата) "Орлово гнездо", Троянско е повече от подходяща за това което имам предвид. Понеже не съм я посещавал реших да видя какво ще споделят хора, които са били там по това време на годината(декември-януари). Естествено има условности - като това, че не се знае дали ще сме мобилни, защото колата ми е под върпос за тогава. За това ще съм благодарен на всякакво инфо около транспорта с или без кола до там, състояние на пътя и маршрута до там през зимата и въобще как се стига до там Както и всякакво друго инфо ще ми е от полза. Благодарско предварително
|
|
|
Нед Окт 30, 2011 9:05 pm |
|
|
t.hristov
|
|
|
|
Колега, з.Орлово гнездо през януари може да се окаже мисия невъзможна Орентирай се към някой по-лесно достъпно място.
Проходът Троян-Кърнаре често се затваря през зимата, а и дори да се добереш до Беклемето от там нагоре пътят към Орлово гнездо е само по откритото било (силно ветровито и снежно).
Виж на сайта на х.Дерменка преди предлагаха извозване с рамтрак от Беклемето до х.Дерменка и обратно
|
|
|
Нед Окт 30, 2011 9:42 pm |
|
|
JimBoj
|
|
|
|
E от Беклемето е наистина мисия невъзможна, но от Кърнаре, крах Пешова Мъка не е възможно. Пак има 20-30 минути по билото (лятно ходене) които при тежки условия може да стана два часа или невъзможни за преминаване, но при ясно и спокойно време едва ли ще има сериозни проблеми.
|
|
|
Пон Окт 31, 2011 11:26 am |
|
|
t.hristov
|
|
|
|
През зимата пристигането на х.Дерменка през заслон Орлово гнездо, става чрез атракционно извозване със снегоход-Ратрак по 15 човека на курс от к-к Беклемето. За любителите на зимния туризъм пътя се поддържа и придвижването по лесно е лесно и приятно. Друг пешеходен маршрут е от с.Кърнаре - 3ч. За повече информация за пътната обстановка през зимата се обадете на:0888/882000
|
|
|
Сря Ное 02, 2011 2:47 pm |
|
|
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
Освен това ако карането(и горивото) не са ти проблем може да минеш през някой друг проход-Шипка или Хаимбоаз,примерно и от Троян да се качиш до курорта Беклемето-до там пътя го почистват целогодишно.После има зимна колова маркировка,която извежда на билото.Близо до мястото където излиза е и разклонението за новата хижа Чучул-чувал съм хубави отзиви-може да ви допадне като вариант.Успех!
|
|
|
Вто Ное 15, 2011 11:31 am |
|
|
izvetrql
|
|
|
|
Кърнаре - Пешова мъка - Орлово гнездо е съвсем нормален вариант за зимата, даже доста привлекателен. След разклона за Дерменка само по билото. Преди две години ни брули снежна буря на откритото, не беше приятно, то пък къде ли е. Но не е чак невъзможно, всеки да си преценява възможностите. Предишния уикенд бях на Дерменка, ужас. Аз няма да стъпя повече там събота и неделя или на празник. В неделя минахме през Орлово, бях приятно изненадан. Имаше трима човека, идилия. За разлика от лятно време. А за рактрака - нямаш милост, ей.
|
|
|
Вто Ное 15, 2011 12:37 pm |
|
|
t.hristov
|
|
|
|
Кърнаре - Пешова мъка - Орлово гнездо е съвсем нормален вариант за зимата
Напълно съм съгласен с колегата. Гледката от з.Орлово гнездо си заслужава по всяко време през годината.
Относно х.Дерменка също подкрепям мнението на колегата -тя е повече хотел (кръчма) отколкото хижа.
|
|
|
Сря Ное 16, 2011 9:19 pm |
|
|
|