От Разлоч до Банско.
Влезе ми пиринска муха в главата, и това се оказа достатъчно да стягам раницата посреднощ, та във 6-30 вече протягах палец на новата магистрала.Идеята беше да стигна до Яворов,пък после щему мисля.
Само с три прекачвания и една бира в Симитли,малко преди обяд стъпих на шосето за Бетоловото.Въпреки жегата дадох газ на джапанките и скоро голф и спа глупотевините ми останаха зад гърба.
За два часа и четиридесет минути,вече на хижата,разпитвах една групичка за минаване през средоноса.Доста ми се смяха на сандалките и ме посъветваха да мирясам,поръчаха си рачия със чюфтета и на свой ред аз им се смях.Отказах се от средоноса и въпреки опасенията от пренаселеност,всеоще по сандалки пристигнах на заслона.Оказах се прав ,имаше поне 30 човека.Намерих си местенце и въпреки настаняване тип дядовата ръкавичка, ноща мина спокойно.Сърбайки кафе сутринта,проумях че логичната посока е Тевно езеро,имах 200 грама вода-ама щях да устискам до Муратово езеро.На Кутело наистина ме налегна жажда и малко по-късно на Вихрен,едва успях да си отлепя устата.Сигурно съм си докарал,някаква форма на обезводняване,защото на езерото изпих 3 литра.На Рибно за по-пряко хванах по реката,като не пропусках да наливам вода където видя.След Башлийски чукар, започваше неизвестното за мен,затова много се израдвах на Синьото езеро,Типиците, така нареченото малко конче,Мозговишка порта с въжетата и.Настигнах едни румънци дето хем питаха за върхове,хем ги искаха с превод; пък то с 20 думи в речника си е зор.Така че Момини двори стана -ЛИТЪЛ ГЪРЛ ХАУС, а Кралев двор- ТЕМПЪЛ ЪФ ДЪ КИНГ!
Коляното се обади на място дето не е боляло никога, ама това неми намали хода.Валя ме посрещна с думите:А бе ти остави жената и детето и пак идваш. Наистина преди седмица бях из района.Вечерта се розапих с едни старци-разбойници,и си прекарах чудно.
След задължителните мекици на сутринта,въпреки повечкото облаци се насочих към Полежанската част,защото и тя мисе губи.
Подминах Джангала защото го качих предишната седмица,и през неговата порта минах последователно малък и голям Полежан.Този път поне видях къде съм бил миналия януари!
Времето обаче почна да става доста сложно и ме отказа от Стражите.И бездруго имах леки притеснения за тях,защото съм чул разни неща!Отгоре на всичко и предната седмица имах разни приключения по Демиркапийски чуки!
Посоката беше Газей и Демяница, затова на горното Газейско метнах раницата и изприпках до върха.Направих няколко снимки и небето се продъни.Дъжд,град и за по цялостно усещане- гръмотевици.
Стигнах до раницата съвършено мокър. И тя беше на същото дередже.Единствено сух беше дъждобрана,защото беше в пликче.
Улеите за към долното езеро станаха на потоци, и от цялото бързане ми остана един посинен нокът и скъсани панталони. Преспах на Демяница.
Излезе накрая че не намерих най-прекия път от Разлоч до Банско, но намерих най-красивия!
Ето и снимкиhttps://picasaweb.google.com/boshuleca/08201102#
Нед Окт 16, 2011 5:37 pm
Lawina
TEMPLE OF THE KING!!!!!!!!!!!
Това ме срина,честно!Всички филологии ги слагаш в малкия си джоб!Взех да се чудя как ли се превежда Дженгала????????
Сериозно,преди 2 дни се зарекох да не пиша тук,понеже само критики отнасям,но заради теб ще се прежаля!
При все че от домашния си овехтял компир не мога да ти видя снимките,и пътеписът ти изобилства от грешки(мръъън), добре се е получило и всичко бледне на фона на МАГИЧНАТА ПЛАНИНА!
Браво и за куража да тръгнеш сам и реално да прекосиш целия Пирин за отрицателно време!
Все се каня да ви питам вас ,баирбудалите,като ходите по тия чукари и мъкнете тия тежки раници,поне добре ли Ви плащат!??
Нед Окт 16, 2011 6:38 pm
БОШУЛЕЦА
ZCEZBPM написа:
Литъл гърлс хаус Снимка номер 146 ми отвори апетита. Доста чили и черен пипер си наръсил гледам Не видях обаче бира. Разлоч,рачия и чювтета на какъв диалект е или клавиатурата нещо е запецнала? Жабока Боко също е много готин.
Ами месните така си говорят.Ако пък чуеш за ЧИСЕЛО МЛЕКО не се чуди!
Нед Окт 16, 2011 7:04 pm
БОШУЛЕЦА
Lawina написа:
TEMPLE OF THE KING!!!!!!!!!!!
Това ме срина,честно!Всички филологии ги слагаш в малкия си джоб!Взех да се чудя как ли се превежда Дженгала????????
Сериозно,преди 2 дни се зарекох да не пиша тук,понеже само критики отнасям,но заради теб ще се прежаля!
При все че от домашния си овехтял компир не мога да ти видя снимките,и пътеписът ти изобилства от грешки(мръъън), добре се е получило и всичко бледне на фона на МАГИЧНАТА ПЛАНИНА!
Браво и за куража да тръгнеш сам и реално да прекосиш целия Пирин за отрицателно време!
Все се каня да ви питам вас ,баирбудалите,като ходите по тия чукари и мъкнете тия тежки раници,поне добре ли Ви плащат!??
Готов преводач съм направо. То нали теб при Ком-Емине, едни гъбари те питали колко плащат за това.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети