Автор |
Съобщение |
sten
|
|
|
Нед Окт 02, 2011 11:29 pm |
|
|
petarpstone
|
|
|
Eureka
Аз от две години ходя с Spitfire Solo и съм много доволен (даже повече от доволен ).
Спал съм почти при всякакви условия с нея и засега нямам никакви оплаквания!
_________________ ТПД "Орлови скали"
http://www.orloviskali.eu |
|
|
Пон Окт 03, 2011 11:17 am |
|
|
Сотиров
|
Чудесна палатка! |
|
Харесва ми таз палатка Spitfire Duo! Като я сравнявам с моята, от която съм много доволен, тази е по-лека с цяло кило, по-дълга е с повече от метър (багажът остава при краката, а не пада върху главите), сгъната е твърде компактна - 15х50 см, и се държи само на шест колеца. Невероятно! С двата пласта очевидно ще има добро проветрение и добра защита от дъжда. За двама души е таман. И за двойка с дете става. Че и две малки деца ще побере удобно. Само ще им е малко тясна при краката, иначе при раменете е добре. Един недостатък на първо четене е липсата на навес над входа. Когато вали дъжд, излизането от такава палатка е неприятно - водата се излива във врата и мокри вътре. Но за сметка на това са спестени двете вертикалти рейки със съответните колци. А и цената й е прилична - не е подозрително ниска. То пък, нали знаете поговорката за душата в рая? Купувай!
|
|
|
Пон Окт 03, 2011 12:45 pm |
|
|
alexvan
|
|
Пон Окт 03, 2011 9:08 pm |
|
|
sten
|
|
|
|
Не откривам нещо подходящо или е скъпо или е тежко.
|
|
|
Пон Окт 03, 2011 10:28 pm |
|
|
modjoa
|
|
|
|
От около година сме с Trimm HIMLITE-DSL. Палатката е чудесна - лека(1.6кг), не пропуска дъжд(тази пролет ни валя на два-пъти по 7 часа без да спира).
Единствения "проблем" е че е изключително нежна. Трябва деликарно да се отнасяте към нея и винаги да почиствате клечките и клонките по земята.
За тези пари-тегло и 4000 mm не вярвам да намериш по-добро.
https://sportbay.nl/en/pr/Trimm-HIMLITE-DSL-light-weight-tent-2-persons/30
|
|
|
Вто Окт 04, 2011 6:25 pm |
|
|
agnostic
|
|
|
|
отиваш в алпи и си купуваш или ferrino spectre или fеrrino lightent 2 и си готов
ферино са най-добрите палатки,от 3 години ги ползвам и са уникални,най-леките и най-здравите и никога повече няма да си купя друга
успех в избора
|
|
|
Чет Окт 06, 2011 9:04 pm |
|
|
geagleiam
Регистриран на: 04 Юли 2011 Мнения: 216 Местожителство: С. Дагоново |
|
|
Чет Окт 06, 2011 10:06 pm |
|
|
sten
|
|
|
|
Нямам опит с подобни палатки, моделите на Ферино ми се струват по тесни от това което си мисля че търся. Достатъчно ли е мястото за две раници при модела lightent 2? От друга страна ширината на едно шалте е 50 см и не знам до колко има смисъл от повече пространство.
Какво се има предвид когато се обявява максимално и минимално тегло с разлика от 200гр или 10%?
Модела на Eureka! е с 2000мм воден стълб в сравнение с този на Ферино 3000 мм това от значение ли е ?
|
|
|
Чет Окт 06, 2011 10:40 pm |
|
|
agnostic
|
|
|
|
|
|
|
|
отиваш в алпи и си купуваш или ferrino spectre или fеrrino lightent 2 и си готов
ферино са най-добрите палатки,от 3 години ги ползвам и са уникални,най-леките и най-здравите и никога повече няма да си купя друга
успех в избора |
Това личен опит ли е или убеждение по мненията и на други хора; и ако е лично убеждение, би ли ми казал на каква общо-взето височина си я ползвал? |
ползвам такава палатка вече трета година и нямам проблеми ама никакви,под 2400м не я ползвам,валяло ме е яко и дъжд и град и мокър сняг и палатката си е в перфектно състояние + това е най-леката която съм носил
затова казвам,че за мен лично няма други палатки освен ферино
|
|
|
Пет Окт 07, 2011 10:38 am |
|
|
geagleiam
Регистриран на: 04 Юли 2011 Мнения: 216 Местожителство: С. Дагоново |
|
|
|
|
|
ползвам такава палатка вече трета година и нямам проблеми ама никакви,под 2400м не я ползвам,валяло ме е яко и дъжд и град и мокър сняг и палатката си е в перфектно състояние + това е най-леката която съм носил
затова казвам,че за мен лично няма други палатки освен ферино |
Аз търся нещо против най-непоносими ветрове, като тези палатки дето ги вземат при изкачване на осемхилядници - подскачат на въжетата, но устояват. Вървят от 800 долара нагоре, но въпросът е да съм спокоен вътре. Не можах да открия по снимките и кадрите кои марки се използват. Такива ветрове не са изключени и в равнините.
На колегата sten, мисля, тази информация ще свърши работа: http://camping.bg/?page=ideas&ext=view&id=11
_________________ http://wiki.bgmountains.org/%D0%9D%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0 |
|
|
Пет Окт 07, 2011 12:14 pm |
|
|
Psychosapiens
|
|
Пет Окт 07, 2011 11:01 pm |
|
|
agnostic
|
|
|
|
|
|
|
|
затова казвам,че за мен лично няма други палатки освен ферино |
Аз търся нещо против най-непоносими ветрове, като тези палатки дето ги вземат при изкачване на осемхилядници - подскачат на въжетата, но устояват. Вървят от 800 долара нагоре, но въпросът е да съм спокоен вътре. Не можах да открия по снимките и кадрите кои марки се използват. Такива ветрове не са изключени и в равнините.
На колегата sten, мисля, тази информация ще свърши работа: http://camping.bg/?page=ideas&ext=view&id=11 |
http://www.ferrino.it/it/homepage/products/TENTS/high_lab_114
ето ти линк с точно това което търсиш
|
|
|
Пет Окт 07, 2011 11:23 pm |
|
|
Urdinak
|
|
|
|
|
|
Какво се има предвид когато се обявява максимално и минимално тегло с разлика от 200гр или 10%?
|
Има се предвид тегло без чувалчетата за съхранение (голямото чувалче на цялата палатка, малкото на колчетата и т.н.)
|
|
|
Чет Окт 13, 2011 6:45 pm |
|
|
|