Тази тема е за любителите на панорами. Убеден съм, че техният брой е хилядократно по-малък, от този на кандидатите за президент и кметове, затова ще се опитам да бъда максимално кратък. Поради това тук публикувам само 7 картинки. За тези с по-скромни, на този етап, познания за Пирин, съм добавил съвсем кратък коментар.
Първата панорама е от Кутело, в ниското се вижда Банско.
Втората панорама е от снимки, правени на Муратов връх – вляво е Гергийца, вдясно е Вихрен, а между тях Гредаро.
Едно от Спанополските езера с едноименния връх.
Така изглеждат Синаница, Муратов връх, Вихрен, Тодорка и Ушиците от Бъндеришки чукар.
Част от Мозговишкия хребет и Беговишки рид, в далечината надничат Каменица, Яловарника, Зъбът и Куклите.
Поглед от Куклите на североизток към едноименното езеро, част от върховете по глевното било и Полежаните и Газей.
Тевно езеро, зад него, отляво-надясно : Валявишки чукар, Момин двор, Кралев двор, Малка Каменица, Каменица.
Още 14 “миниатюри”, т.е. панорамки със същия размер (1200 пиксела на дългата страна), може да намерите на адрес :
На този адрес съм публикувал и 5 панорами с “по-човешки” размер – 1080 пиксела по височина. В Пикасата има функция за увеличаване и влачене, но общо взето разглеждането на по-голяма панорама е досада, а на няколко – мъка. За щастие има една програмка WPanorama, която автоматизира този процес. Може да я изтеглите (и ползвате безплатно) на адрес :
И така, “свалете” и инсталирайте програмата, откопирайте на локалния си твърд диск 5-те по-големи панорами, изберете опция “screen saver”, добавете петте файла (или други Ваши панорами) в списъка, направете отметка в полето “Auto image change”, налейте чашата (чашите), пригответе мезето във вид, удобен за консумация, и стартирайте.
Е, остава ми да се радвам и на Вашите теми за любимата планина, да чакам ноемврийските снимки на Дидо, а за Коледа и след нея – хубави зимни теми с пейзажи от белоснежния Пирин.
Чет Окт 20, 2011 12:44 pm
igurbev
Уф, оплете ме с тази Синаница от Бъндеришки чукар.
Снимките са супер!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети