С тези хора шега не бива! Ако въпросът не се уреди спешно, на Европа ще и стане много интересно какво се случва на 14 февруари.
Тези думи бяха доста на място според мен, като човек следящ с интерес ракиената тема. Ракийцата и виното (домпром) са част от багажа ми в раницата, когато съм из баира и няма как да не ме вълнува. А и лозарството ми е хоби.
Все съм си мислел, че момента недоволството на народа да му изври и да нахълта в парламента, където да има бой, сълзи и депутатски кърви бе пропуснат през 97-ма, но явно се задава отново такъв.
Не мога да разбера тези кратуни не проумяват ли, че така държавата губи. Айде ясно е че не ги вълнуват хората. По мои сметки ако сваря 100 л ракия ще ми искат 500 лв. пари за акциз!
Ако не се вземат в ръце, ще се наложи да интвестираме в гръцката икономика. Там акциза за 100 л домашна ракия е 40 евро или 80 лв. Както и да го смятам ще съм "по-надалавера" да си сваря ракията в Гърция. Ще правим ракиен туризъм. Карам сутрин по тъмно джибрите в гръцкия казан и отпрашвам по баира. Вечерта си вземам ракията, плащам си 40-те евро и се прибирам доволен. Хем ракия, хем планина!
Какво му трябва на човека!
Така че или да махат акциза или той да бъде минимален (в рамките на стотинки) за да има файда и бюджета. Дано им просветне.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети