ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Няколко панорами от октомврийски Пирин

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Няколко панорами от октомврийски Пирин
Автор Съобщение
BateBorko

Местожителство: Враца

Мнение Няколко панорами от октомврийски Пирин Отговорете с цитат
Тази тема е за любителите на панорами. Убеден съм, че техният брой е хилядократно по-малък, от този на кандидатите за президент и кметове, затова ще се опитам да бъда максимално кратък. Поради това тук публикувам само 7 картинки. За тези с по-скромни, на този етап, познания за Пирин, съм добавил съвсем кратък коментар.

Първата панорама е от Кутело, в ниското се вижда Банско.

Втората панорама е от снимки, правени на Муратов връх – вляво е Гергийца, вдясно е Вихрен, а между тях Гредаро.

Едно от Спанополските езера с едноименния връх.

Така изглеждат Синаница, Муратов връх, Вихрен, Тодорка и Ушиците от Бъндеришки чукар.

Част от Мозговишкия хребет и Беговишки рид, в далечината надничат Каменица, Яловарника, Зъбът и Куклите.

Поглед от Куклите на североизток към едноименното езеро, част от върховете по глевното било и Полежаните и Газей.

Тевно езеро, зад него, отляво-надясно : Валявишки чукар, Момин двор, Кралев двор, Малка Каменица, Каменица.

Още 14 “миниатюри”, т.е. панорамки със същия размер (1200 пиксела на дългата страна), може да намерите на адрес :

https://picasaweb.google.com/113411068358504368642/2011#

На този адрес съм публикувал и 5 панорами с “по-човешки” размер – 1080 пиксела по височина. В Пикасата има функция за увеличаване и влачене, но общо взето разглеждането на по-голяма панорама е досада, а на няколко – мъка. За щастие има една програмка WPanorama, която автоматизира този процес. Може да я изтеглите (и ползвате безплатно) на адрес :

http://www.wpanorama.com/wpanorama.php?r=1319087591

И така, “свалете” и инсталирайте програмата, откопирайте на локалния си твърд диск 5-те по-големи панорами, изберете опция “screen saver”, добавете петте файла (или други Ваши панорами) в списъка, направете отметка в полето “Auto image change”, налейте чашата (чашите), пригответе мезето във вид, удобен за консумация, и стартирайте.

Е, остава ми да се радвам и на Вашите теми за любимата планина, да чакам ноемврийските снимки на Дидо, а за Коледа и след нея – хубави зимни теми с пейзажи от белоснежния Пирин.
Чет Окт 20, 2011 12:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
igurbev

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Уф, оплете ме с тази Синаница от Бъндеришки чукар.
Снимките са супер!
Чет Окт 20, 2011 1:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mislesht

Местожителство: Пловдив

ръкопляскания

Пет Окт 21, 2011 7:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
KingOfPain

Местожителство: Петрич

браво за хубавите широки снимки и за майсторлъка!!!
не е само до обективи и апарати... аз с мойто 17 инчово мониторче се мъча ама... Alcohol
Пет Окт 21, 2011 11:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.